-->
UFC MMA Fight Night

UFC 259: Blachowicz vs Adesanya

Natten mot söndag är det UFC 259 med Jan Blachowicz mot Israel Adesanya som Main Event. Las Vegas och UFC Apex är värd, och här kommer titeln om lätt tungvikt stå på spel. Fajten är mellan Blachowicz, titelinnehavare, och den nuvarande UFC-mellanviktmästaren Adesanya.

Det är sjätte gången i UFC-historien som två fighters i olika viktklasser träffas. Detta har tidigare hänt under UFC 94, UFC 205, UFC 226, UFC 232 och UFC Fight Night: Cejudo vs. Dillashaw.

Jan ”Prinsen av Cieszyn” Blachowicz
Den polska kämpen fick bältet i lätt tungvikt efter att han slog ut den amerikanska Dominick Reyes. 38-åringen blev MMA-proffs 2007, innan han gick med i UFC 2014.

Under sin yrkeskarriär har han gått 35 matcher där 27 har slutat i seger. Åtta av hans segrar har han vunnit genom knockout. Nio av segrarna har varit submission, tio på beslut och åtta förluster, varav fem på beslut. Den sista förlusten kom i februari 2019 mot brasilianaren Thiago Santos, och sedan dess har han vunnit fyra matcher.

Israel ”The Last Stylebender” Adesanya
Den nigerianskfödda fightern baserad i Nya Zeeland är den nuvarande UFC-mästaren i mellanvikt, och om han lyckas blir han den femte någonsin som har bältet i två olika viktklasser.
Övriga som har haft bältet i två olika viktklasser: Conor McGregor, Daniel Cormier, Amanda Nunes och Henry Cejudo.

Adesanya var en mästare i lätt kickboxning och boxning innan han startade sitt MMA-äventyr. Denna bakgrund har gett honom en mycket avslappnad stil där huvudegenskapen är att ha ett bra utbud från där han kan leverera våldsamma slag. Det finns ett stort fokus på att hålla sig på fötterna.

Sedan han gick med i MMA 2012 har han vunnit 20 matcher, varav 15 knockouts. Han är den obesegrade lättviktsmästaren och är favorit i UFC 259.

Hans senaste UFC-match var på Yas Island i september, där han försvarade sin titel mot brasilianaren Paulo Costa.

Huvudkort och UFC 259
Det är också en headliner med den brasilianska fightern Amanda Nunes. Hon håller bältet i featherweight och går upp mot australiensiska Megan Anderson.

Huvudkort

  • Light heavyweight: Jan Błachowicz mot Israel Adesanya
  • Featherweight: Amanda Nunes vs. Megan Anderson
  • Bantamweight: Petr Yan vs. Aljamain Sterling
  • Lightweight: Islam Makhachev vs. Drew Dober
  • Light heavyweight: Thiago Santos mot Aleksandar Rakić

Nent och Viaplay äger rättigheterna till UFC.

Se aktuella odds hos Casumo