Back Tillbaka

14:00 – torsdag 11 juli

Scottish Open – Första rundan

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Sändningarna från Scottish Open i golf pågår under hela dagen och det är verkligen både uppvärmning inför The Open nästa vecka och en lite version av The Open. The Open har de längsta sändningstiderna av alla golftävlingar. Man sänder allt, från första till sista slag på dagarna. Scottish Open är inte långt efter. Dagens livesändningar startade redan klockan 09:30 i morse.

Ibland är en väldigt stor andel av världens bästa spelare på plats här i Skottland. I år kanske lite färre av toppspelarna än vanligt men startfältet tillhör ändå de bästa på DP World Tour under säsongen.

Klar favorit till att vinna tävlingen är världstvåan Rory McIlroy som var så otroligt nära att vinna US Open, den senaste majorn inom golfen. Den missade korta putten på det sista hålet i tävlingen blev dock ödesdiger och McIlroy föll efter en riktig mirakelavslutning av vinnaren Bryson DeChambeau. Nya tag för McIlroy här och framför allt i The Open nästa vecka.

Vad gäller absoluta toppspelare finns också världstrean Xander Schauffele och mycket glädjande också vår svenske världsfyra Ludvig Åberg. Dessa tre är enligt oddsen också de mest troliga slutsegraren i tävlingen.

Vad gäller svenskar finns också Alex Norén, ganska formstark senaste tiden och ofta duktig på den här typen av golf samt ett knippe svenskar som normalt spelar på DP World Tour.

Svenska starttider under den första speldagen:

07:22 Jesper Svensson
07:44 Simon Forsström
08:06 Vincent Norrman
09:01 Alex Norén
12:26 Alexander Björk
13:43 Ludvig Åberg
14:27 Jens Dantorp

Favoriten Rory McIlory slår ut tidigt, klockan 08:28. Och strax efter det världstrean Xander Schauffele, 08:39.

Från The Renaissance Club, North Berwick.