Back Tillbaka

12:00 – måndag 1 juli

Wimbledon

Wimbledon
Dag 1 - Första omgången • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Dags för 2024 års öppna mästerskap att starta. Världens mest anrika, och enligt många största, tennisturnering ska spelas över 14 dagar i London och i vanlig ordning, alla de bästa är på plats för att göra upp om Wimbledontiteln.

Spelet på sidobanorna startar klockan 12 medan spelet på centercourten traditionsenligt drar igång först klockan 14:30 och det med den regerande mästaren i herrsingel. Denna gång är det Carlos Alcaraz som får äran att öppna spelet på centercourten eftersom han ju vann Wimbledon förra året efter en riktig kraftmätning i finalen mot Novak Djokovic. Djokovic som förstås också är på plats den här gången men han spelar sin första match först imorgon tisdag.

Under måndagen spelar också världsettan Jannik Sinner sin första match i turneringen.

All info om de största matcherna, inklusive Alcarax och Sinner, finns som specifika event i matchlistan. Klicka gärna på dessa för lite försnack.

Är du extra intresserad av tennis och vill följa Wimbledon eller tennis i allmänhet lite närmare? Besök gärna vår tennisblogg här på Tvmatchen. Du hittar den via nyhetssektionen eller så kan du besöka den direkt på www.vamosrafa.se.

Dagens spel i Wimbledon pågår under hela dagen. Främst i Eurosport2 men senare idag även på Eurosport1. Ett säkert kort om man vill slippa byta kanal eller välja en specifik match är annars Discovery+.

Avslutningsvis. Det är ju Wimbledon. Vad säger väderprognosen?

Vad det verkar ovanligt stabilt väder under inledningen av veckan. Det kan komma några regnstänk under måndagen och några regnstänk räcker i vanlig ordning för att bryta spelet och eventuellt dra på taket på centercourten men några längre avbrott är inte att vänta under måndagen. Eller under veckan i stort, om prognosen håller ihop. Det väntas bli en ovanligt okomplicerad upplaga av Wimbledon det här.