Allsvenskan inför omgång 29 Foto: Tobias Flyckt | Unsplash

ALLSVENSKAN: INFÖR OMGÅNG 29

Notera att artikeln innehåller betalda länkar

Då var det inte mycket kvar av årets allsvenska. Det har gått oerhört fort, men ligan har levt ända in i det sista, med många intressanta matcher både i toppen, i botten och i jakten på Europa. I och med Häckens seger mot Malmö så är SM-guldet i princip klart. De behöver en poäng på två sista matcherna, vilket känns som en hanterbar uppgift då de har Norrköping på hemmaplan i sista omgången.
Grattis till första SM-guldet, Häcken!

Det som däremot är definitivt är att de två lagen i botten Helsingborg och Sundsvall åker ner till Superettan för att bygga om och hitta stabilitet. Två av tre nykomlingar åker alltså ur.

Degerfors är alltjämt nedflyttningshotade men med tanke på formen så ser det ut som att de kan gå mot “the great escape” då de har passerat Varberg i tabellen som i sin tur har usel form.

Notera att både Varberg och Degerfors som båda kämpar om överlevnad möter (ett utcheckat) Malmö under sina två sista omgångar.

Veckans omgång i Allsvenskan

Lördag 29/10
15:00 Degerfors – Värnamo

Söndag 30/10
15:00 Mjällby – AIK
15:00 Sundsvall – Sirius
15:00 – Göteborg – Häcken
17:30 Varberg – Malmö
17:30 Hammarby – Kalmar
19:00 Elfsborg – Helsingborg

Måndag 31/10
19:10 Norrköping – Djurgården

Omgångens utvalda matcher

Degerfors – Värnamo

Lördagens enda match. Degerfors är inne i ett stim och kämpar för överlevnad. De har nästbäst form i ligan med elva pinnar på de senaste fem matcherna.
Lägg till deras nio raka matcher utan förlust, vilket är starkt för ett lag som harvat i botten i stort sett hela säsongen. Nykomlingen Värnamo har klarat kontraktet och kan inte åka ur då de ligger på 36 pinnar då Varberg ligger på kvalplats med sina 28 poäng medan Degerfors har 29 poäng.

Frågan är om inte Värnamo har “tagit helg” och inte har så mycket att spela för. Degerfors har inte förlorat på Stora Valla sedan Malmö var på besök den 29 maj.

Motivation slår klass, vi spelar Degerfors här. Spelet som känns intressant är Degerfors att vinna och båda lagen gör mål. Du hittar den till 2,90 hos ComeOn!


IFK Göteborg – Häcken

Här kan det bli laddat. Jeremejeff är avstängd så det är ett segervapen färre för Häcken. Men för Blåvitt handlar den här matchen om hedern. En poäng för Häcken och de firar SM-guld på Gamla Ullevi, vilket nog ingen Blåvit vill se. Uppladdat för kort och fulspel alltså.

Omgångens hetaste match är det utan tvekan. När lagen möttes i April var det Blåvitt som vann med 2-0 på Bravida.

Marcus Berg spelade dock inte mot AIK efter att utgått skadad i matchen mot Degerfors. Det är i skrivande stund oklart om han kommer att delta i matchen mot Häcken.

Vi tror på en “ryckig” och “sönderblåst” match med mycket spelförstörande moment, därför spelar vi oavgjort i halvtid till 2,10 hos ComeOn!


Varberg – Malmö

Ångestmöte på måndagskvällen för det svartgröna hemmalaget. Sakta men säkert har Varberg dragits in i bottenstriden. Det kommer bli några svettiga dagar för hallänningarna då de i inför omgången är på kvalplats och ett Degerfors som har gått om. Nu möter Varberg Malmö FF som man får anta ha checkat ut för säsongen.
Likväl är det Malmö som man kan tycka borde vilja avsluta säsongen med hedern i behåll. Men, med det sagt så har de inte vunnit sedan den 18 september då de vann borta mot Helsingborg. Sen dess har de plockat upp tre förluster och två kryss. Värt att notera att förlusterna är tre på raken nu på slutet. Lägg till deras europaspel som också varit uselt – fyra av fyra förluster.
Varberg måste ha tre poäng här, då Degerfors har en bra chans att ta tre mot Värnamo (den matchen spelas på lördagen).

Halvgarderingen 1X har hyfsat värde här, med Varberg och Oavgjort som ger 1,86 i odds. Den kan tyckas halvgalen, men Malmö ser ut att ha flertalet individer som inte ens kommer vara kvar nästa säsong, tränare Hareide inkluderad.

Vi spelar 1X till 1,86 hos ComeOn!

Skrivet av Henrik


Tabellen