Speltips: Liverpool – West Ham 20/12

Det har blivit dags att avgöra vilket som blir det fjärde laget att följa med till semifinal i EFL-cupen. Den 20 december 2023 tar Liverpool emot West Ham på Anfield för att göra upp om den sista biljetten. Jürgen Klopps mannar har ett smått sanslöst facit på hemmaplan och släpper sällan förbi sig särskilt många bollar.

Speltips:Under 3,5 mål
Odds:1.75
Spelbolag:Betinia
Avspark:21:00, onsdag 20 december 2023
Tror du också på under 3,5 mål? Rygga spelet hos Betinia!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Sju mål. Så många bollar har Liverpool släppt in i eget nät i samtliga tävlingsmatcher på Anfield den här säsongen. En siffra som blir extra imponerande om man väger in det faktum att tre av dessa kom i en och samma match – ligamötet med Fulham i början av december. Virgil van Dijk och resten av försvarslinjen vet minst sagt hur man bjuder hemmapubliken på defensiva uppvisningar.

Samtidigt är offensiven, med Mohamed Salah i spetsen, minst lika imponerande. Helgens 0-0-match mot Manchester United i Premier League var nämligen den första gången sedan säsongen drog igång som det blev något annat än hemmaseger för Liverpool i en tävlingsmatch. Dessförinnan hade elva klubbar gjort misslyckade försök att få med sig något från Anfield.

Letar du efter speltips till de största matcherna? Här hittar du oddsbonusar att använda när du spelar!

Bäddat för en målsnål tillställning

Som nämnt är det West Ham som kommer på besök för att spela kvartsfinal under onsdagskvällen. Även om det blev 3-1 till Liverpool när lagen möttes på Anfield i ligaspelet i september är det ändå bäddat för målsnål tillställning. Detta grundar sig dels i West Hams starka insats mot Arsenal i åttondelsfinalen och dels i Liverpools imponerande defensiv.

Huvudanledningen till att vi inte tror på över 3,5 mål och varför vi väljer att spela på just detta hittar vi dock i turneringens upplägg. Skulle det vara lika efter 90 minuter blir det nämligen inte förlängning utan man går raka vägen till straffar. Detta kommer att mana till större försiktighet vid ett eventuellt likaläge i matchens slutskede.

Särskilt West Ham vet att deras chanser att gå vidare kommer att öka betydligt om de lyckas tvinga fram en straffläggning. Vi kan därför räkna med ett gästande lag som kommer att göra allt i sin makt för att inte låta det rinna iväg på resultattavlan.

Gratisspel för 120SEK

  • Stort spelutbud inom betting
  • Bonus utan omsättningskrav
  • Nytt spelbolag på marknaden