Finalen i Dam-VM i fotboll

Det vankas Dam-VM i fotboll i sommar och aldrig tidigare har ett mästerskap på damsidan varit så efterlängtat. Den här gången känns det som att hela världen kommer att följa turneringen som äger rum i Australien och Nya Zeeland som delar på värdskapet. Men det är inte bara vi åskådare som kommer att följa mästerskapen, spelbolagen har också snappat upp intresset och det kommer finnas en stor oddsmarkand på just fotboll den här sommaren. Inte minst på finalen.

Grädden på moset i ett Fotbolls-VM, oavsett om det är för damer eller herrar, är givetvis finalen. Under åren har vi fått uppleva många intressanta finaler. Inte minst 2003 då Sverige spelade och tog ett silver. I det här mästerskapet kommer konkurrensen hårdare än någonsin, och fotbollen på damsidan har tagit många kliv framåt de senaste åren. Så vi kan vänta oss en mer prestigefylld final än någonsin. I den här artikeln kommer du få reda på allt du behöver veta om odds och betting på finalen i Dam-VM i fotboll.

Betting och odds på finalen i Dam-VM

Fotbolls-VM för damer kommer att erbjuda underhållning på en helt ny nivå. Det är vi alla ense om. Men det kommer också öppna upp för ett rikligt och spännande underlag för betting. Prestigen har ökat, talangerna är fler och lagens skicklighet är större än någonsin tidigare. Även om man också kan spela på gruppspelet är det kanske i slutspelet som den största underhållningen kommer att ske.

Ju längre turneringen går, desto bättre lag kommer vara kvar och nivån på fotbollen kommer att öka markant ju längre slutspelet går. Allt kommer att avgöras i VM-finalen damer, där världens två bästa lag gör om vilken nation som är bäst på i världen på fotboll. Det kommer till slut bara finnas en vinnare, vilket tar oss in på det mest självklara och enkla odds som kan läggas i en VM-final för damer, nämligen matchodds.

Matchodds och vinnarspel

Matchodds är ett perfekt sätt att göra matchen mer spännande. Man spelar antingen på 1, X eller 2. Direkt översatt från oddsspråk är det att man spelar på vilket lag som kommer att vinna matchen efter ordinarie matchtid. 1 är ett spel på hemmalaget, X ett spel på oavgjort och 2 ett spel på bortalaget. Det finns också alternativ att helgardera sig, genom att spela på 1 och X. Men då får man räkna med att oddsen sänks rejält.

Detta ska inte förväxlas med vinnarspel där man spelar på vilket lag som kommer att vinna finalen i Dam-VM. Då finns det bara två alternativ, 1 och 2. När man spelar på vinnarspel spelar man på vinnaren efter förlängning och en eventuell straffläggning.

Målodds

När du spelar på finalen Dam-VM i fotboll odds kommer du också kunna spela på mål. I finalen finns det en uppsjö av olika odds som du kan spela på. Över/Under-spelet är ett populärt spel om det är två defensiva eller offensiva lag i matchen. Du kan också spela på resultat om du vill ha högre odds, men det är lite mer riskfyllt och betydligt svårare att pricka in. Du kan också spela på om ett lag kommer att vinna med ett visst antal mål.

När det kommer till odds på mål är det också väldigt populärt att spela på vilket lag som gör nästa mål. Det går även att spela på vilket lag som gör första målet under en match. Det är något som adderar spänning till matchen, även om man inte håller på något specifikt lag.

Spelarodds

Beroende på vilken spelsajt man är inne på finns det odds som berör olika spelare. Man kan spela på om en spelare gör mål i matchen, eller om den kommer få ett gult eller rött kort. Sorterade sajter har också odds på hur många assist en spelare får eller hur många passningar som kommer att slås under en match av en viss spelare.

Andra odds

Det finns också många andra odds i en final i Fotbolls-VM för damer. Du kan till exempel spela på antal hörnor eller inkast under match, om ett lag kommer att springa offside ett visst antal gånger eller hur många kort det blir i matchen. Damernas final i Fotbolls-VM kommer att vara väl övervakad och det kommer finnas en stor oddsmarknad att ta del av. Glöm inte heller att du kan kombinera olika odds i ett kombinationsspel om du vill öka utdelningen på ett spel. Men då blir även risken högre.

