Stryktipset 29/5

Sverige och England dominerar Stryktipset denna Lördag där vi hittar inte mindre än två finaler från Wembley. I Portugal ska Champions League-pokalen delas ut och även i Svenska Cupen vankas det finalspel. Som grädde på moset finns 10 miljoner i Jackpot och väntar – mot cashen! 

Spelstopp: 15:59

För att ha möjligheten att slåss om miljonerna på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Manchester City – Chelsea 1

Jakten på miljonerna inleds med en riktig smällkaramell när fotbollsvärldens samtliga blickar riktas mot Estádio do Dragao som får äran att agera spelplats i finalen av Champions League. Manchester City kliver in som favoriter, med rätta, då Guardiolas manskap varit urstarka säsongen igenom där ligatiteln bäst beskrivs som en promenad i parken. Nu är Chelsea absolut inga slagpåsar och har redan segrat gånger två mot de ljusblå så att bara vifta bort Tuchels gubbar är så klart dumdristigt. Här väger dock De Bruyne och company aningen för tungt och ettan kliver in först! 

2. Sverige – Finland X

“Gulo Gulo” genrepar inför det stundande EM-spelet när Finland, som även de laddar inför sommarens fest, gästar Friends Arena. Detta är den första matchen av två (Armenien nästa) som Blågult har att slipa på formen inför mötet mot Spanien och det återstår att se hur förbundskapten Janne Andersson väljer att fördela speltiden i truppen när hungriga lirare som Jordan Larsson och Jens Cajuste finns att tillgå. Således kan finnarna kliva in med känslan att det är möjligt att slå storebror på fingrarna. Våra vitblåa grannar besitter ett ramstarkt kollektiv som i allra högsta grad kan vara med och bjuda upp till kamp i Solna. Öppet möte där heltäckningsmattan gärna rullas ut. 

3. Brentford – Swansea 1

Tungviktsmöte från Wembley där segraren tar steget upp i det engelska finrummet. Svanarna från Wales får acceptera ödet som underdogs i detta möte trots en del kvalitativa spelare som den rutinerade räven Jordan Ayew, men spelare för spelare är det fördel Brentford. De Londonbördiga tog sig hit via en strålande vändning mot Bournemouth där notoriske målskytten Ivan Toney föga förvånande hittade nätet. Summa summarum besitter Pontus Janssons gäng det högre kunnandet och ettan lämnas allena på vänsterflanken!

4. Norrby – GAIS X

Lurigt möte i regniga Borås där Norrby sannerligen har en formkurva som heter duga. På sportchefsstolen har Lasse Nilsson gjort en strålande insats på sitt nya jobb där truppbygget ser stabilt ut. Ingen lätt uppgift väntar dock när “Makrillarna” tar turen till Borås Arena, trots att göteborgarna har en illavarslande form i ryggen. GAIS har gått på nit i tre raka fighter men det ska sägas att matcherna har varit jämna sådana och med lite flyt kan de grönsvarta få med sig något hem till västkusten. Att det skulle räcka till samtliga tre pinnar är däremot inte så troligt. 1X räcker. 

5. Assyriska FF – Hudiksvalls FF 1

När Assyriska hade avverkat tre omgångar i Ettan Norra låg Södertäljeklubben sist med en målskillnad på 4-13 och säsongen såg ut att bli en lång sådan i bottenträsket för nykomlingarna. Ju längre tiden gått desto bättre prestationer har radats upp och i närtid har Hammarby Talang, Sollentuna samt topptippade Dalkurd lagts på rygg där 18-årige Antonio Yacoub smällt in bollar till höger och vänster för “Suryoye”. Hudiksvall är även de en ny bekantskap i denna serie och gästar Södertälje Fotbollsarena under lördagen med viss vind i seglen bortsett från utskåpningen hälsingarna åkte på mot BP senast. Då värdarna presterat fin fotboll där offensiven framförallt varit styrkan ligger ettan bra i mun, men bäst gör sig gaffeln (1-2) i detta intressanta möte. 

6. Umeå FC – Sandviken 2

Långt upp i norr står Umeå redo att ta sig an serieledande Sandvikens IF. I “Björkarnas stad” har värdarna inlett starkt där torsken mot Karlstad är lagets enda poängtapp på Umeå Energi Arena och med största sannolikhet hittar vi Henryssons blåa manskap i toppstriden när säsongen summeras. Besökarna från Gästrikland är ett snudd på komplett lag där massor av allsvensk rutin finns hos kapten Olof Mård i de bakre leden som kryddas av sylvass offensiv signerat John Junior, Martin Springfeldt och Mohammed Naeem för att nämna några. Mot Sollentuna var det spel mot ett mål från start till slut (6-1) och trots en svår bortamatch är chanserna goda till full pott. Blickarna österut, por favor. 

7. Assyriska IK – IFK Malmö 2

Nej, det vill sig inte för Assyriska IK i den södra serien. Som ett brev på posten fick engelsmannen Giles Stille kliva av tränarposten och inför bortamötet mot Tvååker befann sig firma Töre-Ladan på sidlinjen – helt utan effekt då ytterligare en förlust blev facit. IFK Malmö huserar i mittens rike där en stark trepoängare inbringades i “hatmötet” mot Lunds BK och kliver därmed in med momentum i denna uppgörelse. Mot formsvagt motstånd finns alla chanser att knipa årets första bortatriumf, men tvåan kompletteras snabbt med krysset. X2 tar vi oss långt på.

