Allsvenskan omgång 25 Foto: Nathan Rogers

ALLSVENSKAN: INFÖR OMGÅNG 25

Notera att artikeln innehåller betalda länkar

Allsvenskan går in i sin 25:e omgång och det börjar verkligen dra ihop sig i toppen. Häcken kryssade återigen (fjärde raka) medan Djurgården gick på pumpen borta mot Degerfors (3-0!?) vilket innebär att båda lagen står på 48 poäng med fem matcher kvar. Spännande!

Toppmötet Malmö-Hammarby slutade så som så många toppmöten gör, med ett kryss och siffrorna 0-0. Värt att notera är att vi hittar tre lag på 41 poäng inför omgången – Malmö, Kalmar och AIK.

Veckans omgång i Allsvenskan

Lördag 8/10
15:00 Degerfors – Sirius

Söndag 9/10
15:00 Sundsvall – Göteborg
15:00 Elfsborg – Kalmar
17:30 Malmö – Värnamo
17:30 AIK – Helsingborg
17:30 Djurgården – Häcken

Måndag 10/10
19:00 Norrköping – Mjällby
19:10 Hammarby – Varberg

Spela på veckans omgång hos ComeOn!

Omgångens utvalda matcher

Degerfors – Sirius

Degerfors tar emot Sirius på Stora Valla på lördagseftermiddagen. Hemmalaget har nog gott om självförtroende efter att vunnit övertygande med 3-0 mot serieledande Djurgården. Den här matchen kan verka sömnig på förhand, men faktum är att Sirius har halkat snabbt nedåt i tabellen efter att endast mäktat med en seger på senaste tio matcherna, varav sju är förluster, vilket ger ett snitt på 0,5 poäng per match på senaste tio matcherna. Samma snitt ger Degerfors 1,3 med sina tre segrar och fyra kryss på tio senaste.

Lägg till en obesegrad svit på fem matcher med motståndare som AIK, Djurgården och Häcken. Det är vind i seglen nu för “Degen”, och även om de är kvar på kvalplats så har de helt klart en möjlighet att klara ett nytt kontrakt och låta t.ex. Sirius eller Varberg ta över kvalplatsen. Helt klart en sexpoängsmatch.

Sirius hade fem raka förluster innan matchen mot AIK men krysset där stoppade den sviten, vilket var välbehövligt.

En seger här för Degerfors och de hoppar upp på 24 poäng. Inför omgången har Sirius 26, Varberg 25 och Degerfors 21. Hack i häl.

Vi spelar raka segern på Degerfors till 2,25 i odds hos ComeOn!


Djurgården – Häcken

Oj, vilket toppmöte det här. Båda lagen står på 48 poäng och det här kan avgöra ligan. Gissningsvis så bänkar sig fotbollssverige på söndag kl. 17.30.
Häcken har tappat lite tempo mot slutet och kommer med fyra raka kryss till den här matchen. Men att de skulle vara med in i sluttampen och kämpa om SM-guld kunde väl ingen tro inför säsongen, och inte heller i somras när de ledde ligan övertygande.

Djurgården kommer med en plump i protokollet efter att blivit krossade borta mot Degerfors med 3-0. Det är möjligt att det är lite oroligt i truppen efter ett polisärende med en spelare involverad.

Vi tror att båda lagen är rätt nöjda med krysset här och toppmöten blir ofta ett enda stort antiklimax. Häckens oavgjorda svit förlängs här.

När lagen möttes i somras (24 juli) blev det en Djurgårdsseger på bortaplan med 2-1. För övrigt har Djurgården sju raka segrar mot Häcken i Allsvenskan.

Vi spelar krysset på Djurgården – Häcken till 3,70 i odds hos ComeOn!


Hammarby – Varberg

Hammarby spelade senast 0-0 mot Malmö i en rätt tam match där nog båda lagen var nöjda med en poäng.

Hammarbys form är dock diskutabel då de har fyra kryss på fem senaste, dock så ska vi poängtera att de har mött Djurgården, Häcken och Malmö på sina tre senaste matcher så poängskörden kan ursäktas med det.

Varberg har hållit sig över vattenytan (kvalplatsen) i stort sett hela säsongen, men nu börjar det bli lite kärvt där i botten med ett Degerfors strax där bakom (21 poäng) med bra form. Varberg har 25 poäng inför omgången och vi kan nog inte förvänta oss några poäng här. De har tio poäng på tio senaste och det får väl anses som okej för ett lag av Varbergs dignitet, men det kan bli en svettig slufas för hallänningarna där varje poäng räknas. I sina sista fem matcher har de alltså Hammarby, Helsingborg, Elfsborg, Mjällby och slutligen Malmö. Generellt sett brukar man prata om att man behöver 30 poäng för att klara sig kvar. Håller de sitt snitt med en poäng per match så bör det gå vägen. Men det kommer bli en het sluttamp, det är säkert.

När lagen möttes i juli så vann Hammarby på bortaplan med 3-0. Och vi förväntar oss liknande siffror här.

Vi spelar Hammarby (-2) till 2,75 i odds hos ComeOn!

Skrivet av Henrik


Tabellen