Speltips: Malmö FF – Elfsborg 12/11

Efter en lång och intensiv säsong ska Allsvenskan avgörs när seriefinalen spelas mellan MFF och Elfsborg. Vilket lag vinner SM-guldet 2024? 

Speltips:Under 3 mål (asian handicap)
Odds:1.925
Spelbolag:Bet365
Avspark:15:00, söndag 12 november 2023
Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter om du är ny kund!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.

Redan när spelschemat släpptes i början av säsongen var det många som pekade på den sista omgången och mötet mellan Malmö FF och IF Elfsborg. 

På förhand fanns det förhoppningar om att det här skulle bli en direkt avgörande guldmatch mellan två klassiska svenska lag. Men hotet från BK Häcken och Djurgården fanns där redan från början. 

Under avslutningen på säsongen har det blivit tydligt att guldet står mellan Malmö FF och Elfsborg. Nu är vi äntligen framme vi den sista omgången och nu ska allt till att avgöras. MFF måste vinna, medan Elfsborg klarar sig med ett kryss. Om man slutar oavgjort blir det SM-guldfest i Borås. 

Guldstriden lever tack vare genomklappningen på Borås Arena 

Men faktum är att guldet redan hade kunnat hamnat i Borås. I den senaste omgången fick Elfsborg matchboll och man hade allt i egna händer för att avgöra guldstriden på hemmaplan. 

För motståndet stod Degerfors, som desperat jagade poäng för att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Gästerna gjorde en fantastisk insats och var på väg mot tre poäng, men släppte in 2-2 på stopptid. 

Det räckte inte för att ha chansen att stanna kvar i Allsvenskan och för Elfsborg räckte det inte heller för att säkra SM-guldet. Efter matchen låg stora delar av Boråslaget utspridda över plastmattan i sorg. Hur kunde man tappa guldet? 

Nu återstår att se hur lagkaptenen Johan Larsson och resten av laget lyckats parera alla negativa känslor efter denna genomklappning. Har man lyckats gjuta nytt mod i laget? Har man byggt upp energinivån? Tror man fortfarande på SM-guld? Det kan bli avgörande.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på inför den allsvenska avslutningen? Här hittar du marknadens bästa oddsbonusar som kan användas på svensk fotboll!

Malmö FF är favoriter enligt spelbolagen 

Under stora delar av hösten har Elfsborg varit favoriter att plocka SM-guldet, tack vare ett mer gynnsamt utgångsläge i tabellen och ett på pappret enklare spelschema. Men inför den sista omgången är MFF plötsligt favoriter. 

Runt 1.75-1.80 gånger insatsen ger ett himmelsblått SM-guld. Strax över dubbla insatsen är vad ett SM-guld till Elfsborg betalar. Då ska vi alltså förtydliga att allt avgörs i den här matchen och att det räcker för bortalaget med en poäng. 

Så vad kan man då tänka sig av matchbilden här? MFF förlorade mot BK Häcken med 2-4 i den senaste omgången och stod för en svag insats organisationsmässigt. Det öppnar för en del förändringar i startelvan. Huvudtränaren Henrik Rydström pratar om att öka kontrollen inför den här matchen. 

Elfsborg har nyckelspelare som Hult och Boateng som tveksamma inför matchen, men har i övrigt inga tapp att förhålla sig till. Går man för att vinna på Eleda Stadion eller försöker man bevaka 0-0 så länge det går? 

I grunden är det här två offensiva lag, men vi tror ändå på ett visst mått av riskminimerande. Det enda som skulle öppna matchen ordentligt är ett tidigt mål av bortalaget. 

Under 3 mål (asian handicap) spelas därför till 1.925 gånger insatsen hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid tre mål i matchen. 0-0, 1-1, 1-0, 2-0, 2-1 och 1-2 känns alla som troliga resultat. 

1 250 kr i spelkrediter

  • Bet365 Bonuskod: TVG365
  • Mer än 600 000 live streams varje år
  • Bäst på live betting