Europatipset 18/4

Söndagens Europatips bjuder på extra krydda när 4.5 miljoner ligger i jackpoten och väntar. Här bjuds vi på boll från England, Skottland, Italien, Spanien och sist men inte minst – vårt kära Svedala. Kupongens bästa spik hittar ni en bruksort och skrällen, den smäller till i Turin. Analysen hittar ni i sedvanlig ordning nedan. Mot ära och berömmelse!

Spelstopp: 14:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester United – Burnley 1

Med avancemang i Europa League cementerat i dagarna och fyra raka triumfer i Premier League råder det ingen brist på självförtroende hos Ole Gunnars röda djävlar. Mot Granada syntes det tydligt att spara på krafterna inför slutspurten i ligan är prio. Burney står således inför en klurig uppgift på The Theatre of Dreams och uppladdningen har inte varit optimal med dubbla förluster i ryggen där torsken mot Newcastle i bottenkampen sved hårt. Sean Dyche och gänget får vara väldigt nöjda om en pinne lyckas trollas fram i Manchester. Ettan är given som utgång men tycks bli hård spelad, således kompletterar krysset i jakt på de stora pengarna. 

2. Leicester – Southampton X

Southampton har inte levererat i ligan i år. Tur då att cupspelet varit på en annan nivå. Semifinal hägrar i klassiska FA-cupen där Brendan Rodgers Rävar står på motsatt sida, redo att jaga sig till en plats i finalen. Matchen spelas på Wembley så visst kan Hassenhüttls “Helgon” mycket väl dra nytta av den neutrala arenan. Leicester har fullt sjå att behålla sin plats ut till Europa men lär givetvis ställa ett slagkraftigt lag på banan här. Framåt har Ihenacho vaknat till liv efter en tids dvala och kompletterar Vardy på ett utmärkt sätt. Dock, cupmatcher har tendenser att leva sina egna liv, och med en överbetrodd etta blir draget att sålla bort den helt på mindre system. X2!

3. Atalanta – Juventus 1

Den gamla damen från Turin har som bekant lämnat en hel del att önska i år. Andrea Pirlos tränargärning kan inte målas upp som en succé och frågan är om den propre finsmakaren finns kvar vid sidlinjen nästa säsong. På resande fot har Juventus inte knäckt koden och finns bakom lag som Lazio och Atalanta i bortatabellen. De sistnämnda är just motståndet för dagen. Värdarna från Bergamo plöjer fram i serien för dagen. Mot Fiorentina sist bjöds det dock på en fight som heter duga där Duvan Zapata i vanlig ordning var högst bidragande till segern. Räkna med en underhållande match även här. Värdet lyser upp längst till vänster och plitas ned tidigt. 

4. Torino – Roma 1

Roma motbevisade oddsmarknaden och tog sig vidare mot Ajax i Europa League i torsdags där Edin Dzeko via sin kvittering till 1-1 kirrade biffen. Tillbaka till verkligheten där Europaspel lever rejält farligt till nästa säsong. Romarna är strax utanför de åtråvärda platserna och dras fortsatt med en hel del skador i truppen inför resan till Turin. För här väntar ett hungrigt Torino som med alla tänkbara medel kommer kriga för poäng och inte bjuda på någonting gratis. Belotti och gänget har fem pinnar tillgodo till nedflyttningsstrecket med en match mindre spelad. Perfekt läge att utöka avståndet nedåt mot skadeskjutna gäster från huvudstaden. 1X ramar in tillställningen till bjussiga procent. 

5. Napoli – Inter 1

För Serie A-ledarna Inter väntar närmast ett besök på något av en mardrömsarena i Neapel. På Diego Armando Maradona-stadion, eller San Paolo om man vill leva kvar i det gamla, har Nerazzuri vunnit blott två av sina 19 senaste och någon lätt uppgift lär det inte bli denna gång heller. Napoli har varit snudd på överlägsna när det vankats boll på eget gräs där nio segrar inkasserats de tio senaste matcherna, cuper inräknat. Ett CL-jagande Gli Azzurri som bjuder på kvalitativt lir av den högre graden på senare tid ska således ha goda chanser att stoppa ner en trea i gottepåsen, trots underdog-rollen. Ute i kioskerna lär en titt på tabellen sluta med att Inter åker med på många kuponger. Då väljer vi motsatt väg och drar till med en fräck spik. Etta!

