Back Tillbaka

13:00 – torsdag 27 juni

Italian Open – Första rundan

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Den europeiska delen av DP World Tour fortsätter och den här veckan är det Italian Open från Milano som gäller.

De allra största spelarna håller sig i USA eller vilar i ytterligare ett par veckor innan de innan de börjar dyka upp inför The Open som startar 18 juli. Ett lite otippat toppnamn är dock på plats i Italien den här veckan i form av Patrick Reed, tidigare majorvinnare och normalt på LIV-touren. Reed gör här ett gästspel på DP World Tour där han tidigare varit lyckosam när han väl ställt upp. Enligt oddsen är Reed favorit till att vinna tävlingen.

Vad gäller svenskar finns Jesper Svensson med. Svensson som ligger på sjätte plats på Race to Dubai vilket gör att han har en bra chans att knipa en plats på PGA-touren nästa säsong, bara hans fina spel håller i sig någorlunda. Faktiskt tre svenskar på topp-6 på denna lista. Sebastian Söderberg är tvåa, Ludvig Åberg är femma.

Svensson har tappat formen lite och ses inte som en av favoriterna den här veckan utan spelas istället till omkring 70 gånger pengarna på att vinna.

Näst mest betrodd av svenskarna är pånyttfödde Marcus Kinhult som mycket glädjande nog var i särspel i KLM Open i Holland förra veckan. Där föll han, men det var svensken första framskjutna placering på länge.

Alla svenskarna starttider:

09:00 Jens Dantorp
09:10 Rikard Karlberg
09:30 Jonas Blixt
12:40 Simon Forsström
13:20 Jesper Svensson
13:50 Marcus Kinhult

Från Adriatic Golf Club Cervia, Milano Marittima.