Allsvenskan: Inför omgång 3 Foto: Jannik Skorna | Unsplash

Allsvenskan: Inför omgång 3

Det känns som att det var premiär igår, men vi är redan inne på omgång 3, som genomförs under påskhelgen.
Fyra lag har kammat hem full pott på de två första matcherna – Hammarby, Häcken, Mjällby och IFK Göteborg.

Det är bara ett lag som inte gjort ett mål än i årets allsvenska och det är Norrköping som hittills mött Varberg och AIK.

För övrigt noterar vi att Jordan Larsson har inlett sin AIK-sejour då han spelade från start mot Peking och det blev en målgivande passning till segermålet.

Omgång 3:s mest intressanta match hittar vi på påskdagen när Malmö tar emot AIK.

Hammarby – Mjällby | 15/4, 15:00

Långfredagens enda match spelas mellan Bajen och Mjällby. Båda lagen har vunnit sina två inledande matcher, och Mjällby stod för en fin seger mot Djurgården då de vann med 1-0.
Hammarby kommer från en riktig kross där de kunde enkelt göra 5-1 borta mot ett svagt Sundsvall.

Fem gjorda mål i en allsvensk match är inte illa, och vi ska inte ta ifrån Bajen något, men Sundsvall var riktigt ihåligt både på mittfältet och bakåt. Så även om resultaten är där så är det för tidigt att säga vart vi har årets Hammarby.

Mjällby har två riktigt fina skalper då de nollade först fjolårsfyran Elfsborg därefter nollade de fjolårstrean Djurgården. Hammarby måste vara ödmjuka och göra jobbet, annars kanske de går samma öde till mötes.

Oviss match, avstår spel.

Djurgården – Norrköping | 16/4, 15:00

På påskafton hittar vi bland annat Djurgården – Norrköping. Djurgården vill nog studsa tillbaka direkt efter att blivit nollade mot Mjällby. Men Norrköping behöver poäng efter att ha inlett årets allsvenska med två raka förluster och noll gjorda mål. En till förlust och det får nog anses vara krisläge, även om spelschemat inte varit det lättaste.

Djurgården hade en stabil första halvlek senast mot Mjällby, men luften gick ur i andra när Mjällby tog ledningen i en match som slutade 1-0.

Norlings Norrköping måste börja ta poäng, och framför allt sätta chanserna. Men Djurgården ser ut som det bättre laget här, åtminstone på förhand.

Malmö – AIK | 17/4, 15:00

En riktig smällkaramell på påskdagen när Malmö tar emot AIK. Malmö kommer från ett oavgjort resultat mot Elfsborg i en match som slutade 1-1, medan AIK kommer från en 1-0-seger mot Peking.

Det var press på AIK efter tunga förlusten mot Häcken, men man vann mot Peking på AIK-manér med 1-0. Försvaret var säkert och den nytillkomne Jordan Larsson skickades in i startelvan och visade prov på vad han kan i och med assisten till matchens enda mål.

Malmö gnetade till sig en vinst mot Kalmar i premiären och mot Elfsborg blev det en pinne efter 1-1. Malmö inledde matchen bäst men Elfsborg ryckte upp sig i andra och ruskade av sig sin premiärförlust. Malmös 1-0-mål var en riktigt läcker klack av Veljko Birmancevic med assist av Jo Inge Berget i den 39:e minuten. Kvitteringsmålet kom 5 minuter in i den andra halvleken efter hafsigt försvarsspel av MFF. Di himmelsblå blev utbuade av egna fansen vid slutsignal. Hur blir reaktionen vid poängtapp mot Gnaget?

MFF är seriens bästa lag men de har inte övertygat hittills. Kryssläge igen?

Häcken – Göteborg | 17/4, 17:30

Sen avslutningsvis har vi Göteborgsderbyt mellan Häcken och Blåvitt som spelas 17.30 på söndagen. Båda klubbarna har full pott på kontot efter två matcher så här tar det stopp för åtminstone ett av lagen.

Häcken vann senast mot Degerfors i en någorlunda kontrollerad match, där de saknade både Jeremejeff och Bengtsson på grund av sjukdom. Om de är tillbaka mot Blåvitt är i skrivande stund oklart. Men ghananen Ibrahim Sadiq ansvarade för målskyttet i Alexander Jeremejeffs frånvaro då han stod för båda målen. Oavsett vad som händer med skadesituationen har Per Mathias Högmo ett lyxproblem då det uppenbart finns bredd i laget.

Blåvitt har inlett bra med sitt namnkunniga lag, och Marcus Berg förtjänar alla hyllningar som kommer hans väg. Dock är de båda fullpoängarna plockade mot nykomlingar (Värnamo och Helsingborg), och nu blir det ett helt annat motstånd. Blåvitt har hittills haft en förmåga att slarva med bollen, och de kommer de definitivt inte ha råd när de möter Häcken.

Derbyn är derbyn, men det känns som att Häcken är det giftigare laget just nu.