EM 2024 Nederländerna mot England – Speltips 10 Juli

Den andra semifinalen i EM 2024 spelas onsdag kväll på Signal Iduna Park i Dortmund, där Nederländerna och England gör upp om finalbiljetten. Här följer vårt speltips till det på förhand otroligt jämna mötet.

Nederländerna

Ronald Koeman har ställt upp med exakt samma elva i de båda tidigare utslagningsmatcherna mot Rumänien och Turkiet. Men det finns en del frågetecken.

Steven Bergwijn har varit anonym på sin högerkant och kommer möjligen få inleda på bänken här till förmån för antingen Jeremie Frimpong eller Donyell Malen. Den sistnämnda har varit en trevlig injektion där han bland annat slog till med två mål i åttondelsfinalen.

Wout Weghorst finns även tillgänglig som ett alternativ framåt, men här räknar vi fortsatt med att han kommer bytas in som den super-sub han är.

Holländarna har ställt upp i ett ganska flytande 4-2-3-1-system med Xavi Simons bakom Memphis Depay och Liverpools Cody Gakpo har varit ett stort hot på vänsterkanten.

Nathan Ake bör fortsätta på vänsterbacken framför Tottenhams Micky van de Ven medan Joey Veerman hoppas kunna rubba Tijjani Reijnders eller Jerdy Schouten från deras lågmälda mittfältsuppställning.

Möjlig startelva för Nederländerna:

Verbruggen, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Ake, Shouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo

England

Gareth Southgate gick över till ett tremannaförsvar i kvartsfinalen mot Schweiz i hopp om förbättring, men det gav knappast någon direkt positiv effekt.

Till semifinalen är den stora snackisen i laget om Luke Shaw tar över på vänsterkanten. Han är nu 100% redo efter skadan och många tycker han bör få chansen att balansera den kant som inte direkt glänst under mästerskapet.

Harry Kane klev av under förlängningen med kramp men ska vara helt fit igen. Även om pratet går att han eventuellt skulle petas så ser vi det knappast hända.

Ezri Konsa gjorde en fin insats bakåt i kvarten men Marc Guehi är nu tillgänglig igen efter avstängning och lär återta startplatsen.

Inget av lagen har någon spelare avstängd i matchen och gula kort har nu tagits bort för att säkerställa att ingen spelare kan missa finalen på grund av två varningar under turneringens gång.

Möjlig startelva för England:

Pickford, Walker, Stone, Guehi, Trippier, Rice, Mainoo, Saka, Foden, Bellingham, Kane

Speltips

Vårat EM Tips till den andra semifinalen: BLGM (Båda lagen göra mål) till 2.05 hos Expekt.

Det går inte lita helt på defensiven i något av dessa nationer och med den fina offensiva kraft som finns hos båda sidor så säger känslan att vi kanske kommer få se en drabbning av mer anfallsglad fotboll.

Nederländerna hade turen på sin sida mot Turkiet i kvartsfinalen. Turkarna hade ledningen som tappades genom bland annat ett självmål. Det ska sägas att Holland förlorade xG-matchen med 1.37-0.87.

Även engelsmännen förlorade xG mot Schweiz med liknande siffror (1.31-0.84) och inte nog med det även mot Slovakien i åttondelen (1.89-1.41).

Vi ser även att Nederländerna inte vill riskera en straffläggning här med tanke på den styrka England visat just i den grenen. Nej detta Southgate-lag ska inte vara någon skrämmande uppgift på förhand för ”Oranje” och de bör ta chansen på den framgångsrika offensivt lagda vägen på nytt.

Att båda lagen hittar nät till över 2x känns helt klart spelvärt i vår bok. Den här semifinalen känns klart som den mer ”roliga” av de två.

Odds Nederländerna mot England

Lag Högsta odds Spelbolag
Nederländerna vinner 3.30 Expekt
Oavgjort 2.88 Expekt
England vinner 2.70 Expekt

Oddsen kan ändras på Expekt ju närmare matchen startar

Bettingbonus från Expekt

100% bonus upp till 1 500 kr

  • Ett riktigt förmånligt välkomsterbjudande
  • Simpel och lättnavigerad hemsida
  • Stort utbud av både oddsmarknader och spelobjekt