Speltips: IFK Göteborg – Elfsborg 30/10

Elfsborg har allt i egna händer i den allsvenska guldstriden. Titeln kan komma till Borås på flera olika sätt, men den säkraste vägen att gå är genom att helt enkelt vinna de resterande tre matcherna. Till att börja med ska tre poäng plockas in borta mot IFK Göteborg.

Speltips:2
Odds:2.15
Spelbolag:Bet365
Avspark:19:10, måndag 30 oktober 2023
Spela på att Elfsborg vinner – 1250kr i spelkrediter hos Bet365!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.

Allsvenskan 2023 har varit en av seriens mest spännande säsonger på flera år. Med snart bara två omgångar kvar pågår striden fortfarande för fullt i både botten och toppen av tabellen. Två klubbar som är inblandade i dessa respektive kamper är IFK Göteborg och Elfsborg, som under måndagskvällen drabbar samman på Gamla Ullevi.

Blåvitt har haft en tung säsong, men hade en finare period för några omgångar sedan. Nu är man dock tillbaka i svackan och anländer till måndagens match med tre vinstfria matcher i backspegeln och ett långt ifrån bekvämt avstånd ner till kvalplatsen. Att ramla ner i Superettan vore ett fiasko för en så stor klubb som IFK Göteborg. Poäng är därför av yttersta vikt mot Elfsborg.

Elfsborg vet vad som behövs

SM-guldet kan fortfarande landa i Borås även om Elfsborg inte vinner den här matchen. Läget blir dock desto mer ansträngt än vad det hade varit om man avgick med segern i stället. Räkna därför med ett gästande lag som kommer att gå för tre poäng från första minuten. Formkurvan pekar uppåt och laget har nu gått fyra raka ligamatcher där resultatet har varit vinst.

Vi väljer att spela på bortaseger här. Det är en långt ifrån säker tvåa, men med tanke på Blåvitts svaga form och Elfsborgs jakt på ligatiteln bör gästerna ändå ses som favoriter. Situationen försvåras av att hemmalaget har så pass mycket att spela för. Ändå vågar vi påstå att Elfsborg tar med sig samtliga poäng hem.

Vill du ha speltips till de största matcherna? Här hittar du oddsbonusar och marknadens bästa bettingsidor!

1 250 kr i spelkrediter

  • Bet365 Bonuskod: TVG365
  • Mer än 600 000 live streams varje år
  • Bäst på live betting