Topptipset 30/4

Valborgsmässoafton bjuder på ett klurigt Topptips! Åtta gröna bockar ska som vanligt jobbas in och magkänslan skvallrar om utdelning från den övre hyllan. Kupongens bästa spik hittas i Vigo där hemmahörande Celestes spås bli numret större än Levante. Den stora rensaren däremot, den jobbas in på Stade Vélodrome i Frankrike. Nu kastar vi loss!

Spelstopp: 20:29

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


 

1. Southampton – Leicester 2

Southampton kommer från ett 1-2-nederlag mot Tottenham där en ledning som knoppades in av Danny Ings i den första halvleken tappades till förlust. Samme Ings linkade av banan efter dryga timmen och är ett osäkert kort inför mötet med Leicester hemma på St. Mary’s. Blytungt avbräck för “Helgonen” förstås om den 28-årige målsprutan inte kommer till spel. Gästerna visade på mental styrka när de i veckan vände och vann mot bottenlaget West Brom efter show av nigerianen Iheanacho, som nu mäktat med fyra baljor på de tre senaste ligafajterna. De blåklädda resenärerna kliver in som klara favoriter vid sydkusten och till cirka 40-45 prollar kan tvåan gott singlas. 

2. Werder Bremen – RB Leipzig X

Det händer grejer i RB Leipzig! Coachen Julian Nagelsmann är klar för att ta över FC Bayern till sommaren och Emil Forsbergs nya chef framöver heter Jesse Marsch. Amerikanen, som ansluter från RB Salzburg, har tidigare varit assisterande tränare i Leipzig-klubben han nu tar över huvudansvaret för. Förändringen sker som sagt inte förrän längre fram, men hur det påverkar “Tjurarna” redan nu återstår att se. På andra sidan denna kväll står Ludwig Augustinssons Werder Bremen som går tungt i Bundesliga. Denna afton är det dock semifinal i Tyska cupen som gäller och de grönklädda, som besitter ett högt kunnande i grunden, ska inte räknas ut. Även om det är klasskillnad mellan lagen så lever cupspel alltid sitt egna liv. Håller sig ettan kvar kring 10 procent åker den in tidigt. Alla tecken rekommenderas.

3. Celta Vigo – Levante 1

Vi lämnar Tyskland och beger oss till varmare breddgrader där vi hittar La Liga-mötet mellan Celta Vigo och Levante. De sistnämnda såg starka ut under första halvan av säsongen och radade då upp fina prestationer på löpande band. Valencia-gänget har dock svalnat på slutet och har nu tre raka förluster på kontot med målskillnaden 1-7 i dessa. Granotes står inför en tuff uppgift mot ett hemmalag som avfärdade Osasuna senast de spelade hemma på Estadio de Balaídos. Aspas och company håller hög klass när spelet stämmer och mot ett bortalag som tvingas klara sig utan viktiga pjäser som Vukcevic och Radoja är chanserna för en ny hemmaseger minst sagt goda. Svenska folket garderar friskt i match 3 vilket således öppnar för att banka in ettan som kupongens bästa spik!

4. Marseille – Strasbourg 2

Marseille har kanske inte bjudit på något skönspel den senaste tiden men de vitklädda från den franska rivieran har ändå lyckats gå ur de tre senaste bataljerna som segrare. Anfallsstjärnan Dimitri Payet stod bakom allt när OM vände och vann mot Stade de Reims förra veckan och 34-åringen har onekligen vuxit under nytillträdde Sampaolis ledarskap. Ska det bli fjärde raka segern för värdarna måste Strasbourg besegras och gästerna från Bas-Rhin är inga duvungar. En poäng mot serieledarna Lille och seger mot treorna Monaco under våren vittnar om just detta. Thierry Laureys tillresta mannar ges något förvånande svalt förtroende på kupongen men sanningen är att de troligen tar poäng vid sydkusten. I jakten på hög utdelning åker X2 därför in så tidigt det bara går.

