Back Tillbaka

16:00 – onsdag 10 juli

Taylor Fritz – Lorenzo Musetti

Wimbledon
Kvartsfinal • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Dagens första kvartsfinal i Wimbledon spelas mellan en liten överraskning i Taylor Fritz och en lite större överraskning i Lorenzo Musetti. Enligt seedningen skulle det vara Alexander Zverev mot Andrey Rublev här men Rublev åkte ut redan i första omgången. Och en småskadad Zverev föll mot Fritz i åttondelsfinal.

Definitivt rättvisa kvartsfinalister det här dock. Fritz har de senaste åren varit inne en hel del på rankingens topp-10 och han är nu också nära det igen. Det räcker faktiskt med vinst här idag för att Fritz åter ska vara topp-10 på måndag. Närmare bestämt plats åtta i så fall. Musetti är också en rättvis kvartsfinalist såtillvida att han trots att han kanske inte riktigt har de spelmässiga förutsättningarna för det verkligen lyckats på gräs genom att anpassa sitt spel efter det. Tennis handlar om att ta sig fram, oavsett förutsättningar, och att grusspecialisten Musetti här gör karriärens bästa resultat på gräs, det är bra gjort.

Här väntas det dock bli tufft för Musetti. Fritz är storfavorit i matchen och spelas så lågt som 1,20 hos de flesta spelbolag. Oddsen på Musetti är just under 5 gånger pengarna.

Starttiden är preliminär. En dammatch ska spelas före på Bana 1.