Europatipset 5/5

Fyra millar i jackpot kröner veckans första Europatips där kupongen i allra högsta grad bjuder in till utdelning av större summor. Här finns allt för finsmakaren. Champions League, Europa League, Bundesliga, Primeira Liga och sist men inte minst – anrika division 2 i Danmark. Slutsnackat, mot 13 gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR


1. Chelsea – Real Madrid 1

Tack vare målet som Pulisic smackade in i den spanska huvudstaden kliver Chelsea ut i pole position inför returen mot Real Madrid. I ligan värmde Tuchels mannar upp med att bekvämt segra mot Fulham efter dubbla strutar av Kai Havertz som det äntligen tycks lossnat för. Marängerna saknar troligen både Varane respektive Lucas i de bakre leden, något som inte är optimalt då Real behöver kliva framåt och blotta sig bakåt. Sund spiketta i London! 

2. Braga – Pacos de Ferreira X

I norra Portugal står Braga redo att repa mod efter dubbla torskar mot Sporting och Maritimo. De hemmahörande “Ärkebiskoparna” tvingas undvara Al Musrati efter att den libyanske mittfältaren samlat på sig tillräckligt med ostskivor för att sona avstängning. Gästande Pacos de Ferreira saknar även de gubbar av rang då både Hélder Ferreira och Fernando Fonseca sitter på botbänken. Trots detta ska “Bävrarna” kunna stå upp bra, stärkta av 1-0 segern mot Belenenses senast. 1X går först ut, men större system gör nog bäst i att måla hela vägen och slita in skrälltvåan! 

3. Marítimo – Gil Vicente 2

Vidare på den portugisiska resan och närmare bestämt till ön Madeira väntar ett möte mellan två tabellgrannar. Gil Vicente har visat under året att trots tabellplaceringen i de nedre regionerna kan stora lag besegras, även på resande fot. Benfica fick ge sig vika när “Tupparna” kom på besök nyligen och det är ingen insats som skojas bort. Värdskapet för dagen står formstarka Marítimo för. På sitt eget gräs har tre raka nollor hållits, bortsett från Braga har motståndet dock varit av den lägre kvalitén. Då bägge gängen håller till i bottenstriden och inte riktigt kan ropa hej ännu, lär detta bli en jämn och tight batalj. Då lockar den saftiga värdetvåan rejält. Blickarna åt höger! 

4. Rio Ave – Sporting X

Mycket ska till för att Sporting ska sjabbla bort klubbens första Primeira-titel på 19 år. De grönvita har framförallt lyfts av en snudd på ogenomtränglig backlinje med blott 15 insläppta mål på 30 omgångar. Potential till förbättring finns det dock framåt, senast “Lejonen” hittade nätet minst två gånger under en match på resande fot var i november förra året. Rio Ave minns säkert de som håller på Blåvitt då det blev respass ur Europa League 2014 mot “Rioavistas”. Värdarna är faktiskt obesegrade de fyra senaste gångerna de stött på Sporting och trivs bra på hemmagräset. En rejält överstreckad tvåa lockar inte att lämnas ensam. Måla fullt ut om det är de stora pengarna du söker. 1X2!

5. Arsenal – Villarreal 2

Knivigt läge för Arsenal som måste vända på 2-1-underläge mot “Den gula ubåten” hemma på Emirates. Gunners visade åtminstone fina takter borta mot Newcastle där Aubameyang hittade nätet första gången sedan skadecomebacken. Här blir det dock andra bullar. Unai Emery har med sitt Villarreal segrat i samtliga sju slutspelsmatcher och har sett oförskämt bra ut i Europa. Troligen en målrik match där engelsmännen behöver gå för det, något som bör passa spanjorerna ganska väl. Här är gaffeln (1-2) en trevlig lösning!

6. Roma – Manchester United 2

Den största upphetsningen kring Roma är knappast kring denna match. Under gårdagen blev det klart att Fonseca lämnar och Mourinho kliver in på tränarbänken från och med nästa säsong. Frågetecken deluxe således kring Romaspelarnas motivation här med en snart avskedad tränare, usel form och ett 2-6-underläge att göra något av. Ole Gunnars Röda Djävlar anländer till Rom utan någon större press. Att engelsmännen skulle sumpa det här finns inte, när det råder kaos av den högre graden hos motståndarna så talar det mesta för att det återigen blir en grön bock i kolumnen efter 90 spelade minuter. Tvåa!

7. Benfica – Porto X

Rivalmöte med stort R tar sin plats i Lissabon när Benfica ställs öga mot öga med Porto. Svennis gamla gäng har fyra pinnar upp till motståndarna för dagen där tre poäng är av yttersta vikt om en direktplats till nästa års Champions League ska bärgas. “Örnarna” trivs inte särskilt väl mot Pepe och company då receptet till seger inte hittats på fem raka försök. Porto lär främst rikta in sig på att försvara andraplatsen, för Sporting blir svåra att nå i toppen av ligan. Svårsiat möte där krysset får agera utgång och med hänsyn till det psykologiska övertag gästerna har kan tvåan kompletteras på större system.

8. Belenenses – Portimonense X

Någon klang och jubel-föreställning bör inte förväntas i vanlig ordning när Belenenses lirar boll. De blåvita, som även de stött på IFK Göteborg i Europa-sammanhang, har bara pytsat in 21 bollar på 30 omgångar vilket är direkt pinsamt. Mötet mot Portimonense, där båda lagen lär vara hyfsat nöjda med en pinne vardera i bottenstriden, bådar för en trist och målsnål historia. Gästerna är ett av seriens sämsta lag på resande fot och delad pott osar över Lissabon. Kupongens mest givna kryss.

