chelsea managers stamford bridge Stamford Bridge - Chelseas hemmaplan. (Photo by IAN KINGTON / AFP)

Europatipset 13/4

För ovanlighetens skull tar Europatipset sin start redan på tisdagen och avslutas med Champions League-möten under onsdagen. Här mixas det friskt när härliga Superettan kombineras med League One och The Championship. Både spiken och skrällen hittas uppe i nordvästra England. Mot 13 rätt och evig ära! 

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

1. Chelsea – Porto 1

Med två mål till godo kan Tuchels blåa manskap kliva ut på Ramón Sánchez Pizjuán (neutral plan) med gott mod. Det ska sägas att det såg illa ut första 45 i första mötet lagen emellan, men ett blytungt mål av Mount i första halvlek gav den injektion som behövdes. Trötta ben var det inte tal om när Crystal Palace demolerades kort därefter i ligan. Här råder uppförsbacke för Porto redan från start. Men ett tidigt mål kan sätta griller i huvudet på engelsmännen. Vid likaläge i slutet av matchen kommer Porto behöva gå för det. Således är gaffeln (etta-tvåa) ett bra val här! 

2. PSG – Bayern München 1

Smått osannolikt lyckades PSG ordna en vinst i bortamötet mot Bayern. Utspelade stora delar av matchen, men vad spelar det för roll när Mbappé finns som ett ånglok i de främre leden och drar resten av laget där insatsen kröntes med två strutar. Snacka om att en viss Lewandowski saknades för Die Roten. Den polske målmaskinen hade med all säkerhet tryckt in både ett och två mål på alla de chanser som tyskarna fick fram. En redan mardrömslik skadelista förvärrades i helgen när Coman fick kliva av i halvtid. Stökig uppladdning, minst sagt. Här kan firma Neymar/Mbappé straffa desperata gäster hårt. Etta! 

3. Rotherham – QPR X

I charmiga The Championship spelar Rotherham för sitt vara eller icke vara. Sex pinnar upp till säker mark råder, men plus i kanten då tre matcher mindre spelats än Coventry som just nu är hindret till säker mark. I helgen stod The Millers för en bra insats i det mållösa mötet mot Huddersfield, som mycket väl kunde resulterat i tre pinnar. Queens Park Rangers harvar runt i ingenmansland, vilket förvisso inte syntes när Sheffield Wednesday kördes över senast. Men känslan är att prestationerna kommer vara ojämna i slutet av säsongen. Här ges förtroende till de som behöver poängen mest. 1X räcker. 

4. Sheffield Wednesday – Swansea 2

Med en förkrossande seger mot Cardiff (5-0) i ryggen var förväntningarna på Sheffield Wednesday stora inför mötet mot QPR. Där gick Ugglorna dock på nit och föll välförtjänt. Nu gäller det att repa mod snabbt för Darren Moores gäng då läget ser akut ut nere i botten. Swansea lyckades bryta den negativa spiralen på fyra raka nederlag med att bekvämt besegra Millwall. Walesarna är givetvis favoriter i matchen, men desperata värdar som visat att tunga segrar kan tas på hemmagräs är inte att leka med. Utgångstvåa men här gör sig gaffeln (etta-tvåa) bäst. 

5. GIF Sundsvall – Helsingborg 1

Superettans första omgång avslutas med de två största favoriterna till att kamma hem serien. Helsingborg nya tränarduo, Lennartsson och klubbikonen Lindström, har som uppgift att ta “Sundets Pärla” tillbaka till finrummet. Kapensbindeln sitter fortsatt på “Granens” arm och framåt finns, något förvånande, Anthony van den Hurk kvar i truppen trots att strikern är ämnad för bättre ligor. Giffarna har välkomnat Linus Hallenius med öppna armar, trots minst sagt spridda reaktioner i supporterled när Sundsvalls-sonen valde Norrköping istället för att komma hem efter sitt Cypern-äventyr. Med Pontus Engblom vid sin sida är det inget snack om vilka som är seriens vassaste anfallspar. Troligt jämn streckfördelning bäddar för en fräck spik-etta på mindre kuponger. Större drar penseldraget fullt ut. 

