Chelsea - Tottenham odds Jacob Kupferman/Getty Images/AFP

Chelsea – Spurs – hett Londonderby väntar på söndag

När: 17:30 Söndag 14 augusti
Var: Stamford Bridge, London
Senaste mötet: Chelsea – Tottenham 2-0 , Premier League, januari 2022
Visas: Viaplay och V Sport Premium

Båda lagen kommer från segrar i sina premiärer och båda klubbarna tycks ha intressanta projekt. Båda klubbarna har intressanta projekt på gång och har lyckats med fina värvningar. Chelseas tränare Tuchel är dock inte nöjd och vill ha mer, samtidigt som Chelsea genomgår en metamorfos efter att Roman Abramovich lämnat över nycklarna till klubbhuset till amerikanen Todd Boehly.

Derbyn har en tendens att bli lite tillknäppta men en sån här match i omgång två lär öppna upp och det kan bli svängigt när dessa två klubbar möts. Spurs har dock mycket att bevisa då de har fyra raka förluster mot sina Londonrivaler i kungsblått.

Chelsea ställs på prov

Chelsea inledde sin ligasäsong med en 1-0-seger borta på Goodison Park mot Everton, efter att Ben Chilwell dragits ner i straffområdet. Jorginho konverterade straffen och 1-0-resultatet var ett faktum. Everton ägde delar av matchen och Chelsea har haft det lite svårt mot Everton på senare tid, och undra om inte matchen hade slutat mållös om det inte vore för den där straffen. I försvaret så var det nyförvärvet från Napoli, Kalidou Koulibaly som fick förtroendet jämte veteranen Thiago Silva och Cesar Azpilicueta. Det är ett anmärkningsvärt försvar och stora namn, men de börjar bli till åren. Återstår att se hur det snabba (och kontringsvurmande) Spurs tacklar dessa försvarsjättar.

Nyförvävet Cucurella debuterade mot Everton genom ett inhopp i slutet av matchen medan Raheem Sterling fick förtroendet på topp från start.

Chelsea hade det lätt för Spurs förra säsongen, med fyra av fyra segrar mot sina lokalrivaler, med två segrar i ligacupen i semifinalen och två nollningar i ligan (2-0 och 3-0). Faktum är att Spurs inte vunnit borta mot Chelsea sedan 2018 så det är inte så konstigt att oddsen ligger som de ligger, speciellt då Chelsea inte släppte in några mål på dessa matcher.

Med det i åtanke så lockar 2,28 i den raka segern på Chelsea här. Men den åldrade backlinjen ställer en del frågetecken. Son, Richarlison och Kulusevski lär ställa en del frågor, så att säga.

Spurs med ett nytt ansikte

Tottenham vann mot Southamptoni premiären, men faktum är att de låg i underläge efter 12 minuter. Slutresultatet skrevs till 4-1 men det kunde slutat med större siffror än så. Spurs imponerade, och många argumenterade att Conte äntligen fått Spurs dit han vill. Nåja.

I stort hela laget såg ut som förra säsongens Spurs då bland annat Richarlison var avstängd. Svenske Dejan Kulusevski stod för ett mål och en assist och han kommer säkerligen bli jobbigt att hantera för Chelsea-försvaret.

Det återstår att se huruvida Richarlison slängs in i hetluften direkt från start eller om han kommer in från bänken. Conte har säkerligen koll på att brassen har ett bra facit mot Blues som gjorde tre mål mot Chelsea när han spelade för Everton, inklusive det matchvinnande målet som till stor del hjälpte Everton att hålla sig kvar i högstaligan.

Vi förväntar oss att Tottenham låter Chelsea diktera spelet i och med hemmaplan och att Spurs ligger på kontring här och hitta ytorna bakom Silva och c:o.

Värt att notera är att i de senaste sex av sju matcherna mellan lagen i samtliga tävlingar, så har det blivit under 2,5 mål i det här mötet. Övern och undern på 2,5 ligger båda jämnt på 1,90 gånger pengarna.

Chelsea – Tottenham odds och speltips

Chelsea kommer in i matchen som favoriter, mycket tack vare förra säsongens “sweep” med fyra av fyra segrar.

Det finns visst värde i en rak Chelsea-seger här, men prestationen mot Everton var inte övertygande, samtidigt som Tottenham exploderade mot Southampton.

Vi tror att det kan bli något avvaktande i den första halvvleken och spelar därför Oavgjort i halvtid till 2,17 hos Expekt.