tvmatchen studio

TVMATCHEN STUDIO 18/2

Idag fokuserar vi på mötet mellan Lille och Metz som spelas på Stade Pierre Mauroy 21:00, samt mötet mellan Juventus och Torino som spelas på Allianz Stadium 20:45.

I kvällens första match beger vi oss till Frankrike för att se när Lille tar emot Metz i omgång tjugofem av Ligue 1.

Inför kvällens match ligger hemmalaget på en tiondeplats i tabellen, kvällens motståndare Metz ligger på en nittondeplats.
Man skulle kunna tro att de regerande ligamästarna Lille är avsågade från kampen om Europaplatserna men så är inte fallet, om Lille vinner mot Metz ikväll klättrar man hela fem platser vilket innebär att dem landar på en preliminär femteplats i tabellen.

I kvällens andra match beger vi oss till Italien för att se när Juventus tar emot Torino i omgång tjugosex av Serie A.

Inför kvällens match ligger hemmalaget på en fjärdeplats i tabellen, kvällens motståndare Torino ligger på en tiondeplats.

Juventus ställs mot stadsrivalen i vad som kallas ”Derby della Mole” och det är ingen tvekan om vem som är lillebror i sammanhanget. Torino vann derbyt senast i 2015, gången innan dess var i 1995, under samma period har Juventus vunnit derbyt hela tjugofem gånger.
Det kommer krävas en fin prestation av Torino ikväll om de ska slå Juventus som har lyckats nässla sig in bland Europaplatserna efter en mindre övertygande insats den första delen av säsongen.

Podcasten laddas även upp som ljudfil dagligen och är tillgänglig via Spotify, Apple och Anchor – du finner samtliga avsnitt till respektive leverantör nedanför:


ApplePodcast Logo
SpotifyPodcast Logo
AnchorPodcast Logo