6. AFC Wimbledon – Ipswich X

Nere i League One lever AFC Wimbledon farligt. Klubben som grundades 2002 av supportrar till Wimbledon FC håller sig med huvudet precis över ytan och stöter på tufft motstånd på Plough Lane denna tisdag. Vind i seglen råder däremot efter att Accrington pulveriserats (5-1) sist där Ollie Palmers efter en tids måltorka hittade nätet gånger två. Ipswich jagar slutspelsplatserna uppåt men tycks ha drabbats av skakiga ben. Endast en seger de fem senaste med 0-0 i tre av dessa tyder på rejält tillknäppta och nervösa tillställningar när The Tractor Boys lirar boll. På resande fot är gästerna inte alls lika bra som på eget gräs. Spännande singelkryss för mindre plånböcker. Tillåter plånkan åker ettan in. 

7. Blackpool – Accrington Stanley X

Accrington hade goda chanser att på allvar ge sig in i toppstridens hetta men stod för ett sällan skådat magplask hemma mot Wimbledon. Fem gånger fick keeper Savin plocka bollen ur eget nät. Kanske sista chansen att ge det ett försök när turen går till Bloomfield Road där Blackpool väntar. The Seasiders är ett bättre lag i grunden och har inte förlorat sedan omgång 7(!) i hemmaborgen efter ett tidigt rött kort. För gästerna gäller det att Dion Charles återfår målformen. Nordirländaren som tryckt in 17 baljor i år har blött krut i bössan om dagen, men det bör lossna när som helst. En rejält överstreckad etta gör att samtliga tecken helst ska in. Skrälljobb!

8. Crewe – Portsmouth 1

På tal om överstreckad favorit hittas kupongens värsta här. Portsmouth målas ut som rena rama Barcelona i bortamötet mot Crewe. Märkligt kan tyckas, då värdarna bortsett från de tre senaste hemmamatcherna varit rejält svårslagna på Alexandra Stadium. Troligtvis är den pinsamma 0-6-förlusten mot Oxford starkt bidragande till streckfördelningen. Gästerna från södra England, som går under smeknamnet “Pompey”, gör en stabil säsong men föll snopet mot Burton sist. Faktum är att på resande fot har både Doncaster och Northampton, lag som håller samma nivå som värdarna, lyckats segra. Ingen promenad i parken för Portsmouth här således. 1X i första hand. 

9. Doncaster – Burton 2

Det tycks ha gått troll i Doncaster när vittring på topp 6 äntligen infann sig. Efter det har allting rasat. Med förlust i bagaget mot Wigan senast har nu The Rovers misslyckats att triumfera i åtta raka matcher. Att trendbrottet kommer mot Burton är föga troligt. Gästerna har visat god moral och tillfälligt lämnat den akuta bottenstriden med två raka trepoängare. The Brewers har efter Jimmy Floyd Hasselbainks intåg på bänken sett klart bättre ut. Åtta segrar de tolv senaste talar sitt tydliga språk. Längst ut till höger infinner sig en smaskig singel-tvåa! 

10. Oxford United – Shrewsbury 2

Oxford United tycks få fullt förtroende ute i stugorna. De gulklädda från universitetsstaden är ett ojämnt gäng som de facto förlorat tre av de fem senaste matcherna och tappat oerhört viktiga poäng i jakten på playoff. Shrewsbury Town må inte ha kniven mot strupen från något håll, men släpper in väldigt få mål och agerar disciplinerat. Ren kasse mot både Gillingham (0-0) och Plymouth (3-0) visar att The Shrews kommer hålla fullt fokus säsongen ut. Gästerna agerar dessutom med pondus på resande fot, ynka en torsk de fem senaste resorna bådar gott. Penseldraget håller sig i mitten och österut. X2!