9. Moreirense – Nacional 2

Nacionals sejour i Primeira Liga tycks gå mot ett mörkt slut. Jumbo i tabellen, men hoppet är som bekant det sista som överger en, vilket visades när Vitoria Guimaraes besegrades med 1-0 på hemmaplan nyligen. Madeira-klubben har inte kastat in handduken än och reser nu till norra Portugal för att ta sig an Moreirense. Värdarna har inte särskilt mycket att spela för och har inte lyckats gneta till sig tre pinnar på eget gräs på hela nio omgångar. Motivation går först till finfin procent. Tvåan är en fräck spik på mindre system.

10. Sporting Farense – Guimarães 1

Sent ska syndaren vakna tyckte Sporting Farense, som med fem poäng på de tre senaste närmar sig säker mark. “Lejonen” kan vid seger klättra upp till kvalplats, något Jorge Costas manskap ska ha goda chanser till. För Guimarães må besitta roligare lirare som strulputten Quaresma, men sju(!) förluster de tio senaste visar att “Conquistadorerna” inte är att lita på. Detta trots att de svartvita haft bra häng på femteplatsen som innebär kvalspel i Europa Conference League. Nej, gästerna har checkat ut för i år och detta tar spelsugna värdar hand om. Bank-etta!

11. Hertha Berlin – Freiburg 1

Ingen rast ingen ro för Hertha Berlin där matcherna nu duggar tätt efter klubbens karantän-vistelse under april. Blott tre dagar efter mötet mot Mainz (1-1) är det dags igen, nu på eget gräs mot Freiburg. Det är fortsatt tre pinnar upp till säker mark, men huvudstadslaget har två matcher tillgodo på de övriga. Besökarna från “Den gröna staden” ska absolut inte underskattas, men har inte segrat mot Hertha på Olympiastadion sedan 2015 och har inte imponerat på resande tass under säsongen. 1X räcker gott och väl.

12. Silkeborg – Esbjerg 1

I den danska andradivisionen har Silkeborg ett gyllene läge att så gott som säkra uppflyttning till Superligaen. Då krävs tre poäng rakt ned i gottepåsen när Esbjerg entrar JYSK Park på Jylland. De rödklädda värdarna besitter en offensiv av rang där mittfältaren Magnus Mattsson är lagets bäste målskytt med sina tolv baljor. Där finns även gamle Aston Villa-forwarden Nicklas Helenius längst fram. Motståndet ska dock inte viftas bort och vann faktiskt på denna arena i fjol. Ettan går först, men det är inte fel att dra penseldraget så långt plånkan tillåter. 

13. Skive – Vendsyssel 2

Kupongen tar sitt slut i Midtjylland och närmare bestämt i Skive. Här slåss stadens lag med näbbar och klor för att undvika nedflyttning till tredjedivisionen. Detsamma gäller Vendsyssel som är gästerna för dagen, inför mötet är det båda dessa lag som får ta hissen ned. Ett möte som dryper av ångest där gästerna visat mer den senaste tiden och inte torskat på fyra fighter i följd. Värdetvåan kliver först ut.  

Spiken! – Manchester United

Visst – Manchester United måste inte segra, men Roma kliver knappast in i denna match med några förhoppningar. Det har sett kaotiskt ut i de bakre leden och ingenting talar för att det ordnat upp sig här. Det straffar de “Röda Djävlarna” direkt. Sund spik!

Skrällen! – Rio Ave

Rio Ave levererar “alltid” bra insatser mot Sporting och detta möte blir säkerligen inget undantag. När ettan ser ut att landa runt 10-12 prollar är det bara att tacka och ta emot. Gör oss stolta, “Rioavistas”.

Har du vad som krävs för att fixa 13 rätt på Europatipset? Det kräver både kunskap och fingertoppskänsla, men kan ge riktigt bra betalt vid en fullträff. Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR


96 rader

  • 1. Chelsea – R.Madrid 1
  • 2. Braga – P.Ferreira 1x
  • 3. Marítimo – Gil Vicente 2
  • 4. Rio Ave – Sporting 1×2
  • 5. Arsenal – Villarreal 12
  • 6. Roma – Man United 2
  • 7. Benfica – Porto x
  • 8. Belenenses – Portimon. x
  • 9. Moreirense – Nacional 2
  • 10. Farense – Guimarães 1
  • 11. H.Berlin – Freiburg 1x
  • 12. Silkeborg – Esbjerg 12
  • 13. Skive – Vendsyssel x2

864 rader

  • 1. Chelsea – R.Madrid 1
  • 2. Braga – P.Ferreira 1×2
  • 3. Marítimo – Gil Vicente 2
  • 4. Rio Ave – Sporting 1×2
  • 5. Arsenal – Villarreal 12
  • 6. Roma – Man United 2
  • 7. Benfica – Porto x2
  • 8. Belenenses – Portimon. x
  • 9. Moreirense – Nacional x2
  • 10. Farense – Guimarães 1
  • 11. H.Berlin – Freiburg 1x
  • 12. Silkeborg – Esbjerg 1×2
  • 13. Skive – Vendsyssel x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100