Back Tillbaka

13:00 – torsdag 20 juni

KLM Open – Första rundan

DP World Tour
Klicka för införtext • Golf

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Europasäsongen på DP World tour fortsätter och den här veckan är det KLM Open från Amsterdam, Holland som gäller.

DP World Tour, tidigare Europatouren, har löpande tappat i slagstyrka på senare år. Nu senast då de bästa spelarna från en säsong automatiskt erbjuds plats på PGA-touren till säsongen efter. Detta gör att de bättre spelarna varje år försvinner från touren.

Inga av världens bästa spelare på plats den här veckan heller, men väl ett starkt startfält. Bland annat med Sebastian Söderberg som så otroligt snöpligt föll i Scandinavian Mixed där han under den sista rundan tappade en ledning på hela åtta slag. De tre första dagarna var Söderberg emellertid helt överlägsen och han var bäst av männen i Scandinavian Mixed. Startfältet här är inte tuffare och kanske läge för revansch. Söderberg är enligt spelbolagen en av de stora favoriterna den här veckan. Svensken ligger också bra till för att ta just en av de här platserna till PGA-touren nästa säsong så viktig tävling för honom såtillvida.

Övriga svenska spelare i fältet bedöms ha mindre möjligheter enligt oddsen men en att hålla koll på kan vara Henrik Norlander som under flera år spelat på PGA-touren men nu kommit hem till Europa för att försöka få fart på karriären. Norlander har dålig form, men ska egentligen kunna hävda sig på den här nivån.

Svenska starttider under torsdagen:

08:20 Kristoffer Broberg
08:50 Jonas Blixt
09:10 Jens Fahrbring
09:30 Jens Dantorp
12:40 Sebastian Söderberg
13:50 Marcus Kinhult
14:30 Henrik Norlander

Från The International i Amsterdam, Nederländerna. (20/6-24).