Speltips: Chelsea – Newcastle 19/12

Det har blivit dags att spela kvartsfinaler i EFL-cupen. Den 19 december 2023 bjuder på turneringen på ett rafflande möte när Chelsea tar emot Newcastle på Stamford Bridge. Gästerna har en långt ifrån beundransvärd resultatrad på bortaplan, men ska åtminstone kunna kriga sig till straffläggning.

Speltips:X2
Odds:2.02
Spelbolag:Expekt
Avspark:21:00, tisdag 19 december 2023
Tror du också på X2? Rygga spelet hos Expekt!

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet är giltigt för endast nya spelare bosatta i Sverige och som registrerar sig från och med den 6 juli 2023 och valt välkomsterbjudandet för casino. Minsta insättningen 100 kr. Spelaren har 60 dagar från registrering att aktivera sin välkomstbonus och inkluderade gratisspins. När första insättningen är gjort måste spelaren omsätta summan av sin insättning 20x innan spelaren kan hämta en 100% bonus upp till 1 500 kr samt upp till 30 gratisspins på Gates of Olympus.

När man tittar på oddsen för slutresultatet i tisdagens kvartsfinal i EFL-ligacupen mellan Chelsea och Newcastle är det lätt att tro att det är det gamla Chelsea vi har att göra med. Att favoritskapet väger så tungt i deras riktning beror dock på två viktiga variabler. Till att börja med har Chelsea varit riktigt vassa på Stamford Bridge på sistone, där man har slagit Blackburn, Brighton och Sheffield United samt kryssat mot Manchester City.

Den andra variabeln kretsar kring Newcastles bedrövliga form på bortaplan. Laget har inte vunnit någon av sina fem senaste matcher utanför St. James’ Park, lämnats mållösa i tre och bara fått med sig ett oavgjort resultat från en. Med detta i åtanke är det fullt rimligt att tro att Chelsea tar hem segern i tisdagens duell i London. Det finns dock argument för att andra utgångar också.

Newcastle kommer inte att vara missnöjda med kryss

I EFL-cupen avgörs inte oavgjorda resultat med förlängning förrän i semifinalerna. Skulle läget vara lika efter 90 minuter på Stamford Bridge blir det i stället straffar på en gång, i och med att det här rör sig om en kvartsfinal. Denna vetskap gör att båda lagen inte kommer att vara allt för missnöjda om det är oavgjort med några minuter kvar – särskilt inte Newcastle.

Vi väljer att våga spela på en dubbelchans här, där oavgjort eller seger till Newcastle är de vinstgivande resultaten efter ordinarie tid. Halvgarderingen i gästernas favör springer ur att Newcastle nyligen slog Chelsea (visserligen hemma) med 4-1. Dessutom vann man sin senaste bortamatch i cupen mot Manchester United med tre mål mot noll.

Med tanke på den satsning som Newcastle gör tänker man inte missa chansen att norpa en titel. Att inte ta sig förbi Chelsea finns inte på karten för Alexander Isak och hans lagkamrater.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på? Här hittar du marknadens bästa oddsbonusar!

100% bonus upp till 1 500 kr

  • Ett riktigt förmånligt välkomsterbjudande
  • Simpel och lättnavigerad hemsida
  • Stort utbud av både oddsmarknader och spelobjekt