Topptipset 23/4

Fredagens Topptips bjuder på en riktigt härlig gott och blandat-påse. Kontraster som heter duga när kupongen inleds med Premier League och avslutas med E4-derby från Hälsingland. Det och mycket därtill finner ni i analysen nedan. Mot 8 friska rätt och en perfekt start på helgen!

Spelstopp: 18:44

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Arsenal – Everton 1

Everton har inte haft det lätt på Emirates. På den här arenan har Toffees inte snott med sig poäng sedan 2013. Senaste tidens prestationer bådar inte gott för Carlo Ancelottis blåvita gäng som ska försöka bryta den dystra trenden. Dessutom är både Calvert-Lewin och Mina osäkra till spel. Arsenal har inte heller de agerat som något topplag den här säsongen och varken Lacazette eller Aubameyang finns redo för spel. Detta till trots har värdarna visat mer i närtid och upp till 50 prollar är singel-ettan inte fel. 

2. Reims – Marseille 1

Stöket har präglat Olympique Marseilles säsong minst sagt. Men efter Sampaolis övertagande i mars har saker och ting sett något bättre ut, även om det är en lång väg att vandra innan harmoni råder. På resande fot har OM varit likbleka sedan årsskiftet och ännu inte triumferat. Mittbacken Caleta-Car synar avstängning och det är allt annat än lägligt. Reims må inte vara några jättar i Ligue 1. De rödvita är däremot väldigt svårslagna på Auguste-Delaune med elva(!) obesegrade matcher i rad. Här nöjer vi oss med 1X! 

3. Augsburg – Köln 2

Ångestladdat möte på WWK Arena när Augsburg och Köln ska göra upp i bottenstriden. De besökande “Bockarna” anländer med gott mod i ryggen efter en blytung två-ett seger mot Forsbergs Leipzig, där Jonas Hector hittade nätet gånger två. Fyra poäng upp till säker mark och med självförtroende i ryggen kan en ny seger mycket väl grävas fram. Augsburg är helt iskalla för dagen. Inte ett mål framåt på 270 minuter mot lag som Schalke och Bielefeld säger det mesta. Här gillas tvåan!

4. Willem II – RKC Waalwijk 1

Det börjar osa katt för Sebastian Holméns WillemII i de nedre regionerna av Eredivisie-tabellen. Ynka en pinne ned till degraderingsplatserna och två förluster i ryggen gör inte saken lättare. Nu väntar förvisso något lättare motstånd i form av bottenkollegorna RKC Waalwijk. Gästerna har gått på nit i fyra av sina fem senaste matcher och när det vankas bortamatch brukar det sällan sluta i succé. Öppet möte mellan två gäng som sällan kryssar. Gaffeln (1-2) blir ett rimligt val! 

5. Genclerbirligi – Rizespor X

Borta i Turkiet är Kristoffer Nordfeldt illa ute med sitt Genclerbirligi. Den svenske landslagskeepern har gjort en bra säsong, men trots en bra trupp på pappret, där även Mattias Johansson finns, har det lämnats mycket i övrigt att önska. Med sex omgångar kvar är det tre poäng upp till säker mark för Ankara-klubben. Rizespor har ingenting nämnvärt att spela för, de blårandiga är i grund och botten bättre men här kan desperata värdar ställa till med oreda. Öppet möte där penseldraget dras tvärs över. 1X2!

6. Shamrock Rovers – Bohemians X

Hett möte väntar i Irländska Premier Division när fjolårets mästare Shamrock Rovers tar sig an Bohemians i detta Dublin-möte. Värdarna har inlett säsongen fullt godkänt med fyra segrar och två kryss. Flera av segrarna har dock varit i det snårigaste laget, likt den senaste matchen då nykomlingarna Drogheda besegrades först i 95:e minuten. Bohemians har absolut kapacitet att störa. “The Gypsies” landade på en andraplats i fjol och är inte oävna. Här lär Shamrock bli på tok för stora favoriter. 1X2 och slit in bortaknallen! 

7. Real Zaragoza – Sporting Gijón 2

I den spanska andradivisionen har anrika Real Zaragoza inte haft en speciellt munter säsong. Gänget från Aragonien har mestadels spenderat tid i bottenträsket men efter ett par segrar på slutet ser Juan Ignacio Martínez grabbar ut att lösa kontraktet. Att Sporting Gijón innehar en femteplats kan till stora delar tillskrivas Uros Djurdjevic som pangat in 21 strutar. På La Romareda lär ett ställningskrig ta plats och då är vi inte sena med hängslen och livrem. Etta-Kryss-Två! 

8. Hudiksvalls Förenade FF – Gefle 2

Härliga, charmiga, underbara Division 1 Norra avslutar kupongen. Gefle IF är inte längre klubben som mot alla odds överlevde säsong efter säsong i Allsvenskan med sköna lirare som Mathias Woxlin, Daniel “Sulan” Westlin eller varför inte kapten Daniel Bernhardsson på sin cementerade högerbacksplats. För att vara ett lag i Ettan ser dock Gefle intressanta ut och i detta E4-derby mot nykomlingarna Hudiksvall får Sky Blues iklä sig rollen som klara favoriter. Jag säger inte emot – Spiktvåa på Glysis! 

Spiken! – Gefle

Gefle har värvat tungt med bland andra målsprutan Leo Englund från Gästrike-konkurrenterna Sandviken. Mot Hudik, som fått allt annat än en bra start på sitt äventyr i Ettan Norra, ska Gefle visa vilka som bestämmer!

Skrällen! – Bohemians

När Shamrock streckas som om de vore Barcelona vore det tjänstefel att inte flagga för Bohemians. Det är inga duvungar vi har att göra med och visst kan fjolårets silvermedaljörer få med sig en pinne eller tre här. 

Har du vad som krävs för att fixa 8 rätt på Topptipset? Det behövs både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


108 rader

  • 1. Arsenal – Everton 1
  • 2. Reims – Marseille 1x
  • 3. Augsburg – Köln 2
  • 4. Willem II – RKC 12
  • 5. Genclerbirligi – Rizespor 1×2
  • 6. Shamrock – Bohemians 1×2
  • 7. Zaragoza – Sp.Gijón 1×2
  • 8. Hudik. FF – Gefle 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100