Speltips: Newcastle – Manchester City 27/9

Vi bjuds på ett tungviktsmöte i onsdagens samling av matcher från EFL Cup, den engelska ligacupen. Det är Newcastle United som tar emot Manchester City på St. James’ Park. Vi såg dessa två lagen drabba samman så sent som i augusti, då med City som segrare.

Speltips:Manchester City att gå vidare
Odds:1.80
Spelbolag:Bet365
Avspark:21:00, onsdag 27 september 2023

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här.

Faktum är att Manchester City har en något förkrossande statistik på onsdagens motståndare. Tio raka matcher utan förlust, varav åtta segrar, har det blivit för gästerna från Manchester.

Newcastle stod för en fin prestation under fjolårets säsong men har haft svårt att hitta jämnheten hittills. Deras sex inledande matcher i Premier League har resulterat i nio poäng. Storsegern mot Sheffield United senast med 8-0(!) kan vara den energiboost som laget behöver.

Under helgen väntar Burnley på hemmaplan i ligan innan Paris Saint-Germain kommer på besök i vad som är klubbens största match på år och dar. Vi kan misstänka att spelarna, ledningen och anhängarna redan har börjat kika på den tillställningen.

Det som gör att Newcastle under fjolåret hade svårt att mäta sig med topplagen i slutändan var bredden på truppen. Deras äventyr i ligacupen, som faktiskt ledde fram till en final på Wembley, var säkert bidragande till en sviktande form i ligan samt ett tidigt respass i FA-cupen.

Med tanke på starten på säsongen och matcherna som väntar tror vi att man inte gråter floder om det blir förlust mot Manchester City under söndagen.

Manchester City vann som bekant trippeln under fjolårssäsongen men fick inte fira någon titel i EFL Cup. Nu har det gått två år utan någon titelmatch i turneringen och vi tror inte att Pep Guardiola vill släppa möjligheten allt för tidigt i år. Han lär ställa ett slagkraftigt lag på banan.

Manchester City avancerar

Det finns en hel del som talar för Manchester City i onsdagens match, förutom det faktum att man har råd att lägga mer energi på ligacupen än vad motståndarna har. Man har gjort det till en vana att krossa allt motstånd som kommer i ens väg. Att det gäller en match i ligacupen kommer inte att påverka den inställningen.

Vi kan absolut se Newcastle bjuda upp till kamp, då det trots allt är en hemmapublik man spelar inför. Över 90 minuter plus en eventuell förlängning har vi dock svårt att se laget hålla jämna steg med Citys dito. Med det sagt väljer vi att spela Manchester City att gå vidare till 1,80 hos Bet365.

Vill du spela med marknadens bästa bonusar? Här hittar du speltips till de största matcherna!