Supersöndag! Stormöte i Premier league och Ligacup-final

Söndag 24 februari 2019 kan lika gärna kallas Supersöndag. För de som älskar fotboll i allmänhet och engelsk fotboll i synnerhet så är det utan tvekan två riktiga supermatcher att ta del av. Först ut är tungviktsmötet i Premier League mellan Manchester United och Liverpool. Ska Liverpool kunna hänga på i toppstriden, eller kommer Ole-Gunnar Solskjaers framgångssaga med Man United fortsätta? Därefter ska ligacupen avgöras med en finalmatch mellan Chelsea och Manchester City. En söndag med fotboll av högsta kvalité. Det är underbart spekulera utfallet kring dessa matcher och åsikterna är många. Har verkligen Chelsea någon chans mot City? Kommer Liverpool att återta tronen i Premier League? Diskussionerna kring Supersöndagen är heta, och hela spektaklet kan man ta del av i tv-soffan nu på söndag.

Mera sport och TV-tablå klicka och ta dig vidare till → All sport på tv


Liverpool – Manchester United

Inför söndagens drabbning placerar sig Liverpool på andra plats i Premier League, på samma poäng som Manchester City men med sämre målskillnad. Liverpool har dock en match mindre spelad, men en seger i matchen mot United på bortaplan skulle föra laget tillbaka upp i topp av tabellen.

Den senaste tiden har dock Liverpool haft svårt att plocka trepoängare. På de 4 senaste matcherna har det blivit en seger (Bournemouth 3-0) och tre oavgjorda. Formen för Liverpool pekar således mot ett oavgjort resultat även på söndag. Något som skulle kunna påverka utgången av matchen är om laget kan samla sig och komma ur denna ”svacka”.

Liverpool spelade oavgjort med Bayern Munchen tidigare i veckan

Liverpoolfansen drömmer om en Premier League-titel, och säsongen hittills har spätt på dessa drömmar. Resultaten i år gör att den drömmen är närmare än den varit på flera år. En seger i detta möte mellan två klassiska toppklubbar skulle ge ett enormt självförtroende, vilket Liverpool skulle behöva för att fortsätta sin resa mot titeln.

Manchester United är dock inget lag som kommer lägga sig platt i denna match. Solskjaers intåg i klubben har skapat ett enormt driv framåt för laget. Man skulle kunna tro att förlusten i Champions League mot PSG punkterade bubblan av framgång som kom med Solskjaer. United lät sig dock inte nedslås av den förlusten utan studsade tillbaka med en 2-0 seger mot Chelsea i FA-Cupens femte omgång bara några dagar senare.

Solskaer har gett en väldigt positiv effekt på Manchester United

På de 9 senaste matcherna i Premier League så har United 8 segrar och en oavgjord, så ligaformen är inget att klaga på. Positivt för United är också att storstjärnan Paul Pogba börjar producera poäng på allvar. Senast mot Chelsea gjorde han ett mål och passade till det andra. Victor Nilsson-Lindelöf ställs i denna match mot en av världens bästa anfallare i Liverpools Mo Salah och frågan är om han kan lyckas hålla honom borta från målchanser.

Snabbare Sport Betta på matchen hos Snabbare.com


Ligacupfinal Chelsea – Manchester City

Ligacupen eller Carabao Cup ger möjligheten till årets första titel. Årets final spelas mellan Chelsea och Manchester City och snacket inför denna match handlar framförallt om två saker. För det första så krossades Chelsea av Manchester City med 6-0 för bara två veckor sedan. Så det mentala övertaget för City är enormt inför denna match. Ska Chelsea kunna ta sig an denna match utan att ha den utskåpningen i bakhuvudet?

Manchester City hade lekstuga med Chelsea i deras senaste möte

För det andra så har Chelsea rent allmänt en turbulent tid just nu med många matcher och relativt dålig form. Man slog Malmö FF i Champions League senast, men bara med 2-1. Därefter har man förlorat mot United i FA-Cupen, slagit Malmö i returmötet med 3-0 men övertygade inte och managerns vara eller inte vara i klubben diskuteras flitigt i media. Man ska dock tänka på att en seger på söndag skulle innebära en titel, och det är viktigt att vinna titlar. Ligatiteln är utom räckhåll för Chelsea så att ta hem ligacupen skulle kunna lätta upp stämningen i klubben.

Snabbare Sport Betta på matchen hos Snabbare.com

Manchester City kommer dock att bli en riktigt tuff utmaning för Chelsea. Matchen spelas på Wembley vilket gör att inget av lagen kan dra fördel av hemmaplan. Citys senaste match i Champions League mot Schalke lyckades man vinna med 3-2 trots en man utvisad och underläge så långt in i matchen som 85 minuter. Lagmoralen efter en sådan vinst måste beräknas som skyhög, så självförtroendet hos City kommer att vara stort. Sergio Agueros målform hänger i sig och enligt många förhandstips så kommer City att ta hem ligacup-titeln på söndag.

Chelsea har rått på Manchester City förr och kan göra det igen

Man ska dock inte räkna med en likadan utklassning som senast lagen möttes. Chelsea har definitivt kapacitet att rubba City, framförallt på Wembley inför en storpublik. Detta kan vara Chelseas stora chans till en titel i år så räkna med att de säljer sig dyrt. Oavsett så kommer det bli en mycket sevärd och spännande match. Spelbolagen älskar såna här matcher, snabbare.com streamar matchen och har ett erbjudande med 10 gånger pengarna på att Manchester City tar hem segern.