6. Real Betis – Valencia 1

Över till La Liga där Real Betis ställs mot Valencia i den första av två fighter som finns med på kupongen. De grönvita värdarna kliver med rätta ut som favoriter hemma på Benito Villamarín. De gästande “Fladdermössen” må ha lyft sig något på senare tid, men har allt som allt stått för en iskall säsong. Förstespaden Cillessen är fortsatt kvar i rehab-rummet och duktige Maxi Gómez får se matchen från tv-soffan då uruguayanen avtjänar sin avstängning. Den evigt unge Joaquin var tillbaka i startelvan i Betis imponerande insats mot Atletico sist (1-1) och ska ha goda chanser att föra sitt lag till seger mot svalt motstånd. Mindre system singlar ettan, men med hänsyn till värde gör tyngre plånböcker inte fel i att dra penseldraget tvärs över. 

7. Levante – Villarreal 2

Levante går mot en kanonsäsong och tog via 1-0-segern borta mot Eibar sig upp på övre halvan av tabellen. Med åtta omgångar kvar finns en teoretisk chans på en skrällartad topp 6-placering, men frågan är om inte “Granotes” är tillräckligt nöjda med att slippa bottenträskets ångest. I så fall ligger de Valencia-baserade pyrt till. Den Gula Ubåten, med Unai Emery vid rodret, slog i veckan ut Dinamo Zagreb ur Europa League och är en ynka pinne från Europaplatser till nästa säsong. Här finns klassgubbar i bland andra landslagsstrikern Gerard Moreno som haft en lysande säsong och öst in mål under våren. Känslan säger att Levante är något mätta och det är Villarreal inte sena att utnyttja. Spiktvåan, det är en fin lösning.

8. Rangers – Celtic 1

El Clásico – Släng dig i väggen! Nu stundar det klassiska Old Firm-derbyt när den skotska cupen går in i åttondelsfinalerna. Rangers står för den troligtvis inte allt för varma gästfriheten på Ibrox dit Celtic anländer. Värdarna har klivit om de grönvita och får anses som storebror nu för tiden. Mycket tack vare en viss Steven Gerrard som fått ordning på det som en gång i tiden var ett sjunkande skepp. Celtic har nyligen sagt tack och adjö till ikonen Neil Lennon. In kliver John Kennedy som tillfälligt får axla den tunga rollen. Huruvida Kennedy är en permanent lösning låter vi vara osagt, men den här matchen kan mycket väl avgöra det ödet. En jämn fight lär det i alla fall bli, även om Rangers segrade senast lagen möttes här och mycket väl kan göra det igen. Ettan kan vara en tänkbar spik på mindre system, men med större summor att leka med målar vi så brett det går. 

9. Häcken – Malmö FF 2

Frågorna var många kring Malmö FF efter den likbleka försäsongen de himmelsblå stod för. Torsk mot dåligt motstånd radades upp på löpande band och inför premiären mot Bajen var mycket osäkert. Skånepågarna visade dock omedelbart vilka som bestämmer och spelade i stora delar ut Hammarby, slutresultatet 3-2 var något missvisande då segern borde varit större. Nu går resan till Hisingen och Andreas Alms Getingar. Häcken imponerade föga på Örjans Vall där drömmar om tre pinnar raserades. Någon hjälp från stjärnan Irandust blir det inte heller denna gång och en andra raka förlust är inte osannolik. Tunga MFF blir svåra att stå emot. Tvåa!

10. Djurgården – IFK Norrköping X

Två lag som med all säkerhet gör upp i toppen ställs mot varandra i den vackra huvudstaden. På Tele2-arena står Djurgården redo att ta sig an Rikard Norlings Norrköping. Blåränderna for ner till Knalleland i premiären där Elfsborg besegrades. Segern var till slut välförtjänt, men spelmässigt kan mycket mer krävas av Kim och Tolles gäng. Peking stoltserar med tunga namn som Jonathan Levi och Sead Haksabanovic, där främst den sistnämnda är en av seriens bästa spelare. Besvikelse mot Sirius (1-1) för gästerna, som förvisso spelade i snöstorm, men här finns bubblande potential som när som helst kan explodera. Svårlöst möte där värdet får agera utgångstecken, X2 i första hand. 