11. Wigan – Sunderland 2

Gottedagarna har varit över sedan en bra tid tillbaka för Wigan. Sedan klubben lämnade Premier League 2012/13 har det varit dystra tider och nu är Erik Edmans gamla klubb nära att trilla ur League One. Vinsten mot Doncaster senast var således livsviktig för The Latics men än är nedflyttningsplatsen ett faktum. De svarta katterna från Sunderland kan vid vinst vara blott två poäng ifrån Peterborough som har den sista platsen för direkt uppflyttning. Här finns klass i truppen med bland andra Charlie Wyke som öser in mål (22 stycken) och rutinerade Aiden McGeady. Föga troligt förlorar gästerna två matcher i rad. Trots risk för överstreckning står tvåan ensam. 

12. Dortmund – Manchester City 2

Byte av dag gäller när Dortmund under onsdagen ska försöka vända på steken mot Manchester City. Ingen drömsits för Håland och company med andra ord. Pep Guardiolas ljusblå manskap gör en maskinliknande säsong och kör över det mesta som kommer i deras väg. I helgen kunde dessutom viktiga spelare som De Bruyne vilas lagom till att återvända här. Tyskarna gjorde absolut ingen dålig insats på Etihad. Men att det ska räcka över 180 minuter mot miljardbygget är inte särskilt troligt. Stabil tvåa! 

13. Liverpool – Real Madrid 1

Att spela fotboll i Real Madrid lär vara roligt för stunden. 3-1-viktorian mot Liverpool följdes upp med seger i lördagens El Clásico. Vinícius är en anledning till uppryckningen, den unga brassen stod för dubbla påsar förra veckan. Ta ut ett avancemang i Champions League vore dock dumt. Anfield och Europakvällar torde räcka för att inse vilken lurig batalj som väntar. Mohamed Salah har nätat i tre matcher i följd och det är knappast att sticka ut hakan med spådomen att tre mycket väl kan bli fyra. Real kan mycket väl falla lite väl lågt från start och det bör passa Liverpool väl. Ettan singlas. 

Spiken! – Sunderland

Sunderland har bortsett från förlusten mot Charlton senast varit mer än stabila den senaste tiden. Här visar The Black Cats vilka som är bäst och mot svaga Wigan står sig spiken stark. 

Skrällen! – Accrington

Mot formstarka värdar slår Accrington givetvis ur underläge. Men kan insatser likt bortasegern mot Oxford (2-1) upprepas kan även Blackpool besegras. Kanske sista chansen på topp 6, en chans Accy måste ta! 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR

96 rader

  • 1. Chelsea – Porto 12
  • 2. PSG – B.München 1
  • 3. Rotherham – QPR 1x
  • 4. Sheffield W – Swansea 12
  • 5. Sundsvall – Helsingborg 1
  • 6. AFC Wimble. – Ipswich x
  • 7. Blackpool – Accrington 1×2
  • 8. Crewe – Portsmouth 1x
  • 9. Doncaster – Burton 2
  • 10. Oxford – Shrewsbury x2
  • 11. Wigan – Sunderland 2
  • 12. Dortmund – Man City 2
  • 13. Liverpool – R.Madrid 1

864 rader

  • 1. Chelsea – Porto 12
  • 2. PSG – B.München 1
  • 3. Rotherham – QPR 1x
  • 4. Sheffield W – Swansea 12
  • 5. Sundsvall – Helsingborg 1×2
  • 6. AFC Wimble. – Ipswich 1x
  • 7. Blackpool – Accrington 1×2
  • 8. Crewe – Portsmouth 1×2
  • 9. Doncaster – Burton 2
  • 10. Oxford – Shrewsbury x2
  • 11. Wigan – Sunderland 2
  • 12. Dortmund – Man City 2
  • 13. Liverpool – R.Madrid 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100