Speltips: Häcken – Molde 9/11

Häcken står på noll poäng när hälften av matcherna i Europa League-gruppspelet är avklarade. Hoppet om att nå slutspelet är så gott som ute, men om man tar poäng i torsdagens match hemma mot Molde finns fortfarande chansen att knipa tredjeplatsen. Detta skulle i så fall innebära slutspel i Conference League.

Speltips:1X
Odds:1.60
Spelbolag:NordicBet
Avspark:21:00, torsdag 9 november 2023
Rygga spelet – 100% upp till 500kr hos NordicBet!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Det har inte varit en särskilt rolig höst för de svenska mästarna från 2022. Häcken har med all önskvärd tydlighet fått uppleva hur svårt att det kan vara att spela både i Allsvenskan och ute i Europa på samma gång. Det tätare spelschemat har tagit ut sin rätt i båda tävlingarna. I ligaspelet lyckades man inte haka på Elfsborg och Malmö FF i guldstriden och i Europa League ligger göteborgarna sist i Grupp H efter tre matcher.

Man visste på förhand att det skulle bli svårt att utmana Bayer Leverkusen om förstaplatsen, men laget gavs en realistisk chans att utmanövrera Qarabag och Mold. