Premier League omgång 12 Foto: Pascal Müller | Unsplash

Premier League omgång 12: Förhandstitt på veckans omgång

Notera att det här är ett betalt samarbete med ComeOn samt att oddsen kan komma att ändras

En spännande Premier League-helg avslutades med att Liverpool besegrade titelfavoriterna Manchester City med 1-0 på Anfield efter mål av Mohamed Salah.
På annat håll slog ligaledarna Arsenal Leeds på Elland Road och utökade sin ligaledning till fyra poäng. Även Londonklubbarna Tottenham och Chelsea fortsatte sin fina form och tog varsin seger.

Omgång tolv kommer att spelas mellan tisdag den 18 oktober och torsdag den 20 oktober med några riktigt intressanta matcher.

Helgens Premier League-omgång i sin helhet

Tisdag 18/10
20:30 Brighton – Nottingham
21:15 Crystal Palace – Wolverhampton

Onsdag 19/10
20:30 Bournemouth – Southampton
20:30 Liverpool – West Ham
20:30 Brentford – Chelsea
20:30 Newcastle – Everton
21:15 Manchester United – Tottenham

Torsdag 20/10
20:30 Fulham – Aston Villa
21:15 Leicester – Leeds

Omgångens utvalda matcher

Liverpool mot West Ham

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på V Sport Extra
Tid: Onsdag 19/10 20:30
Plats: Anfield, Liverpool

Liverpool inledde säsongen trögt och hade efter åtta spelade omgångar två vinster, två förluster och fyra oavgjorda i Premier League. Efter några viktiga segrar i Champions League och Premier League ser dock Liverpool ut att ha byggt upp något av ett momentum inför onsdagens match mot West Ham som inför matchen mot Liverpool ligger på en tolfteplats.

Jürgen Klopps lag brukar dominera sina matcher mot West Ham. De har vunnit fem av de sex senaste Premier League-mötena lagen emellan.
Det senaste mötet mellan Liverpool och West Ham som spelades på Anfield slutade 1-0 till Liverpool efter mål av Sadio Mané som i somras lämnade Liverpool för spel i Bayern München.

”The Hammers” fick se sin vinstsvit på fyra matcher i alla turneringar bli bruten i helgens omgång när man spelade 1-1 mot Southampton på bortaplan.
Trots bara en poäng i den senaste omgången så har David Moyes West Ham jobbat in en bra mängd poäng de senaste omgångarna och West Ham har klättrat upp till tabellens mittenskikt.

Om man ser till West Hams matcher under säsongen så har de flesta varit jämna historier. I åtta av West Hams tio senaste PL-matcher har det gjorts mindre än 2,5 mål.
Ett spel på under 2.5 mål i matchen ger just nu 2.55 gånger pengarna hos ComeOn.

På sina sex senaste ligamatcher har Liverpool endast förlorat en match, så man är med rätta favoriter inför veckans match mot West Ham. Enkel Liverpoolvinst ger x1.41.

Ett sätt att hitta ytterligare värde i en Liverpoolvinst är att spela på Liverpool att vinna samtidigt som att matchen innehåller under 2.5 mål vilket ger x4.20 hos ComeOn just nu.


Brentford mot Chelsea

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på V Sport Fotboll
Tid: Onsdag 19/10 20:30
Plats: Brentford Community Stadium, London

För onsdagens derby beger sig Chelsea fem mil västerut till Brentford Community Stadium.
Inför matchen pekar oddsen mot en bortaseger för Graham Potters Chelsea som under sin nya tränare fått nytt liv med fyra raka segrar i ligan. Under sin vinstsvit har Chelsea hunnit med att slå Aston Villa, Wolverhampton, Crystal Palace och West Ham, utöver dessa vinster i PL har man även hunnit med att slå de italienska mästarna Milan två gånger om.

Även Brentford kommer in i veckans möte med en 2-0-vinst i ryggen då man slog Graham Potters tidigare lag Brighton i helgen. Brentford har ett fint hemmafacit i årets säsong då man har tagit tio poäng på sina fem inledande hemmamatcher i årets Premier League.
Brentfords facit är dock inte lika vackert då man deras tre senaste möten i både liga och EFL Cup förlorat samtliga tre möten.

