Fortsätter Hammarbys fina form? 22x pengarna på Bajen-seger i Stockholmsderbyt

Årets andra Stockholmsderby ska avgöras och den här gången är spelplatsen Friends Arena när regerande svenska mästaren AIK tar emot Hammarby IF. Med Unibets kampanj har du nu möjlighet att få tillbaka 2220 kronor om Hammarby vinner när du gör en insättning på 100 kronor. Detta trots att ”Bajen” är i strålande form och inte förlorat på sex matcher. Följ det heta 08-derbyt hos Unibet för att få 22x din insats på Bajen-seger i derbyt. Läs mer i slutet av artikeln om hur du ska göra för att ta del av erbjudandet.

Matchen inleds med tio tysta minuter

För 117:e gången ställs AIK och Hammarby mot varandra i en fotbollsmatch. Då står det klart att matchen inleds med tio tysta minuter från båda lagens supportrar. Återigen är det mot polisen som protesten äger rum och det är samtliga supportergrupperingar från båda lagen som ställt sig bakom aktionen. Detta är inte första gången som det protesteras mot polis under säsongen och en lösning mellan supportrar och polis verkar inte ligga särskilt nära till hands.

Efter tio minuter lär vi få se en riktig läktarfest som vi brukar när det är fotbollsderbyn i Stockholm. Det är två formstarka lag som ställs mot varandra där ”Bajen” är de som spelmässigt imponerat mest – framförallt med sin flytande och kreativa offensiv. Sedan kollapsen mot MFF – där det blev förlust med 4-1 på Stadion – har Hammarby spelat sex raka matcher utan att förlora samtidigt som laget gjort 13 mål framåt. Offensiven med Kjartansson, Djurdjic, Tankovic, Kacaniklic och Khalili sätter skräck i de flesta motståndarna och kvintetten kommer att kunna skada AIK om de presterar max.

Är AIK:s förlustfria svit missvisande?

Efter att AIK åkt på förlust med 3-0 borta mot IFK Göteborg var det inte särskilt muntert i Solnalägret som låg en bit från tabelltoppen. Sedan dess har AIK vunnit fyra matcher, spelat en oavgjord och tagit sig upp bland topp fyra. Visst är det alltid starkt att vinna fyra raka matcher men tar vi oss en titt på motståndet så är det bara bortasegern med 2-0 i derbyt mot Djurgården som imponerar. Mot jumbon AFC vann laget med 2-1 men var nära att tappa en tvåmålsledning trots en man mer i över en halvlek. Övriga segrar har kommit mot bottenlagen Falkenberg och Helsingborg. Poängtappet kom i senaste matchen borta mot GIF Sundsvall när ”Gnaget” inte kom upp i nivå.

Statistiken visar att AIK har svårt mot topplagen. Mot lag från den övre halvan av tabellen har AIK bara vunnit över Häcken och Djurgården. I övrigt har Solnaklubben haft det svårt mot starkare motstånd vilket poängtapp mot IFK Göteborg, IFK Norrköping och Östersund bevisar. Klarar man att hålla emot ”Bajens” fruktade offensiv för att bryta trenden?

Det som talar mot Hammarby-seger, förutom oddsen, är att ”Bajen” haft det tufft på gräs under säsongen. På tre gräsmatcher har det endast tagits en poäng och en målskillnad på 2-7 är inget att stoltsera med. Kommer årets första grässeger mot rivalen AIK blir Hammarby en utmanare om SM-guldet.
 På de fyra senaste matcherna borta mot AIK har ”Bajen” vunnit två matcher och endast förlorat en. Klockan 15:00 drar det heta derbyt igång på nationalarenan i Solna och du ser som vanligt matchen hos C More. 

Få 22x insatsen på Bajen-seger – Så fungerar erbjudandet

Unibet ger dig möjlighet att omvandla en hundring till 2220 kronor.

Följ dessa steg

1. Skapa ett konto hos Unibet här.

2. Välj bonusen ”Sätt in 100 kronor och få 600 kronor att spela för

3. Satsa din insats och bonus på att Hammarby vinner borta mot AIK

4. Om ”Bajen” vinner har du din insättning på 100 kronor förvandlats till 2220 kronor

5. Läs igenom regler och villkor för bonuserbjudandet