Bästa bettingsajterna för finalen Fotbolls-VM för damer

När det kommer till vilken sajt man ska välja att spela på finalen i Dam-VM i fotboll finns det en hel del spelbolag. Det viktigaste man ska tänka på när man väljer spelsajt är att de har licens för att erbjuda betting. Om kravet uppfylls så är det mest en smaksak för vilken bettingsida man väljer.

Kanske är det en bonus som lockar, eller att sidan har ett stort utbud av odds. För att göra det lite lättare för dig att hitta en sajt som du tycker om har vi valt att lyfta fram några sajter som samtliga håller väldigt hög kvalitet. Nedan kan du läsa om deras för- och nackdelar, och själv bestämma vilken sajt du vill spela på.

Betting på finalen Fotbolls-VM för damer hos Betsson

Betsson är en riktig långkörare på den svenska betongmarknaden och under sina år som spelsajt samlat erfarenhet och skräddarsytt sina tjänster för att passa just dig som spelare. Man erbjuder inte bara egna odds som man sätter själv, utan även en stor oddsmarknad när det kommer till fotboll. Sverige har fått mycket fokus i det kommande mästerskapet i Australien och Nya Zeeland. Detta har Betsson snappat upp och har en stor täckning på just finalen. Här kommer du hitta både odds och liveodds på VM-finalen i fotboll för damer. 

När det kommer till användarvänlighet är Betsson en lättnavigerad och enkel sajt att använda. Med BankID som inloggning och betalningsmetoder som Swish och Trustly är det enkelt att göra både insättningar och uttag. Det är två saker som Betsson är lite mindre bra på. Dessa är att man relativt långsamma uttag, och att cashback-funktionen inte är lika bra som på de andra sajterna vi jämför med.

Betsson välkomstbonus innefattar en insättningsbonus på 100% upp till 500 kronor. Det ska dock tilläggas det kommer med ett ganska saftigt omsättningskrav på denna, vilket får ses som en nackdel. 

fifa women's world cup trophy
ANGELA WEISS / AFP

Betting på finalen Fotbolls-VM för damer hos Unibet

Unibet är även det en stor aktör på den svenska marknaden. Man marknadsför sig som en sajt som är skapad av spelare, för spelare. Det ligger väldigt mycket i detta och man har gjort en spelsajt som är optimerad för just betting.

En nackdel mot till exempel Betsson är att man inte sätter sina egna odds. Man har beställt in sina odds från Kambi, och har inte möjligheten att justera dessa själva. Med det sagt brukar Kambi vara en trovärdigt och bra oddsleverantör, och har ett stort utbud på stora sportevenemang som finaler i VM.

Unibet är också ökända för att ha en livebetting som är ganska långsam. Detta är dock inget som påverkar allt för mycket, men om ett spel misslyckas att gå in när man spelar på liveodds kan det vara på grund av att deras odds uppdateras lite långsammare än andra sajter. 

Unibet sticker ut med sin bonus. Man erbjuder nya kunder som gör sin första insättning en bonus där man får ett gratisspel när man spelar på sport. Det innebär att om du förlorar ditt spel får du ett till spel på odds för samma summa. Till skillnad från Betsson finns det inte heller några omsättningskrav.

Betting på finalen Fotbolls-VM för damer hos Nya Expekt

Det bolag som har den bästa insättningsbonusen är Nya Expekt. Den fungerar på samma sätt som Unibets bonus, men du får ett gratisspel med ett värde på 1500 kronor istället för 500 kronor. Det gäller dock att du lägger ett spel på ett odds på minst 1.80 i odds.

Precis som Unibet så köper man också in sina odds från Kambi. Betsson får därför räknas som bäst i det här hänseendet, då de kan vara lite mer flexibla i sin oddssättning. Men man ska inte klanka ner för mycket på Kambis odds, som fortfarande är bra sett till marknaden.

Nya Expekt är ett namn på den svenska marknaden och erbjuder sina kunder en användarvänlig spelsajt. Man har också en app som man kan ladda ner som designad för just betting på sport. Något som passar perfekt när man njuter av finalen i tv-soffan.

