Topptipset 29/4

Torsdagsmixen är en trevlig sådan – Europa Leagues semifinaler ska synas där bland annat Unai Emery ställs mot sin gamla arbetsgivare. Dessutom förväntas Barcelona överta serieledningen i La Liga. Matcher från Primeira Liga och Süper Lig tar kupongen i hamn. Dessvärre lottas de två avslutande fajterna från Division 2 då serien skjutits upp en månad. Här har ni analysen mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester United – Roma 1

Manchester United fortsätter sin stabila resa mot andraplatsen i Premier League. Utan att alltid imponera fullt ut finns det rejält med klass och bredd i laget och Solskjaers mannar faller sällan igenom. Här ser truppläget riktigt bra ut där bara Martial märks på skadelistan och hemma på Old Trafford har laget inte förlorat sedan i januari. Granada klarades av utan problem i kvartsfinalen och United är nu favorit att ta hem Europa League. Roma imponerar i sin tur inte alls hemma i Serie A för tillfället. Två raka och rättvisa förluster mot Torino och Cagliari är inte godkänt. Romarna hade även en hel del flyt när de tog sig förbi Ajax i förra rundan, Roma var spelmässigt det sämre laget då. Det här är dock säsongens stora match för de vinröda och gamla United-spelare som Smalling och Mkhitaryan lär vara högmotiverade. Ettan först, men streckas den för högt kan krysset komplettera. 

2. Villarreal – Arsenal 1

Det är dags för Unai Emery att ta revansch när hans nya klubb Villarreal tar sig an hans gamla, Arsenal, i denna semifinal i Europa League. Och spanjoren är knappast chanslös. Här kan “De gula ubåtarna” ställa upp med ett riktigt starkt lag där målkungarna Alcácer och Moreno är livsfarliga på topp. Truppläget är betydligt sämre i Arsenal som har anfallarna Lacazette och Aubameyang skadade och även viktige vänsterbacken Tierney out. De senaste insatserna i ligan har även varit under all kritik så formen är ett stort frågetecken. Det svenska folket tycks ändå överskatta engelsmännen och streckar upp den här matchen helt jämnt, trots att Villarreal ska vara klara favoriter. Ettan är en fräck värdespik. 

3. Barcelona – Granada 1

Då Atlético Madrid oväntat åkte på stryk mot Athletic Bilbao i helgen har Barcelona nu ett gyllene tillfälle att kliva upp som ny serieledare om det blir seger ikväll mot Granada. En morot så god som någon, men också en imponerande bedrift med tanke på hur segstartade katalanerna var i början på säsongen och hur många poäng de hade upp till toppen. De senaste månaderna har vi dock sett en rejäl förb��ttring där Messi hittat tillbaka till sitt gamla jag och varit avgörande i flera matcher. Granada har sina styrkor, men haft svårt att imponera på bortaplan med bara tre segrar på 16 matcher. Då blir det inte enkelt att försöka ta poäng på Camp Nou mot ett formstarkt Barca. Ettan är kupongens säkraste spik. 

4. Marítimo – Braga X

Braga föll tungt i söndagens toppmöte mot Sporting, tredje poängtappet på de fyra senaste. Därmed ser det ut att bli ännu en fjärdeplats för Ärkebiskoparna som slutat på denna position fyra gånger de sex senaste säsongerna. Möjligt att luften gått ur lite när de tar den långa resan till Madeira för en tuff bortamatch mot ett Marítimo som kämpar för sin Primeira Liga-existens. Värdarna återfinns precis över kvalstrecket tack vare starka resultat på slutet. Rio Ave och Farense har nyligen slagits tillbaka här på ön och iranska målvakten Amir Abedzadeh har sett väldigt solid ut. Marítimo har haft förhållandevis lätt för Braga i Funchal och ska inte räknas bort här. Bra skrällchans även om alla tecken behöver ritas dit.

5. Ankaragücü – Gazisehir Gaziantep 1

Vi beger oss till Turkiet och hamnar i huvudstaden Ankara. Precis som rivalerna Genclerbirligi har Ankaragücü en tung säsong där de slåss för kontraktet. De blågula är dock vana att slåss därnere och bör kunna spela i Süper Lig även nästa säsong tack vare sitt eminenta hemmaspel. 13 poäng på de fem senaste matcherna på Eryaman Stadium imponerar varifrån bland annat Galatasaray lämnat lottlösa. Norske strikern Torgeir Börven ser ut att missa såväl som ex-djurgårdaren Aliou Badji och Joseph Paintsil. Tunga avbräck men i Emre Güral finns kvalitet framåt. Gazisehir Gaziantep tog sig upp till Süper Lig inför förra säsongen och har övertygat stort sedan dess i det turkiska finrummet. Sedan kontraktet blev klart har dock resultaten varit svaga med blott en pinne på de fyra senaste. Framförallt läcker GFK bakåt. Ankaragücü löser detta på hemmaplan. Motivationsetta.

6. Alanyaspor – Fenerbahce 1

Spännande dust härnäst då vi besöker vackra Alanya för lite av en toppmatch. Hemmalaget gör en kanonsäsong och har varit urstarka hemmavid. 12-3-3 är en rad som endast Besiktas kan matcha på egen matta. Dessutom finns fortsatt hopp om att få tillbaka sin superstar Khouma Babacar som missade senaste matchen på grund av skada. En ruggig boost om så blir fallet. Fenerbahce blir i vilket fall en riktigt tuff nöt att knäcka. Gästerna från Istanbul är tvåa i ligan och dessutom väldigt svårslagna på bortaplan (en ynka förlust). Irfan Kahveci är avstängd men på plussidan finns återigen Özil med i truppen. Mycket svårsiad tillställning där alla tecken gör sig bäst.      

7. Gamla Upsala – Enköping

Matchen är uppskjuten och kommer lottas med bollfördelningen 6-4-6 vilket procentuellt motsvarar 37,5-25-37,5. Strecka där värdet finns vid spelstopp men här är det nog läge att täcka upp så mycket det går.

8. IFK Eskilstuna – Rynninge

Matchen är uppskjuten och kommer lottas med bollfördelningen 6-4-6 vilket procentuellt motsvarar 37,5-25-37,5. Strecka där värdet finns vid spelstopp men här är det nog läge att täcka upp så mycket det går.

Spiken! – Ankaragücü

Ett motiverat hemmalag mot ett Gazisehir Gaziantep som redan verkar tagit tidigt sommarlov och som dessutom inte vunnit en bortamatch under 2021 ska bara kunna gå på ett sätt. Etta i huvudstaden.

Skrällen! – Marítimo

Braga har svajat en aning på slutet och mot ett Marítimo som vunnit tre av fyra och dessutom sett stabila ut defensivt kan Ärkebiskoparna åter få bekymmer. Ettan på Madeira behöver plats omedelbart. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Man United – Roma 1x
  • 2. Villarreal – Arsenal 1
  • 3. Barcelona – Granada 1
  • 4. Marítimo – Braga 1×2
  • 5. Ankaragücü – Gazisehir G. 1
  • 6. Alanyaspor – Fenerbahce 1×2
  • 7. Gamla Upsala – Enköping 12
  • 8. IFK Eskilstuna – Rynninge 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100