TVMatchen Betting » Fotboll » Nations League » Nations League omgång 3 » Speltips: England - Italien

Speltips England – Italien – Nations League

Det vankas repris av EM-finalen 2020 när England tar emot Italien på Molineux (Wolves hemmaplan) på lördagskvällen. Det är två klassiska fotbollsnationer som än så länge inte har imponerat i tävlingen.

När lagen möttes senast var i EM-finalen den 11 juli 2021. Den matchen slutade 1-1 efter 90 minuter och avgjordes på straffar med Italien som slutsegrare av turneringen.

Grupp A3 är en tajt grupp där Italien, England, Ungern och Tyskland huserar. När vi summerar gruppen så bör vi hitta Ungern på nedflyttningsplatsen, även om inget av storlagen har imponerat hittills.

England imponerar inte

England befinner sig, inför matchen, på sista plats i gruppen efter att inlett turneringen med en förlust borta mot Ungern. Engelsmännen kommer närmast från ett kryss mot rivalen Tyskland efter en sen straffkvittering genom Harry Kane, tack vare en VAR-granskning.

Överlag så kämpar Nations League med att tvätta bort träningsmatchstämpeln, vilket säkerligen präglar många spelare insatser som egentligen bara vill ta semester efter en lång säsong.

B-betonat Italien åker till England

Sen EM-guldet har det gått tyngre för Italien som många trodde skulle bli ett lag att räkna med i VM-kvalet men de gick bet och missade återigen slutspelet, efter att förlorat mot Nordmakedonien.

Italien kommer med en seger i ryggen efter att vunnit med 2-1 hemma i Cesena. Gli Azzurri tog ledningen med 2-0 i första halvlek och reduceringen blev ett självmål efter en styrning i den 61 minuten. I övrigt var det en rätt kontrollerad och stabil insats av Italien.

Trots stjärnmålvakten Donnarumma i målet och sin defensiva tradition så har Italien varit dåliga på att hålla nollan. Endast en hållen nolla på åtta senaste tävlingsmatcherna talar sitt tydliga språk.

Speltips England – Italien i Nations League

Italien har historiskt sett haft rätt lätt för England, då de endast förlorat en gång på nio tävlingsmatcher, fördelat på fem segrar och tre kryss. Förlusten kom i VM-kvalet 1977. England har visserligen vunnit två, men då i träningsmatcher (ej inräknat ovan).

England har haft svårt att göra mål hittills. Det blev en nolla i målkolumnen mot Ungern och målet mot Tyskland kom som sagt på straff.

Englands hemmafacit är desto mer betryggande. 14 av 17 av de senaste hemmamatcherna har slutat med seger. Nu spelar de dock på Molineux och inte Wembley. Lägg till tomma läktare efter att England bestraffats för åskådarproblematik kring EM-finalen 2020.

Favoritskapet enligt oddsen ligger på England med runt 1,80. Krysset runt 3,50 medan Italien har 4,50 vilket känns lite snett på förhand.

Förklaringen ligger i att det är ett B-betonad Italien som kommer ställas på planen. Belotti och Bonucci har åkt hem efter Ungern-matchen medan Verratti, Jorginho, Palmieri och Insigne har påbörjat sina semestrar även dem. Visserligen var det B-betonat redan mot Ungern, men det säger inte så mycket.

Italien är inte det pålitligaste laget i dessa dagar, men det är inte England heller. Hade det spelats inför fulla läktare på Wembley hade vi lagt mer värdering vid hemmafacit. Nu är det ett tomt Molineux.

Hursomhelst lär England komma med ett lag som är långt närmare det lag som spelade EM-final, än vad jämförelsevis Italien kommer skicka till Wolverhampton, vilket förklarar favoritskapet på 1,80.

Vi tror det blir tempofattigt och en rätt tråkig match och spelar därför kryss i halvtid till 2,05 hos Betinia.