5. Royal Antwerp – Genk 1

Mästerskapsgruppen i Jupiler League går in i den första omgången och Royal Antwerp plockar med sig ett psykologiskt övertag till mötet med Genk. Lagen möttes i den sista omgången av “grundserien” och efter ett tidigt 0-2-underlag kunde de Antwerpen-bördiga fullborda vändningen när Mbokani och Batubinsika satte varsitt mål i 90:e respektive 92:a matchminuten. Bäst på planen var utan tvekan israelen Lior Refaelov som spelade fram till de båda baljorna. Svenska folket har även de noterat hur det gick senast sällskapen möttes och skickar ut högt förtroende till vänster. Gästerna från Limburg håller minst samma nivå som hemmalaget och vi ska komma ihåg att de trots allt var ytterst nära att vinna senast. Den spelvärda tvåan måste med i ekvationen och sällskapar ettan hellre än det hårt betrodda krysset.

6. Porto – Famalicao 1

Porto jagar alltjämt serieledarna Sporting i portugisiska Primeira Liga och med fem omgångar kvar skiljer det sex pinnar mellan lagen. “Drakarna” är således i behov av tre poäng och flyger in i hemmaborgen som klara favoriter när ett på pappret svagare Famalicao från grannstaden kommer på besök. Ivo Vieiras tillresta sällskap stod för en blek insats mot Tondela senast där en 2-0-ledning tappades och på Estádio do Dragão, som är arenan för kvällen, blev det en blytung 0-3-förlust senast den besöktes. Pepe och hans följeslagare i hemmalaget har sett starka ut i ligan sedan uttåget ur Champions League och drar troligen det längsta strået i detta möte med derby-stämpel. Given etta!

7. Finn Harps – Shamrock Rovers 2

Vidare mot Irland där högstaligan Premier Division står på menyn. Finn Harps agerar underdogs hemma i Ballybofey när de regerande ligamästarna Shamrock Rovers äntrar Finn Park. Arenan är lite av en favorit för gästerna från Dublin som har sju raka segrar på denna gräsmatta. Det är således ett jobbigt spöke som The Harps måste skrämma iväg om det ska bli några poäng denna afton. Det som talar till fördel för de blåvita i hemmalaget är att tillresta Rovers inlett ligaspelet oväntat svagt. Burke och company kom undan mot Bohemians med blotta förskräckelsen och såg länge ut att tappa poäng innan en straff föll ner som en skänk från ovan i slutet av matchen. Bortasegern är förstås trolig, men när streckprocenten på tvåan ser ut att dra iväg uppåt är det läge att plocka fram gaderingspennan. Alla tecken.

8. Lugo – Zaragoza 1

CD Lugo var en hårsmån från att åka ur Segunda División förra säsongen men lyckades klara sig kvar. Denna gång ser dock mardrömmen ut att besannas för de rödvita. Värdarna har i skrivande stund endast tre poäng upp till säker mark, men sex raka förluster med målskillnaden 2-15 skvallrar om att laget helt enkelt inte håller den nivå som krävs för att spela i den spanska andraligan. En liten räddningsplanka uppenbarar sig dock när ett nästan lika formsvagt Real Zaragoza kommer på besök. Försvarsgeneralen Jair och hans kamrater har inget att spela för vilket också synts på lagets prestationer den senaste tiden. Noll mål framåt på de två senaste fajterna talar sitt tydliga språk. Med värdet till vänster måste hemmalaget ändå backas. Banka in 1X och håll tummar och tår för att det räcker till grön bock.

Spiken! – Celta Vigo

Celta Vigo välkomnar ett för tillfället iskallt Levante till Estadio de Balaídos. De ljusblå vann sin senaste hemmamatch och kan upprepa bedriften på nytt då gästerna saknar flera viktiga spelare. Bra spiketta till trevlig procent!

Skrällen! – Strasbourg

Marseille har gnetat till sig några viktiga segrar på slutet men kan få problem mot ett kapabelt Strasbourg som stått upp fint mot topplag som Lille och Monaco under våren. X2 är av största vikt i jakten på hög utdelning!

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Southampton – Leicester 2
  • 2. Werder Bremen – Leipzig 1×2
  • 3. Celta Vigo – Levante 1
  • 4. Marseille – Strasbourg 1×2
  • 5. Royal Antwerp – Genk 12
  • 6. Porto – Famalicao 1
  • 7. Finn Harps – Shamrock 1×2
  • 8. Lugo – Zaragoza 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100