8. Torns IF – FC Trollhättan 2

Trollhättan har växlat upp den senaste tiden och står nu med sju obesegrade matcher i följd. Mycket tack vare den glödheta duon Aliev-Fellrath längst fram som smäller in bollar i parti och minut, något som bör ge Torns IF en del otäcka tankar inför lördagen. Lundalaget har inte samma spets i laget och med två raka torsk som uppladdning väntar ännu en tuff prövning. Både mot Ljungskile och Qviding har skåningarna fallit ihop som ett korthus i andra halvlek, något som givetvis inte håller när FCT kommer på besök. Här kan tvåan lämnas ensam med gott samvete. 

9. Oskarshamn – Skövde 1

Som ovan nämnts toppar Oskarshamn tabellen efter åtta spelade omgångar i Söderettan och OAIK har visat att en ärlig chans kommer ges i jakten på Superettan. I detta möte saknas Flamur Dzelili som synar avstängning men likväl kliver de svartvita in som rättmätiga favoriter mot Skövde. Gästerna är absolut inget dåligt lag men lider mer av Teddy Bergqvists frånvaro då den gamle MFF-talangen drar ett stort offensivt lass. Inga krusiduller här. Ettan är en stabil sådan! 

10. Lindome – Österlen 1

Innan farväl sägs till Söderettan görs ett besök på Lindevi IP dit nykomlingen Österlen anländer med stukat självförtroende. Klubben, som fick mycket uppmärksamhet på försäsongen då Freddy Adu signerade för klubben, har bara segrat i en av åtta fighter och borta mot topplaget Lindome är chanserna till poäng inte de allra största. Det ska sägas att tränare Agim Sopi är en skicklig sådan och grabbarna från Brantevik kommer skrälla till här och där under året, men över en hel säsong är det tveksamt om det räcker till. Ettan kan lämnas ensam på mindre system – om plånkan tillåter kan fler tecken värderas. 

11. Hammarby – Häcken X

Dygnsgränsen har passerats och söndagen bjuder på finalen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Häcken på Tele2 Arena. De grönvita söderbröderna får givetvis fördel då detta är Bajens hemmaplan men Billborns mannar har inte varit att lita på i Allsvenskan, något Kalmar FF visade senast där 2-1 var ett smickrande förlustresultat för stockholmarna. Detta blir Andreas Alms sista match för Häcken innan flyttlasset går till Danmark och “Getingarna” kommer från en 3-1 viktoria mot Varberg där viktige Irandust gjorde comeback. Ett minst sagt svårlöst möte på kupongen där krysset får agera utgång, men i egenskap av hemmaplan ges Hammarby ändå det kompletterande tecknet. 

12. Vasalund – Öster 2

Vasalund vaknade till liv och segrade med 3-0 mot Falkenberg sist. Viktiga poäng in till Solna-klubben som sakta men säkert började halka efter i tabellen. Nu lär bottenstriden vara ett ständigt hot under säsongen då truppen är tunn och anfallsesset Mai Traore snart lämnar för norska Viking. Öster har i vanlig ordning blandat och gett men håller odiskutabelt en högre grundkapacitet och trots bortafight är det favoritkostymen på. Matchvinnare finns det gott om i bland andra Sörensen som mycket väl kan vara pricken över i:et på Skytteholm. Tvåa! 

13. Blackpool – Lincoln X

Högdramatiskt möte på Wembley avslutar kupongen. Blackpool ställs mot Lincoln i en avgörande match om vilka som tar klivet upp till The Championship. Blackpool hade inga problem att städa av Oxford, mycket tack vare Ellis Simms två fullträffar i det första mötet. Lincoln är allt annat än oävna vilket tydligt syntes när Sunderland gick på knock mot de rödvita. I serien har The Imps faktiskt plockat fyra poäng av sex möjliga mot dagens opponenter och de kan mycket väl göra en bra prestation här. Ettan är ett favorittecken ute i stugorna så täck gärna upp, helst hela vägen på de större systemen. 

Spiken! – Oskarshamn

OAIK är ämnat för toppen i år och är ingen bluff. Prestationerna har varit solida på löpande band och mot Skövde, som saknar sin bästa spelare i fram, är chansen till tre poäng rakt ned i gottepåsen stora! 

Skrällen! – Finland

Att det skräller i träningsmatcher är vanligt och inget undantag gäller på Friends. Sverige är givetvis favoriter men kan inte hållas hårt i handen när Finland kliver in, taggade till tänderna. Pass upp för Soumi! 

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Stryktipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Man City – Chelsea 1
  • 2. Sverige – Finland 1×2
  • 3. Brentford – Swansea 1
  • 4. Norrby – GAIS 1x
  • 5. Assyr. FF – Hudiksvall 12
  • 6. Umeå – Sandviken 2
  • 7. Assyr. IK – IFK Malmö x2
  • 8. Torns – Trollhättan 2
  • 9. Oskarshamn – Skövde 1
  • 10. Lindome – Österlen 1
  • 11. Hammarby – Häcken 1x
  • 12. Vasalund – Öster 2
  • 13. Blackpool – Lincoln 1x

864 rader

  • 1. Man City – Chelsea 1x
  • 2. Sverige – Finland 1×2
  • 3. Brentford – Swansea 1
  • 4. Norrby – GAIS 1x
  • 5. Assyr. FF – Hudiksvall 12
  • 6. Umeå – Sandviken 2
  • 7. Assyr. IK – IFK Malmö x2
  • 8. Torns – Trollhättan 2
  • 9. Oskarshamn – Skövde 1
  • 10. Lindome – Österlen 1×2
  • 11. Hammarby – Häcken 1x
  • 12. Vasalund – Öster 2
  • 13. Blackpool – Lincoln 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100