Kroatien Fotbolls EM 2024 Odds

Välkommen till vår djupgående guide om Kroatiens landslag i fotbolls-EM 2024. Som en av de mer överraskande lagen i stora turneringar har Kroatien visat att de har kapacitet att utmana de största fotbollsnationerna. I denna guide får du en omfattande översikt över Kroatiens chanser, de bästa oddsen och analyser av nyckelspelare och matchstrategier inför EM 2024. Vi tar dig genom allt du behöver veta för att förstå Kroatiens position som en potentiell mörk häst i turneringen, och vi ger dig insikter om hur du kan navigera i bettingvärlden med fokus på det kroatiska laget. Läs vidare för att upptäcka allt om Kroatiens väg genom EM och hur du kan dra nytta av deras odds.

Kroatien i Fotbolls EM 2024

EM 2024 i Tyskland närmar sig, och om du gillar att betta kan det vara smart att överväga att satsa på mer än ett lag.

Denna guide fokuserar på Kroatiens odds inför EM 2024 och undersöker om det är värt att satsa på Kroatien som potentiella vinnare. Om du planerar att spela på EM i sommar rekommenderar vi att du tar dig tid att jämföra oddsen från olika spelbolag för att hitta de bästa oddsen.

Fotbolls-EM drar igång fredagen den 14 juni och pågår i en månad fram till söndagen den 14 juli.

Kroatien EM 2024 odds

Det kroatiska landslaget har presterat bra i de senaste två VM-slutspelen och ses som ett av de lag som kan utmana i EM 2024. I EM-kvalet slutade Kroatien på andra plats. Nedan kan du ta del av de bästa oddsen för Kroatien inför EM 2024.

Zlatko Dalic har varit tränare för Kroatien sedan 2017 och har lett laget till framgång i de senaste turneringarna. Det skulle dock vara en överraskning om Kroatien når finalen i EM, som de gjorde i VM 2018.

Kroatien ger odds på omkring 41 som vinnare av EM. Skulle de lyckas skulle det vara första gången i historien som Kroatien vinner en stor pokal. Odds 41 är rätt högt för Kroatien, men deras profiler blir också äldre och äldre. Luka Modric är 38 år, Domagoj Vida är 35, Ivan Perisic likaså. Andrej Kramaric är 32, bara för att nämna några av de stora namnen i det kroatiska landslaget. Kroatien har dock visat gång på gång att de har ett starkt lag, vilket kan hjälpa dem att nå långt under slutspelen i Tyskland.

Kroatien EM 2024 spelschema

  • Lördag den 15 juni kl. 18.00: Spanien – Kroatien
  • Onsdag den 19 juni kl. 15.00: Kroatien – Albanien
  • Måndag den 24 juni kl. 21.00: Kroatien – Italien

Låt oss ta en närmare titt på Kroatiens matcher i gruppspelet vid EM i Tyskland. Nedan kan du ta del av datum och avsparkstider för Kroatiens tre gruppmatcher. 

Det är en svår grupp som Kroatien hamnat i inför EM, men eftersom flera tredjeplatser går vidare från gruppen har de ändå goda möjligheter att avancera. Matchen mot Albanien blir en nyckelmatch för det kroatiska landslaget om de ska ha några förhoppningar om att gå vidare från gruppen. Att få en poäng mot Spanien i deras första match skulle vara viktigt, men det kommer att bli svårt. Det var faktiskt Spanien som Kroatien förlorade mot senast de möttes i EM-sammanhang, då i åttondelsfinalen på Parken. Den sista gruppspelsmatchen mot Italien kommer sannolikt att vara avgörande för vilket lag som slutar på en andraplats i Grupp B.

Förutom att satsa på vinnaren av EM kan du hitta många fler marknader hos EM 2024 spelbolagen. Det kan till exempel vara något av följande:

  • Kroatien att nå semifinalen
  • Kroatien att nå kvartsfinalen
  • Kroatien att vinna sin grupp
  • Kroatien att gå vidare från gruppen

Kroatiens chanser inför EM 2024

Som tidigare nämnt blir Kroatiens landslag äldre och äldre, och frågan är om de har en sista bra turnering i sig. Spelbolagens EM odds på att Kroatien vinner EM är relativt höga, vilket återspeglar lagets chanser ganska väl. För det första befinner de sig i en mycket svår grupp med Spanien, Italien och Albanien, och för det andra finns det helt enkelt andra deltagande nationer som är starkare än Kroatien. 

Kroatiens styrka ligger i deras samspel med sina framträdande mittfältsspelare som Luka Modric, Mateo Kovacic, Marcelo Brozovic med flera. Om alla tre mittfältsspelare är tillgängliga kommer de att utgöra mittfältet i Kroatiens startelva. Anfallaren Andrej Kramaric är också en stark kandidat till att bli Kroatiens bästa målskytt i EM. Kramaric har gjort ett imponerande antal mål i den tyska Bundesligan den här säsongen för Hoffenheim. I försvaret är Josko Gvardiol från Manchester City den stora profilen som kommer att vara viktig för kroaterna under EM. 

Även om det kroatiska laget har flera stora namn innehåller truppen flera profiler som troligen har sina bästa fotbollsdagar bakom sig, vilket naturligtvis är en svaghet för dem. Om Kroatien exempelvis hamnar på andra plats i sin grupp måste de möta tvåan från grupp A, som består av Tyskland, Skottland, Schweiz och Ungern. Mästerskapets värdnation är storfavorit att vinna sin grupp, så det blir sannolikt inte tyskarna som slutar som tvåa. För närvarande har kroaterna inga betydande skador att oroa sig för.

Oddsen för alla grupper och lag.

Utforska aktuella gruppvinnare odds för fotbolls EM 2024. Se hur lagens chanser bedöms och hitta de bästa spelmöjligheterna.

FAQs

Vad är oddsen att Kroatien vinner EM 2024?

En kroatisk seger i EM ligger på omkring 41,00 hos spelbolagen, så de betraktas inte som bland de största favoriterna att lyfta trofén i Berlin den 14 juli i EM-finalen.

Vilken grupp ingår Kroatien i EM-gruppspelet?

Kroatien ingår i Grupp B tillsammans med Spanien, Italien och Albanien, vilket förmodligen är den svåraste av alla grupper i fotbolls-EM. Kroatien inleder sitt EM lördagen den 15 juni mot Spanien på Olympiastadion i Berlin. I den andra matchen står kroaterna mot Albanien, och i den sista gruppspelsmatchen möter de Italien.

Finns det bra spelmöjligheter på Kroatien inför EM 2024?

Ja, du kan hitta ett brett utbud av spelmöjligheter på det kroatiska landslaget vid EM. Du kan till exempel satsa på om Kroatien vinner EM, om de går vidare från gruppen eller inte, om de vinner sin grupp, om de når kvartsfinalen, semifinalen eller finalen, och mycket annat. Du kan också satsa på vilken spelare som blir turneringens skyttekung.