Speltips Estland – Sverige 9/9

Sverige spelar ödesmatch mot Estland i EM-kvalet. Seger väger tyngre än en sprudlande offensiv, vilket uppmuntrar till en målsnål tillställning. Janne Anderssons landslag kommer inte att ta några onödiga risker i jakten på tre viktiga poäng.

Tips:Under 2.5 mål
Odds:2.00
Bookmaker:Betsson
Kick-off:18:00, lördag 9 september

Sverige har under en längre tid varit inne i en svacka. Man missade chansen att vara med i vinterns världsmästerskap och har även ramlat ner i tredjedivisionen i Nations Leauge. I kvalet till EM 2024 sitter laget i en jobbig sits efter att bara ha samlat ihop tre poäng på tre matcher. Visserligen regnade bollarna in mot Azerbajdzjan, men mot både Belgien och Österrike lämnades man mållösa.

Än är inte hoppet helt ute om att hamna topp två i Grupp F. För att man ska komma ikapp Österrike och Belgien uppe i toppen kommer det att krävas att segrarna börjar staplas på varandra. Varje match måste betraktas som en final och mötet borta mot Estland under lördagskvällen är inget undantag.

Seger viktigare än mål

Vinner inte Sverige mot Estland är chanserna att gå vidare till nästa sommars mästerskap minimala. Fokuset i mötet kommer i blågula ögon därför troligen inte handla om att visa upp något skönspel. Seger är det enda som räknas – hur man åstadkommer detta spelar mindre roll.

Blågult bjöd visserligen på ett målkalas i den andra omgångens möte med Azerbajdzjan, men den matchen är något av en anomali i lagets resultatrad. Vid en eventuell uddamålsledning är det inte omöjligt att man föredrar att försvara sitt resultat i stället för att gå för ytterligare ett mål. Matchen mot Estland handlar för svensk del först och främst om att ha ett så bra utgångsläge som möjligt inför tisdagens möte med Österrike.

Med 2.0 i odds är under två mål ett intressant spel att spela på. Särskilt om man väger in det faktum att det aldrig har blivit mer än två mål i en match mellan Estland och Sverige sedan VM-kvalet 1997. Blågult har dessutom inte gjort över två mål på bortaplan i något av sina tio senaste försök.