Kvalhockey, Allsvenskan och Miami Open – Så maxar du du tv-sporthelgen V 13

Fredag
Fredagskvällens stora tv-sportbegivenhet är såklart den sjunde och sista matchen i kvalet till SHL mellan Modo och Leksand, klockan 19.30C More. Två av Sveriges mest klassiska och populära ishockeylag möts i en direkt avgörande kamp om en plats i finrummet och rätten till alla tv-miljoner som tillfaller lagen i den högsta ligan. Leksand har varit uträknat ett antal gånger men rest sig på nio och har nu chansen att skicka ner hela Örnsköldsvik i det mörker som kallas Hockeyallsvenskan. Luften kommer förmodligen att vara så tjock med ångest runt Fjällräven center ikväll att man kan skära den med kniv. I skuggan av detta spelas en repris av förra årets SM-final när Skellefteå och Växjö möts i den första matchen i semifinalserien, även det 19.30 men nu på TV12. För nattugglan har tennisen i Miami Open kommit till semifinaler där bland annat fjolårsmästaren Novak Djokovic tar sig an Tomas Berdych, visas på C More tennis från 01.00.

Lördag
Börja dagen med lite skidor då Långloppscupen avslutas med Årefjällsloppet, start klockan 08.30TV12. Lagom till lunch sparkas sedan årets inhemska fotbollssäsong igång på allvar när Malmö FF tar emot mästarna IFK Norrköping hemma på Swedbank stadion, som vanligt är det C More som visar hela Allsvenskan och matchen börjar 13.00. För den som vill fortsätta dagen med hockey så inleder Frölunda och Luleå sin semifinalserie klockan 15.00TV4. Fördrar man sin fotboll från Premier League så visas det ett London-derby klockan 16.00Viasat mellan West Ham och Crystal Palace. Och för den motorintresserade så visas kvalet till Bahrains GP 17.00TV10. Kvällens stormatch i den Europeiska toppfotbollen hämtas från Viasat och spanska La liga där en av världens mest hajpade matcher har avspark klockan 20.30 – El Classico. Man kan väl milt sagt säga att Real Madrid har revansch att utkräva från Barcelona då katalanerna mosade Los Merengues i senaste mötet med 4-0, dessutom på Reals hemmaplan Santiago de Bernabeu.

Söndag
Även söndagen går i mångt och mycket i fotbollens tecken. Solnagänget AIK kliver in i årets Allsvenska när de tar emot GIF Sundsvall hemma på kompisvallen klockan 15.00, visas på C More Sport. Samma tid men på Viasat är det dags för Rom-derby på Stadio Olimpico mellan Lazio och Roma.  Bahrains GP flaggas igång 16.15Viasat Motor innan det är dags för mer svensk fotboll 17.30 då både Djurgården och IFK Göteborg spelar sina första matcher för säsongen; blåränderna åker till Örebro för att möta ÖSK (C More Fotboll) och blåvitt tar tåget söderut till Falkenberg (C More Sport). En av söndagens mest intressanta matcher spelas dock i Superettan klockan 18.00  och visas på TV4 Sport, då Assyriska FF och nykomlingen Dalkurd möts. Båda lagen är ju unika på sitt sätt och samtidigt har de det gemensamt att de ofta liknas vid ett landslag för länder som inte existerar. Till sist är det sedan dags för finaler i Miami Open klockan 19.00C More tennis.