Speltips: Finland – Danmark 10/9

Under söndagen är det dags för ett nordiskt derby på Olympiastadion i Helsingfors. Finland och Danmark drabbar samman i toppen av Grupp H. Med tanke på hur jämn gruppen är lär ingendera nation vara särskilt sugen på att lämna matchen utan poäng.

Tips:Dubbelchans: Finland eller oavgjort
Odds:2.14
Bookmaker:Betinia
Kick-off:18:00, söndag 10 september

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Det är dags för Finland och Danmark att möta varandra för andra gången i EM-kvalet. Danskarna vann det första mötet med 3-1 efter hattrick av Rasmus Höjlund. Sedan dess har man dock svajat en aning och tappat poäng mot både Kazakstan och Slovenien. Samtidigt har Finland tryckt gasen i botten och radat upp den ena segern efter den andra.

Med fem matcher spelade ligger Finland nu etta i Grupp H med tolv poäng. Två före Danmark på andraplatsen, på lika många poäng som Slovenien men med bättre målskillnad. Bakom dem skuggar Kazakstan på nio. Gruppen är med andra ord långt ifrån avgjord. En förlust här för antingen Finland eller Danmark kan leda till att man ramlar utanför EM-platserna.

Viktigt att inte tappa poäng

Oddsen säger att Danmark är favoriter trots att de spelar på bortaplan. Finland har dock sett vassa ut sedan lagen möttes senast och har dessutom hemmasupportrarna till hjälp. Om man inte vill spela på en finsk seger är en dubbelchans med Finland eller oavgjort ett intressant alternativ.

Om Slovenien och Kazakstan vinner sina respektive matcher riskerar både Finland och Danmark att tappa placeringar om de förlorar lördagens match. Detta bäddar för en försiktig match där det är viktigare att inte förlora än vad det är att vinna. Finland har vunnit sina två första matcher på hemmaplan i kvalet samtidigt Danmark inte har segrat på bortaplan på lika många försök. En finsk seger eller oavgjort till ett odds på 2.14 är därför intressant – om man inte bara vill spela på en rak etta.