Inför Omgång 21 Foto: Fancy Crave | Unsplash

Allsvenskan: Inför omgång 21

Omgång 21 står för dörren och vi lämnar ett hett (för hett?) Stockholmsderby, en måndagsmatch med åtta varningar och en tung Malmö-förlust.

Vi blickar framåt och det är ett kompakt spelschema med matcher på söndagen och måndagen och ingen match på lördag. Detta då lagen spelar matcher i Svenska Cupen under veckan.

Veckans omgång i Allsvenskan

Söndag 4/9
15:00 Sirius – Djurgården
15:00 Häcken – Degerfors
17:30 AIK – Sundsvall
17:30 Elfsborg – Malmö

Måndag 5/9
19:00 Kalmar – Varberg
19:00 Mjällby – Göteborg
19:00 Värnamo – Helsingborg
19:10 Norrköping – Hammarby

Omgångens utvalda matcher

Elfsborg – Malmö

Elfsborg kommer senast från en förlust mot Djurgården i en match där det blev åtta gula kort. Matchens resultat innebar också elva raka matcher utan seger för Elfsborg som inför den här omgången ligger på plats nummer 10, inkilade mellan Sirius och Norrköping. Hela nio kryss har det blivit av lagets spelade 20, och innan förlusten mot Djurgården hade de faktiskt fyra raka kryss. Under torsdagen möter de Oskarshamn i cupen.

Malmö åker till Borås i hopp om tre poäng. Senast kommer de regerande mästarna från en snöplig förlust mot Kalmar hemma på Eleda.

När lagen möttes senast var det tidigt på säsongen, 11 april närmare bestämt. Då blev det 1-1 och kanske var det en fingervisning på vad som komma skall för Malmös säsong. Bortafacit är inte särskilt betryggande för skåningarna då de har endast tre segrar av tio när det gäller bortaspel.

Gustav Henriksson är avstängd och Maudo Jarjue utgick skadad mot Djurgården.

Dennis Hadzikadunic är avstängd, Sergio Peña utgick skadad senast och Johan Dahlin missade matchen mot Kalmar pga hjärnskakning.


Sirius – Djurgården

Sirius tar emot Djurgården på Studenternas i förhoppning om att ta revansch för senast då det var en riktig kross med 4-0 på Tele2.

Sirius har svag form och har bara en seger på de fem senaste matcherna. Laget har gått mållösa från de tre senaste matcherna och det är snart en månad sen det blev ett allsvenskt mål för Sirius (7 augusti, 2-1 mot Malmö FF).

Patrik Karlsson-Lagemyr skadade sig i matchen mot IFK Göteborg och lär missa denna match.

Det var länge snack fram och tillbaka, men nu har slutligen den talangfulle Isak Hien lämnat Djurgården, Allsvenskan och Sverige för att flytta söderöver till Hellas Verona, Serie A och Italien. Tur då att förre landslagsbacken Marcus Danielson kom gratis för några veckor sen. Faktum är att Hien fick debutera direkt för Verona då han presenterades på lördagen och spelade på söndagen.

Djurgården kommer senast från en hemmaseger mot Elfsborg i en match som slutade 2-1. Det mesta tycks gå rätt för Djurgården just nu. Fina försäljningar, bra resultat och inga skador. Det har dock blivit två onödiga kryss nu på slutet

Djurgården spelar under torsdagen sin match i Svenska cupen mot Örebro Syrianska, medan Sirius spelar mot Sandviken.


Norrköping – Hammarby

På något märkligt sätt så känns det som att Norrköpings säsong redan är över. Det är nästan en tredjedel av matcherna kvar, men det känns som att det bara är en passage för Peking just nu. Formen är svag och på fem senaste så är det en seger, två kryss och två förluster.

Men det kan bli nervigt, det är endast sex poäng ner till kvalplats just nu och Degerfors har börjat ta allt fler poäng (sju poäng på fem matcher) så Norrköping får se om för att inte bli indragna i bottenstriden på riktigt. Norrköping kommer senast från en 1-1 borta mot Varberg.

Hammarby hänger på i toppen och är endast fyra poäng från serieledarna Häcken.Senast kommer laget från ett hetsigt derby mot AIK på Friends Arena där eftermälet handlade mest om läktarbråk. Resultatet skrevs till 2-2 med mål från Guidetti, Stefanelli, Besara och Berisha.

Poängtapp här för Bajen blir tungt, då ett nytt derby väntar helgen efter, då mot titelutmanarna Djurgården.

Norrköping möter Täby i cupen på torsdag medan Hammarby möter Nyköping.

Skrivet av Henrik


Tabellen