Speltips: Norge – Spanien 15/10

Det är ett pressat norskt landslag som tar emot Spanien hemma på Ullevål Stadion i Oslo under söndagen. Seger lär behövas för att drömmen om EM 2024 ska leva inför den avslutande omgången. Det kommer dock att bli lättare sagt än gjort mot ett Spanien som kan säkra både sin och Skottlands biljett vid bortavinst.

Speltips:1X (Dubbelchans)
Odds:1.83
Spelbolag:Betsson
Avspark:20:45, söndag 15 oktober 2023
Spela på 1X hos Betsson – 100% upp till 500kr!

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Med världsstjärnor som Martin Ödegaard och inte minst Erling Braut Halland i truppen var det många som hade höga förväntningar på Norge inför EM-kvalet. Det började dock riktigt knackigt. Man hade aldrig någon chans borta mot Spanien i premiären och tappade sedan dyrbara poäng i kryssmatchen mot Georgien i omgången efter.

Bättre gick det inte i kvalets första hemmamatch. Norge gick in i de avslutande minuterna mot Skottland med en 1-0-ledning, men fick lämna Ullevål utan några nya poäng på kontot efter två sena bortamål. En poäng på tre matcher och en rejäl uppförsbacke tornade upp sig. Sedan dess har man dock radat upp tre raka segrar och har fortfarande en matematisk chans att nå EM i Tyskland nästa sommar.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på? Här hittar du marknadens bästa oddsbonusar!

Norge måste gå för segern

I teorin kan det räcka med kryss hemma mot Spanien under söndagen, men då måste man förlita sig på att det här är de se sista poängen som spanjorerna tar i resten av kvalet. Med tanke på att kryss också säkrar Skottlands EM-plats behöver norrmännen gå för segern här.

Norge har spelare som är bra nog att störa Spanien. Haaland och Ödegaard tillhör den absoluta världseliten och kommer att behöva bära laget på sina axlar i den här matchen. Spanjorerna lär vara sugna på att säkra EM-biljetten, men kommer samtidigt inte att vara helt missnöjda med ett kryss.

Valet faller därför på att spela på en dubbelchans med hemmavinst eller kryss som vinstgivande utgångar. Det här är Norges viktigaste match på väldigt länge och om Haaland och Ödegaard har en bra dag på jobbet borde man kunna mäta sig med de forna världsmästarna. Räkna med ett norskt landslag som trycker på från minut ett.

100% upp till 500 kr + 100 bonusspins

  • Bra välkomsterbjudande
  • Stort spelutbud: högre såväl lägre divisioner
  • Enkelt att hitta allt på sidan