Back Tillbaka

12:30 – torsdag 4 juli

BMW International Open – Första rundan

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Den europeiska säsongen med lite större tävlingar på DP World Tour, tidigare Europatouren, rullar vidare. Den här veckan med BMW International Open från Munchen.

I vanlig ordning så saknas de riktiga världsspelarna. De håller till på PGA-touren eller som den här veckan, de vilar inför ännu större tävlingar kommande veckor med The Open som sommarens absolut största höjdpunkt.

Några spännande namn på plats här i Munchen dock. Som Patrick Reed som normalt spelar på LIV-touren där det spelas lite färre tävlingar, och Reed tar därför chansen att gästspela på DP World Tour då LIV-spelarna är avstängda från PGA-touren. Reed tillhör en av favoriterna den här veckan. En lite intressant start gör också den tidigare världsettan, hemmaspelaren Martin Kaymer som har varit framgångsrik här tidigare. Kanske kan han hitta något på hemmaplan efter att under många år haft stora problem med sitt spel. En annan stark spelare, som normalt inte spelar på DP World Tour, men deltar här, är nya zeeländaren Ryan Fox som tillhör favoriterna han också.

Svenskar då?

Den vanliga uppställningen svenskar i stort sett med skillnaden att den bästa svenska spelaren de senaste veckorna, Marcus Kinhult, inte spelar den här veckan.

Jonas Blixt, Jesper Svensson, Simon Forsström, Jens Dantorp, Jens Fahrbring, och Kristoffer Broberg är deltagarna svenskar den här veckan. Ingen av dem ges några större möjligheter till en placering i toppen enligt oddsen.

Svenskarnas starttider under första dagen:

08:00 Jonas Blixt
13:00 Jesper Svensson
13:00 Simon Forsström
13:50 Jens Dantorp
14:10 Jens Fahrbring
14:20 Kristoffer Broberg

Från Golfclub München Eichenried i Eichenried, Tyskland.