Chelsea har gjort minst två mål i sina fyra senaste ligamatcher så det är logiskt att de är favoriter inför Premier League-matchen borta mot Brentford. I och med Chelseas fina målform de senaste matcherna känns ett spel på att Chelsea ska göra över 1.5 mål som ett vettigt spel. Chelsea att göra över 1.5 mål mot Brentford ger just nu x1.74 hos ComeOn.

Ett annat intressant odds för den som önskar att spela på Chelsea är att Chelsea ska göra mål i båda halvlekarna, ett spel som just nu ger x2.65 hos ComeOn.


Newcastle mot Everton

Kanal: Streama matchen på Viaplay eller se den på V Sport 1
Tid: Onsdag 19/10 20:30
Plats: St James’ Park, Newcastle

Newcastle har en svit på fem matcher utan förlust och hoppas kunna bibehålla sitt momentum när Everton kommer på besök i veckan.
Ligasexan Newcastle är inför matchen favoriter mot fjortondeplacerade Everton som haft ett riktigt taskigt bortafacit så här långt i Premier League.

Everton har enbart vunnit två gånger på sina tjugotvå senaste bortamatcher i Premier League.
Frank Lampards gäng förlorade med 2-0 borta mot Spurs i helgen och har nu två förluster i rad och har bara två vinster på sina tio inledande matcher.
Evertons dåliga inledning samt faktumet att man förlorade senaste mötet borta mot Newcastle med 3-1 gör att man är givna underdogs i onsdagens match.

Inför den här matchen har det gjorts över 2.5 mål i Newcastles nio av elva senaste hemmamatcher mot Everton i alla tävlingar. Den här statistiken gör ett spel på över 2.5 mål i matchen mycket intressant. Över 2.5 mål i matchen ger just nu x1.86 hos ComeOn.

Eftersom Newcastle bara har förlorat en gång under sina tolv senaste Premier League-matcher är det logiskt att de är favoriter inför veckans match.
Ett spel på enkel Newcastlevinst ger just nu x1.62 och ett spel på Newcastle att vinna samtidigt som det blir över 2.5 mål i matchen ger x2.39.


Manchester United mot Tottenham

Kanal:Streama matchen på Viaplay eller se den på V Sport Premium
Tid: Onsdag 19/10 21:15
Plats: Old Trafford, Manchester

Veckoomgångens tveklöst största möte är matchen mellan Erik ten Hags Manchester United och Antonio Contes Tottenham.
Manchester United har vunnit de tre senaste Premier League-matcherna lagen emellan och är knappa favoriter att vinna inför onsdagens match.

Båda lagen har inför matchen fin form rent resultatmässigt, Tottenham har en förlust på sina fem senaste matcher i alla turneringar, detsamma gäller för Manchester United.
Tottenham har varit starka både fram och bak under hela Premier League-säsongen så här långt och Conte ser verkligen ut att ha något intressant på gång i Tottenham.
Manchester United å andra sidan verkar fortfarande jobba med att hitta rätt i anfallsspelet och i försvarsspelet.

Uniteds tre senaste hemmamatcher har varit målsnåla affärer med bara två mål som mest. Samtidigt har de fem senaste matcherna mellan United och Spurs på Old Trafford innehållit minst tre mål.

Oddsen på onsdagens Premier League-match pekar på en hemmavinst för United men det kan vara mer värt att spela på Spurs som bara har förlorat en av sina sexton senaste ligamatcher i Premier League. Ett spel på dubbelchans (X2), oavgjort eller Tottenhamvinst ger just nu x1.58 hos ComeOn.

Kane, som är Premier Leagues näst bästa målskytt bakom Erling Håland den här säsongen har hittills gjort nio mål. Kane har gjort mål i fem raka matcher och vid fyra tillfällen den här säsongen har han gjort det första målet i matchen.
Kane att göra första eller sista målet i matchen ger just nu x4.50 hos ComeOn. Kane att göra mål när som hels ger x2.40.


Tabellen