Back Tillbaka

15:00 – onsdag 15 maj

Alejandro Tabilo – Zhizhen Zhang

+18. Stödlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Dags för den första kvartsfinalen i mastersturneringen i Rom och man kan väl lugnt säga att det inte är de två mest väntade namnen som gör upp om en semifinalplats här.

Två spelare som kämpat sig till den här positionen kan man väl säga. Tabilo född 97. Zhang född 96. De är alltså i dryga 25-årsåldern men har egentligen först det senaste dryga året etablerat sig som vettiga spelare på ATP-touren och det är först nu, senaste veckorna, som de enligt rankingen tillhör övre halvan av ATP-touren. De kommer båda två vara rankade topp-50 med marginal på måndag.

Men för att spela en kvartsfinal på mastersnivå är de väldigt färska och det är kanske det som kittlar mest i den här matchen. Det är deras största match hittills under karriären. En sådan här möjlighet att nå en semifinal i en mastersturnering får man sällan.

Vad säger då oddsen, sannolikheterna?

Tabilo, som är den mer meriterade av dem, är klart favorit och väntas spelas till omkring 1,60 i odds vid matchstart. Omkring 60-40 Tabilo med andra ord, om man föredrar att prata procent.

Som alltid i tennissammanhang. Starttiden är preliminär.