-->
Liverpool Napoli Champions league

Champions League – Nu ska det avgöras

Champions League, världens mest prestigefyllda klubblagsturnering, har som vanligt bjudit på fotboll av allra högsta klass hittills den här säsongen. Gruppspelet har nått sista omgången och det är fortfarande öppet race i flera grupper, däribland grupp B och C.

Kolla in här för vart du kan se samtliga matcher ifrån den sista omgången av gruppspelet!

 

Tuff uppgift för Tottenham

Grupp B består av Barcelona, Tottenham, Inter och PSV Eindhoven. Barcelona är sedan förra omgången klara gruppvinnare. Med 4 vinster och 1 oavgjord match har de inför sista omgången redan samlat ihop 13 poäng, ett ointagligt försprång. Spänningen inför sista omgången handlar om vilket lag som kommer att ta andraplatsen. Inför sista omgången står både Inter och Tottenham på sju poäng vardera, där Spurs gjort fler mål under gruppspelet och således innehar andraplatsen för tillfället. Sist i gruppen återfinns PSV Eindhoven med ett inspelat poäng.

Tottenham kommer ställas emot Barcelona i sista omgången, en uppgift som öppnar upp för en mycket spännande upplösning av gruppen. Inter har på pappret en betydligt behagligare uppgift då man hälsar gruppens jumbo välkomna till Milano. På förhand ges Inter en liten fördel i kampen om andraplatsen men jobbet ska fortfarande göras och PSV har visat att de inte är några slagpåsar i denna grupp trots den skrala poängskörden.

Inter kommer ifrån en tuff match i helgen när man föll borta mot Juventus på Allianz Stadium. Lyckas man ladda om batterierna inför denna avgörande match och stå för en bra insats ska man ha goda chanser till att avancera till slutspelet. Tottenham har efter en tyngre period lyckats hämta sig och ser onekligen starka ut för stunden. I helgen lyckades man avfärda Leicester med 2-0, trots att varken Kane eller Eriksen fanns med från start.

 

Anfield står redo för ännu en holmgång

Grupp C utalades på förhand som denna säsongs ”dödens grupp. Med facit i hand kan vi konstatera att den inte gjort oss besvikna, varken när det kommer kvalitet eller spänning. Det lever in i det sista och faktum är att inget av de tre lagen i toppen, Liverpool, Paris Saint-Germain och Napoli, är klara för avancemang när vi nått den sista omgången.

Paris Saint-Germain är laget med bäst förutsättningar att nå slutspelet. Med sina 9 poäng och en sista uppgift i form av Röda Stjärnan så ska det mycket till för att Neymar och co ska släppa greppet om avancemanget.

Napoli är laget som toppar grupp C men eftersom sista matchen för Napolitanarnas del spelas på Anfield mot förra säsongens finalister känns utgångsläget helt öppet. Liverpool har efter tre raka bortaförluster i gruppspelet satt sig i en knivig sits och behöver nu vinna med två mål mot Napoli, undantaget en 1-0 vinst som också löser ett avancemang för The Reds.

Hemma på Anfield har Liverpool visat upp en skrämmande hänsynslöshet under de senaste Champions League-matcherna. Vi är säkert många som minns förra säsongen då laget fullkomligt pulveriserade lagen man mötte på hemmaplan. Vad som oroat denna säsong är hur förvånansvärt svaga man vart på resande fot, något som gjort att man nu befinner sig i en tuff situation i jakten på en slutspelsplats.

Napoli vet om att man är vidare vid 0-0 men trots det har tränaren Carlo Ancelotti gått ut och sagt att det vore kontraproduktivt att gå ut med en defensiv mentalitet mot ett lag som Liverpool. Mindgame eller inte ifrån Italienarens sida, det ska bli oerhört intressant att se hur mycket Napoli vågar trycka på för det så avgörande förstamålet. Det är ingen hemlighet att första målet i en match är avgörande, men just i denna match kan det mycket väl vara det som fäller avgörandet kring vilket lag som ska knipa ena slutspelsplaten i grupp C.

Preliminära startelvor:

Liverpool – Alison; Robertson,Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Wijnaldum, Fabinho, Milner; Mane, Firmino, Salah

Napoli – Ospina; Rui, Koulibaly, Albiol, Maksimovic; Ruiz, Hamsik, Allan; Insigne, Mertens, Callejon

 

Lagen som är klara för slutspelet:

Atlético Madrid

Borussia Dortmund

Barcelona

Porto

Schalke 04

Bayern München

Ajax

Manchester City

Real Madrid

Roma

Juventus

Manchester United