11. Degerfors – Kalmar FF 1

Nykomlingarna Degerfors gjorde efterlängtad comeback i det svenska finrummet och ställdes mot tufft motstånd direkt. På Friends Arena såg bruksgänget tagna ut av stundens allvar och AIK vann rättvist med två mål mot noll. Räkna med en helt annan approach och inställning hos Victor Edvardsen och grabbarna när Kalmar kommer på besök. Henke Rydströms manskap har inte sett bra ut där den sista tredjedelen är iskall. Mot Östersund flaggade undertecknad för inkompetensen i offensiven och noll gjorda mål blev facit. Det är mycket arbete kvar för smålänningarna och mot “Degen”, som äntligen får lira allsvensk boll, lär det inte bli lättare. Spika ettan och gå vidare! 

12. Sirius – Halmstad 1

Som tidigare nämnts fick Sirius dela poängen broderligt med Peking. Men full pott kunde mycket väl inkasserats då Uppsala-laget imponerade, främst under andra halvlek. Trots att spetslirare som Vecchia och Elias Andersson lämnat såg det förvånansvärt bra ut. Vind i seglen från premiäromgången gäller även för Halmstad. Nykomlingarna besegrade alltså Häcken men segern blev dyrköpt då nyförvärvet Phil Ofosu-Ayeh skadade korsbandet och inte lär medverka på ett bra tag. Bollklubben reser till studentstaden med goda förhoppningar och kan inte räknas bort. Här gäller både hängslen och livrem. 1X2!

13. Östersund – Örebro 2

Avrundar kupongen gör vi uppe i Jämtland där bottentippade Östersunds FK välkomnar Nordin Gerzic och company till Jämtkraft Arena. Värdarna gjorde en tämligen blek insats mot Kalmar och kommer få slita hårt i år. Spelmässigt var Kindbergs favoritlag inte alls på tårna och när motståndet inte var av det tuffare slaget, kan det vara en fingervisning hur säsongen kommer te sig. Gästerna från Närke spelade lika på noll mot Blåvitt men hade mycket väl kunnat triumfera då spelet såg bra ut. Här kan en vass gubbe som Hümmet skörda framgångar mot blekt motstånd. Ut från kupongen går vi med en spiktvåa!

Spiken! – Degerfors

Allt annat än ett vrålhungrigt Degerfors hade förvånat mig när Kalmar kommer på besök. Efter en blek insats i premiären kommer vi få se ett helt annat lag. Mot tafatta gäster får Henke Rydström lämna Stora Valla tomhänt.

Skrällen! – Torino

Viktiga poäng på spel för Torino som har ypperligt slagläge att segra mot Roma som dels spelade i veckan och dels besitter en frånvarolista som heter duga. Här kan det mycket väl skrälla på Olimpico!

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Man United – Burnley 1
  • 2. Leicester – Southamp. x2
  • 3. Atalanta – Juventus 1x
  • 4. Torino – Roma 1x
  • 5. Napoli – Inter 1
  • 6. Real Betis – Valencia 1
  • 7. Levante – Villarreal 2
  • 8. Rangers – Celtic 1
  • 9. Häcken – Malmö x2
  • 10. Djurgården – Norrköp. x2
  • 11. Degerfors – Kalmar 1
  • 12. Sirius – Halmstad 1×2
  • 13. Östersund – Örebro 2

864 rader

  • 1. Man United – Burnley 1x
  • 2. Leicester – Southamp. x2
  • 3. Atalanta – Juventus 1x
  • 4. Torino – Roma 1x
  • 5. Napoli – Inter 1
  • 6. Real Betis – Valencia 1×2
  • 7. Levante – Villarreal 2
  • 8. Rangers – Celtic 1×2
  • 9. Häcken – Malmö 2
  • 10. Djurgården – Norrköp. x2
  • 11. Degerfors – Kalmar 1
  • 12. Sirius – Halmstad 1×2
  • 13. Östersund – Örebro 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100