Back Tillbaka

12:00 – onsdag 3 juli

Wimbledon

Wimbledon
Andra omgången • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Under den tredje speldagen av Wimbledon drar den andra omgången igång. Det är inför dagen 64 spelar kvar i mästerskapet.

På centercourten är det kanske största huvudnumret amerikanskan Naomi Osaka som nyligen kommit tillbaka från ett långt uppehåll med bland annat barnafödande och det på ett otroligt imponerande sätt. Osaka spelar den andra matchen på centercourten där spelet startar 14:30 svensk tid. Hon möter sin landsmaninna Emma Navarro som är den av dem som är seedad. Osaka är dock den som är favorit i matchen enligt oddsen.

Två herrmatcher också på centercourten där Daniil Medvedev inleder spelet mot Alexandre Muller. Trivs inte särskilt bra på gräs, Medvedev men motståndet idag är ganska så enkelt.

Sen som tredje match, de två italienska stjärnorna Jannik Sinner mot Matteo Berrettini. Världsettan mot en av de senaste årens bästa spelare på gräs. Den här matchen hade mycket väl kunnat vara en semifinal i Wimbledon, åtminstone, men Berrettini har varit borta mycket, tappat sin ranking, och är därför inte seedad. En kanonmatch för att vara så här tidigt i turneringen.

På den näst största banan, Bana 1, inleder världstvåan på damsidan Coco Gauff spelet klockan 14 mot Anca Todoni från Rumänien. Efter den matchen är det dags för den regerande mästaren Carlos Alcaraz att spela sin andra match i turneringen. Han gör det mot australiensaren Aleksandar Vukic. En högst överkomlig motståndare.

Vårt enda svenska inslag i turneringen, Elias Ymer åkte under gårdagen ur Wimbledon i första omgången. Nu återstår att heja på våra grannar och idag spelar norrmannen Casper Ruud sin andra match i turneringen. Han gör det mot Fabio Fognini med start klockan 12 på Bana 2.

Spelet sänds i Eurosport 2 under hela dagen. När cyklisterna i Tour de France gått i mål kommer det även sändningar i Eurosport 1. Alla matcher sänds på Discovery+ och Max.

Vill du veta mer om vilka matcher som spelas under dagen? Håll utkik på startsidan där vi listar de viktigaste matcherna med starttider eller följ vår tennisblog här på Tvmatchen via www.vamosrafa.se.