Back Tillbaka

12:00 – fredag 5 juli

Wimbledon

Wimbledon
Tredje omgången • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Under fredagen inleds den tredje omgången i Wimbledon. Nivån på matcherna blir så klart högre, men frågan är om inte favoriterna kommer klara sig bra idag också? Mycket talar för det.

Carlos Alcaraz och Jannik SInner, de två huvudfavoriterna till att vinna Wimbledon, är båda två idag i elden på centercourten.

Alcaraz är den som inleder spelet på den banan. Han ställs mot amerikanen Frances Tiafoe som det senaste året gått från att vara runt 10 i världen till runt 30 i världen på rankingen. Ofta ganska tam när han möter toppspelare, Tiafoe och en bra möjlighet för Alcaraz att kanske få en lugn eftermiddag. Den matchen startar 14:30 oavsett väder. Det finns ju ett tak att dra över på de två största banorna. Jannik SInner spelar sist på centercourten, efter Alcaraz och en match till alltså och han ställs mot serben Miomir Kecmanovic. Inte alls en dålig spelare Kecmanovic men lite som med Tiafoe. Mot de allra bästa brukar han i stort sett aldrig räcka till.

Mellan de båda superstjärnorna på centercourten spelar hemmastjärnan Emma Raducanu som för några år sen kom från ingenstans och vann US Open. Efter det har han i stort sett inte haft några framgångar alls men är nu lite på gång igen. Tufft motstånd dock idag i form av topp-10-spelaren Maria Sakkari från Grekland.

På Bana 1 spelar blanda annat Grigor Dimitrov mot Gael Monfils och Coco Gauff mot Sonay Kartal under eftermiddagen och kvällen.

På de mindre banorna startar spelet redan klockan 12 och därmed så klart också sändningarna på Eurosport 2 och Discovery+ och Max. Exempelvis spelas ett riktigt veteranmöte på Bana 16 där Roberto Bautista möter Fabio Fognini.