-->
NFL Amerikansk Fotboll Super Bowl Amerikansk fotboll. Foto: Dave Adamson / Unsplash

Inför Conference Championships – Semifinaler i NFL

Efter en minst sagt spektakulär helg är det endast en omgång som återstår innan Super Bowl. Förutsättningarna kunde inte bli mycket bättre när seriens två kanske största profiler de senaste 15 åren möts i NFC Championships. Givetvis talar vi om Aaron Rodgers och Tom Brady. Även i AFC Championships kunde det inte vara bättre på förhand när regerande mästaren Kansas City Chiefs och seriens kanske starkaste försvar Buffalo Bills möts.

Green Bay Packers vs Tamba Bay Buccaneers

Inför säsongen värvade Green Bay Packers en ny quarterback. Om detta är anledningen till att Aaron Rodgers gjort en av sina bästa säsonger någonsin låter vi vara osagt men resultaten talar för sig själva. Packers har högst poängsnitt i hela ligan och Rodgers är favorit att kamma hem priset som årets MVP. 

Dock ska han besegra en viss Tom Brady som är ligans kanske bästa spelare genom tiderna. 43-åringen gör sin första säsong för Buccaneers och leder han laget till Super Bowl vore det första gången sedan 2003 som klubben når dit. Naturligtvis vore detta oerhört imponerande under sin första säsong för laget, men det finns en anledning till de sex mästerskapsringarna han kan visa upp.

Tankar inför matchen

Det blir något extra när Rodgers och Brady drabbar samman för andra gången denna säsong. Första mötet mellan lagen slutade med klar seger för Buccaneers med 38-10. Då som nu spelades matchen på Lambeau Field men vädret i slutet av januari i Green Bay är speciellt och det finns en anledning till att arenan kallas för ”The Frozen Tundra”. 

Rodgers har visat upp samma fina form som när han ledde Packers till Super Bowl-vinst 2011 och nu har han chansen att göra detsamma tio år senare. Dock går det aldrig att räkna bort Brady och hans lag som hittat formen i rättan tid. Med sex raka segrar och en väldigt stark defensiv lär det bli en jämn och dramatisk match.

Vi tror att detta är Packers år och att de faktiskt tar hem Super Bowl. Rodgers är favorit till att bli MVP och med tanke på hur starka Packers offensiv sett ut denna säsong tror vi de slår ut Bradys Buccaneers. Packers offensiv är mer komplett med seriens kanske spetsigaste kastarm samt en Running Back Aaron Jones ger ett alternativ med springspel i världslass också. 


Till NFL

Läs fler speltips hos Betting.se

Till vanliga tablån


Kansas City Chiefs vs Buffalo Bills

Kansas City Chiefs har varit favoriter till Super Bowl sedan dag ett och var grundseriens bästa lag med 15-2 som resultatrad. I senaste matchen mot Cleveland Browns var laget dock ganska illa ute när quarterback Patrick Mahomes fick utgå efter en hjärnskakning. Ersättaren Chad Henne har långt ifrån samma spets vilket vi såg i matchen mot Browns där han bland annat kastade en interception i sista kvarten. Ett lyckat springspel i slutet räddade dock Chiefs från ett fiasko men nu väntar betydligt tuffare motstånd.

Buffalo Bills är det enda laget i historien som spelat fyra raka Super Bowls men samtidigt lyckades laget inte vinna en enda gång. Nu har man möjligheten att ge sig själva en ny chans och i Divisional Championships mot Rams släppte laget endast till 3 poäng på hela matchen vilket givetvis är otroligt imponerande. 

Tankar inför matchen

Frågan alla ställer sig är om Mahomes kommer till spel efter att ha fått utgå med hjärnskakning. Lagets läkare gör allt för att så ska bli fallet men samtidigt är tumregeln 10 dagars återhämtning för en hjärnskakning. Hinner Chiefs få sin QB tillgänglig till matchen kliver laget in som favoriter. Men om det blir Chad Henne som startar matchen mot ett lag som släppte in tre poäng senast blir det väldigt tufft.

Bills har åtta raka segrar och snittar 16,2 insläppta poäng på sina fem senaste matcher. Även om Mahomes skulle komma till start kommer han inte kunna träna på hela veckan vilket talar för Bills. Hade Mahomes inte utgått med en hjärnskakning senast hade vi trott att Chiefs skulle klara av att gå till en andra raka Super Bowl med tanke på fördelen av hemmaplan och det kompletta lag klubben sitter på. Men det sista ett lag i NFL vill få är en skada på sin QB och därför tror vi istället att Bills kan överraska och nå finalen. Oavsett vad blir det en spektakulär drabbning mellan två av seriens bästa lag på Arrowhead Stadium i Kansas och en helg att minnas.