Speltips: Liverpool – Leicester 27/9

Mellan två ligaomgångar smiter den engelska ligacupen emellan med flera matcher under veckan. Liverpool tar emot en välbekant motståndare i form av Leicester City, som den här säsongen spelar i Championship. Medan Liverpool är på jakt efter titlar efter en svag fjolårssäsong tror vi inte att Leicester är så intresserade av ligacupen.

Speltips:Liverpool -1,5
Odds:2.20
Spelbolag:Betsson
Avspark:20:45, onsdag 27 september 2023

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Efter krysset i premiären mot Chelsea har Liverpool radat upp segrar. Utöver fem segrar i Premier League vände man underläge till seger borta mot LASK Linz i Europa League. Jürgen Klopps till vissa delar nykomponerade lag ser ut att vara samspelta.

Under den senare delen av 2010-talet och början av 2020-talet har Liverpool återvänt till att slåss om titlar, precis som tidigare i klubbens historia. Fjolårssäsongen var en missräkning och klubben är fast beslutna om att göra det till en engångsgrej, vilket lagets inledning på säsongen visar.

Hur intresserade är man då av EFL Cup, den engelska ligacupen? Så sent som säsongen 2021/22 vann man titeln efter att ha besegrat Chelsea i finalen. Liverpool är den klubb som har vunnit ligacupen flest gånger. Tre av titlarna har kommit under 2000-talet.

Med fjolårets säsong i åtanke är det en klubb som är på jakt efter titlar. Ligacupen är den minst åtråvärda av de fyra tävlingar som Liverpool deltar i. Dock är det en eventuell titel som skulle kunna flörta med mer kritiska anhängare till klubben.

Leicester City har annat att tänka på. Degraderingen till Championship kom efter ett par års sämre resultat. Nu har man påbörjat ett återtåg. 46 omgångar ska spelas och ett avancemang i ligacupen, hur trevligt det än är att mäta sina krafter med större klubbar, är inte prioritet.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på? Här finner du speltips till de största matcherna!

Liverpool tar inga risker

Efter matchen mot Liverpool väntar tre matcher på sju dagar för Leicester, bland annat ett toppmöte mot Preston North End i Championship. Oavsett vilket lag man ställer upp med mot Liverpool kommer det inte innebära att man tar några risker inför fortsättningen.

Vi tror inte heller att Liverpool tar några risker, i en annan betydelse. Med Tottenham på bortaplan under helgen vill man stänga igen matchen mot Leicester tidigt och har till skillnad från motståndet kapaciteten för att rotera men ändå få ihop ett oerhört slagkraftigt lag.

Liverpool bör vinna den här matchen relativt bekvämt. Vi tror att man gör det med minst två mål, varav vi spelar hemmalaget -1,5 mål till 2.20 hos Betsson.