Back Tillbaka

14:30 – fredag 12 juli

Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev

Wimbledon
Semifinal • Tennis

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Dags för semifinalspel i Wimbledon och här den första av semifinalerna. Carlos Alcaraz från Spanien mot Daniil Medvedev från Ryssland. Eller som man väljer att beskriva det inom tennisen, Daniil Medvedev från inget land alls. Tennisen har valt ett lite annorlunda system där de ryska spelarna tillåts delta, men de benämns utan nationstillhörighet.

Alcaraz, trea i världen mot Medvedev femma i världen. Båda spelarna har varit uppe som världsetta. Det är givetvis en fantastisk match det här.

Alcaraz, som är både regerande mästare här i Wimbledon och som vann den senaste Grand Slam-turneringen, Franska öppna, är klar favorit i matchen. Alcaraz spelas till omkring 1,30 hos de flesta spelbolag medan Medvedev spelas till uppemot 4 gånger pengarna.

4-2 till Alcaraz i inbördes möten varav en match på gräs, i Wimbledon förra året där Medvedev inte hade någonting överhuvudtaget att sätta emot i semifinalen. Tre gånger 6-3 för Alcaraz som var helt överlägsen då. Senast Medvedev vann en match mellan dem var i semifinalen av US Open förra året. Allra senast de möttes var finalen i Indian Wells i år då Alcaraz vann ganska enkelt.

Tittar man på deras spel hittills under årets Wimbledon har Medvedev egentligen imponerat mer sett till sina förutsättningar medan Alcaraz spelat lite jämnare matcher än man kunnat förvänta sig av honom. Samtidigt är Alcaraz en spelare som har en tendens att anpassa sin nivå efter motståndet och det är troligt att han här kommer göra en bättre match än han gjort hittills under turneringen.

En riktigt bra start på dagens tennisfest i London helt enkelt och direkt efter den här matchen kommer den andra semifinalen mellan Novak Djokovic och Lorenzo Musetti.