UFC UFC. (Photo by: Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP)

UFC 257: Poirier vs McGregor 2

McGregor vs Poirier. Den 23 januari kliver Conor ”The Notorious” McGregor åter in i buren mot rivalen Dustin ”The Diamond” Poirier, i en match som sänds exklusivt på Viaplay PPV.
– Fightingåret på Viaplay kunde inte få en mer explosiv inledning. McGregor lyfte MMA-sporten till en ny nivå, och det ska bli oerhört spännande att se om magin fortfarande finns kvar, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige. 


Köp matchen här ⬅️

→  All sport på TV


2013 klev Conor McGregor in och tog UFC (Ultimate Fighting Championship) med storm. Han backade upp en självlysande karisma med stenhårda nävar, och blev på kort tid den snabbt växande organisationens största affischnamn. 
2016 blev McGregor först i UFC med att erövra mästartiteln i två viktklasser samtidigt. 
Året efter utmanade han århundradets bästa boxare Floyd Mayweather Jr i en match som gav honom superstjärnstatus och en miljard kronor. 
I oktober 2018 sålde McGregor och rivalen Khabib Nurmagomedov 2,4 miljoner PPV:s i ett upphaussat möte som slutade med förlust för irländaren. 
McGregor meddelade att han la av. 


Men i januari 2020 var han tillbaka och blixtknockade Donald ”Cowboy” Cerrone på 40 sekunder. 
Sedan försvann han från sporten igen, för att nu återvända i en returmatch mot Dustin Poirier på Fight Island utanför Abu Dhabi. 
– Det finns en del frågetecken kring McGregors form. Det har varit en hel del skandaler, och spekulationer om att han ska lägga av. Samtidigt har krav och förväntningar från ett helt folk då han alltid tar med sig hela Irland in i buren, säger NENT Groups MMA-expert Magnus Cedenblad och fortsätter: 
– För McGregor handlar det om att visa att han främst är en idrottsman, inte bara en underhållare. Poirier å sin sida drivs av en stark revanschlust efter förlusten i deras första möte. 

Mot ny titelmatch
Poirier har vunnit fem av sina sex senaste matcher och är i dag rankad som nummer två i lättviktsklassen. 
– Conor är en fantastisk fajter, och har ett otroligt idrottssinne. Vinner han mot Poirier skulle jag vilja se honom mot Charles Oliviera om titeln, säger Cedenblad. 


Poirier vs McGregor blir huvudnumret på UFC 257 som kommer att göras tillgänglig som pay-per-view för 499 kronor.
Den absoluta merparten av 2021 års UFC-galor kommer fortsatt att ingå i Viaplays ordinarie sportpaket, medan ett mindre urval erbjuds som PPV.


UFC 257 – Poirier vs McGregor

Lightweight: Dustin Poirier v. Conor McGregor
Lightweight: Dan Hooker vs Michael Chandler
Women’s Flyweight: Jessica Eye vs Joanne Calderwood
Lightweight: Matt Frevola vs Ottman Azaitar
Women’s Strawweight: Marina Rodriguez vs Amanda Ribas