När det kommer till betalningsmetoder erbjuder man både Swish och Trustly. Man har dessutom väldigt snabba utbetalningar. Något som alltid uppskattas när man spelar online på odds.

Hur man spelar på finalen i Fotbolls-VM för damer

För att komma igång och börja spela måste du först ha ett konto på ett spelbolag som erbjuder betting. Om du inte har ett konto rekommenderar vi att välja någon av de utvalda bettingsajterna som finns längre upp i den här guiden. De håller samtliga väldigt hög standard, är verksamma under den svenska licensen och erbjuder bra odds.

När du väl har ett konto på en bettingsajt måste du göra en insättning. Detta är idag väldigt enkelt och görs lättast med tjänster som Swish eller Trustly. Då tar insättningen under en minut och du kan komma igång med att lägga ett spel direkt. Detta är perfekt om du får lust med lite livebetting under finalen och snabbt behöver få in pengar på ditt spelkonto.

Använd smidiga sökfunktioner

Efter att du gjort en insättning ska du söka upp den aktuella matchen. I det här fallet är det finalen i Fotbolls-VM för damer som är aktuellt. Du får bläddra till fliken Dam-VM på respektive bettingsajt för att hitta matchen. Ju närmare vi kommer finalen, desto lättare kommer det att bli att hitta till matchen.

Klicka sedan in på oddsmarknaden som berör matchen. Här kan du hitta samtliga odds som finns på finalen i Dam-VM. När du har hittat ett odds som du tycker verkar intressant kan du trycka på den. Då kommer den att adderas till din spelkupong. I spelkupongen kommer du kunna ta bort spelet igen om du inte är nöjd med det, och justera din insats på spelet.

Kombinera odds

Om man vill ha lite högre odds kan man kombinera olika odds. Det gör man genom att klicka i flera odds åt gången. Varje gång du klickar på ett spel kommer det att adderas till spelkupongen. Oddsen kommer att öka om du lägger fler spel, men det betyder också att risken kommer att öka. När du är bekväm med en kupong kan du skriva in din insats och lägga spelet!

Snabb steg-för-steg guide

  1. Surfa in på din bettingsajt och logga in eller skapa ett konto
  2. Se till att ha pengar på ditt spelkonto
  3. Hitta finalen i Dam-VM och gå in på matchens oddsmarkand
  4. Tryck i de spel som du vill spela på
  5. Justera insatsen i din spelkupong
  6. Lägg spelet och hoppas på en vinst!

Strategier för att spela på finalen i Fotbolls-VM för damer

Man spelar på odds på sport ska man vara medveten om att det alltid finns en risk att förlora. Men men det sagt kan man också skruva på förutsättningarna, och se till att man har så stor chans att vinna som möjligt. Det finns ett par strategier som man kan använda sig av för att öka sina chanser att vinna när man spelar på Fotbolls-VM för damer betting. Nedan kommer några av dessa.

Läs på innan du lägger ett spel

Det bästa och absolut viktigaste tipset för dig som vill spela på sport är att vara uppdaterad och ta reda på så mycket information om matchen och förutsättningarna som möjligt. Du bör därför läsa på så mycket du kan om matchen. Om till exempel Danmark och Sverige spelar mot varandra bör man titta på interna möten, hur deras form ser och hur bra de har presterat i liknande situationer. Håll också koll på om ett lag har haft en tuff väg till finalen, eller om det är många skadade spelare i truppen. Ju mer du vet, ju bättre!

Jämför olika odds

För dig som vill skruva lite extra på oddsen kan du jämföra olika odds från olika bettingbolag. Vissa sajter sätter sina egna odds, medan andra köper in från oddssättare. Spelbolag som sätter sina egna odds kan ibland göra dessa extra generösa för att locka kunder. Detta är ett sätt att marknadsföra sig på som spelbolag, och ger dig chansen att tjäna några procent på ditt spel. 

Försiktighet och noggrannhet lönar sig i längden

Det är också alltid smart att vara försiktig och noggrann innan man lägger ett spel. Du bör därför alltid tänka en extra gång innan du lägger ett spel. Är man inte helt säker, eller 100% nöjd med ett spel bör man avstå från att lägga spelet. Oddsen kanske inte är de bästa, eller det finns en för hög risk med spelet. Låt då bli och vänta in ett bättre spel. Man ska veta att det alltid finns mer spel.

