Leeds - Chelsea Odds Sam Greenwood/Getty Images/AFP (Photo by SAM GREENWOOD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Leeds – Chelsea – ett hemmalag med svagt försvar

När: Söndag 21 augusti kl. 17.30
Var: Elland Road, Leeds
Senaste mötetLeeds – Chelsea 0-3, 5 maj 2022, Premier League
TV: Viaplay och V Sport Premium

Båda dessa lag har skramlat ihop fyra poäng från sina två första matcher. Leeds hoppas naturligtvis på en bättre säsong än fjolåret då de kämpade mot nedflyttning. De slutade till slut på en sjuttondeplats, nära ögat alltså.

För Chelsea har det varit en sommar med många nya värvningar och säsongen inleddes med en bortaseger mot Everton och ett derbykryss mot Tottenham.

Här ska Chelsea vara stora favoriter och det reflekteras också i oddset där en blå seger ger 1,56 i odds.

Defensiven alltjämt ett frågetecken för Leeds

Leeds hade ett av de sämsta försvaren i Premier League förra säsongen. De må inlett säsongen bra, men de har inte hållit nollan i någon av sina senaste sju ligamatcher.

Det såg ut som att laget som leds av amerikanen Jesse Marsch hade kontroll på läget efter att Rodrigo gjort både första och andra målet i början på andra halvlek, men Leeds kunde inte hålla undan utan släppte in både reducerings- och kvitteringsmålet. Det finns fortfarande jobb att göra här, då laget från Yorkshire borde ha kunnat spela på resultat och dödat matchen.

För den neutrale åskådaren så innebär det dock rätt roliga matcher. Det har varit över 2,5 gjorda mål i sex av deras sju senaste ligamatcher.

Över 2,5 mål ger 1,70 hos Expekt medan Över 3,5 ger 2,75 i odds

Över 2,5 mål – 1,70 i odds hos Expekt.

Chelseas Tuchel nöjd trots derbykryss

Thomas Tuchel sa att han mycket nöjd efter matchen mot Tottenham som slutade oavgjort. Matchen innebar Kalidou Koulibalys första mål för klubben genom en grym volley. Assisten stod ett annat nyförvärv för – Marc Cucurella som la bollen i en fin båge från hörnflaggan.

Det har varit lite snack kring bristen på anfallare i Chelsea, då flopparna Timo Werner och Romelu Lukaku har tackat för sig. Hittills har det gått bra då spelmålen har kommit från försvarare och målet mot Everton kom på straff (Jorginho).

Dessutom ser det ut som att N’Golo Kante missar denna match då han lär missa den pga skada. Det återstår att se hur länge fransosen blir borta.

Chelsea har gjort tre mål i tre av deras fyra matcher mot Leeds sen laget gick upp. I matchen mot Spurs kunde vi se en del svagheter i Chelseaförsvaret så ett spel på Chelsea att vinna med en BLGM (Båda lagen gör mål) känns som ett intressant spel här. Den ger 3,15 i odds hos Expekt

Chelsea att vinna och båda lagen att göra mål – 3,15 hos Expekt

Förutsättningar

Chelsea har kanske lite mer att göra i transferfönstret men det är svårt att säga emot att Chelsea ska vara favoriter i det här mötet.

Leeds försvar kommer att få det svårt, och mot ett lag mot Chelsea blir det nog svårt att hålla tätt.

Spelet på Över 2,5 mål känns starkt med tanke på hur det sett ut hittills. Chelsea kan nog släppa in en balja de med.

Över 2,5 mål – 1,70 i odds hos Expekt.