Back Tillbaka

20:30 – fredag 17 maj

Tommy Paul – Nicolas Jarry

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Det låg kanske lite på lut att det skulle kunna bli skrällfyllt i mastersturneringen i Rom men att det skulle bli så här? Det hade nog ändå inte någon gissat. Två spelare från Chile i semifinal och ovanpå det amerikanen Tommy Paul som genom åren haft så stora problem på grus.

Men nu är vi här. Där en finalmotståndare till vinnaren av Alexander Zverev och Alejandro Tabilo som spelar tidigare under dagen ska plockas fram.

Spelare som stod för rejäla vändningar i gårdagens kvartsfinaler det här. Tommy Paul såg slagen ut i början av tredje set mot Hubert Hurkacz men avslutade starkt och vände underläge med ett breaks marginal till seger. Nicolas Jarry var under 0-1 i set mot favoriten Stefanos Tsitsipas men lyckades vinna också han.

Mycket öppen match det här. Frågar man de förväntade oddsen vid matchstart så säger de att matchen är helt och hållet 50/50.

Båda två har imponerat under turneringen. Paul den i grund och botten lite bättre och mer meriterade av dem men Jarry är den som ska ha fördel av underlaget. Även om det ska sägas att Paul under veckan visat att han kanske inte längre har några problem med grus.

Stor match i alla fall. Den största under karriären för båda spelarna.