Hur jämför man olika odds?

För att ge dig den största marginalen när du spelar bör du jämföra olika odds. Detta gäller även på spel i finalen i Dam-VM i sommar. Idag behöver man inte längre gå in på varje spelsajt och jämföra olika odds. Det finns flera sajter idag som gör detta till dig, och radar upp odds på till exempel vinnarspel i en praktiskt och lättöverskådlig lista.

När det kommer till mer avancerade och nischade odds blir det svårare att hitta sådana här sajter. Då får man in och leta själv. Men tänk på att bara kolla på en sida som köper in sina odds från en specifik oddsleverantör. Det är onödigt att kolla på två som köper in odds från samma leverantör.

Livebetting på finalen i Fotboll-VM för damer

Finalen i Fotbolls-VM för damer kommer att bli en underhållande och spännande upplevelse, framför allt om Sverige spelar. Det är det nog ingen som tvivlar på. Men man kan öka spänningen och sin inlevelse i matchen ytterligare men man lägger ett spel live. Då spelar man på matchen i realtid, samtidigt som man ser matchen. 

Livebetting har två stora fördelar. Den ena fördelen är att matchen blir mer spännande. Den andra är att du kan följa matchen i detalj och se vilka spel som har chans att gå in. Då kan du lägga spel efter hur matchen artar sig. Har ett lag press mot ett mål kanske det är läge att lägga ett spel på just det laget gör nästa mål. Eller om en spelare är aggressiv och får mycket frisparkar emot sig kan man lägga ett spel att på den kommer att få ett kort. Detta gör i förlängningen att man får en mer intensiv matchupplevelse.

Livebetting fungerar i mångt och mycket på samma sätt som odds som man lägger innan match. Den stora skillnaden är att oddsen ändras mer frekvent. Man bör därför bestämma sig för ett spel innan man lägger det. Detta då oddsen kan ändras drastiskt när det händer något i matchen. 

Vanliga frågor

Vad är det bästa sättet att förutsäga resultatet av finalen i Dam-VM för fotboll?

Det bästa sättet att förutsäga resultatet i finalen i Dam-VM är att läsa på innan matchen om de olika lagen och trupperna. Man tittar på form, inbördes möten och om det är några skador som påverkar lagen. Då har man störst chans att gissa på rätt resultat innan matchen.

Hur fungerar oddsen när man spelar på finalen i Fotbolls-VM för damer?

Det finns många olika odds när man spelar på finalen i Fotbolls-VM för damer. Du kan spela på vanliga odds som vinnarspel eller matchodds. Men du kan också spela på målspel, odds på spelare och övriga odds som hur många hörnor eller frisparkar det blir i finalen. 

Kan jag satsa på finalen i Fotbolls-VM för damer från vilken plats som helst i världen?

Ja, du kan spela från princip alla platser i världen. Det finns vissa regioner som kan avvika, men i regel går det att spela så länge du har tillgång till uppkoppling och har BankID på din telefon eller på din dator.

Vad ska jag leta efter på en spelsajt för finalen i Fotbolls-VM för damer?

När du letar efter en sajt för att spela på Dam-VM i fotboll odds finns det flera olika aspekter att ta hänsyn till. Finns det en bonus som du kan ta del av, har sajten en stor oddsmarknad och finns det tillgång till livebetting? Även sidans användarvänlighet och om det är lätt att spela på mobila enheter är viktigt när du väljer sajt att spela. Mycket handlar om preferenser i slutändan, men det finns alltid sajter som är bättre än andra.

Finns det livebetting på finalen i Dam-VM i fotboll?

Ja, de flesta stora bettingsajter kommer att erbjuda livebetting på finalen i Dam-VM i fotboll. Liveodds är ett perfekt sätt att göra matchen mer intressant att följa, och gör själva upplevelsen mer underhållande och spännande.

Vilka är några effektiva spelstrategier för finalen i Fotbolls-VM för damer?

Det finns ett par strategier som alltid bör använda sig av när man spelar på odds. Du bör vara påläst om lagen som deltar i finalen, och se vilken form och hur inbördes möten har blivit. Du bör heller inte förhasta några spel, utan lägga spel som du verkligen har tänkt igenom.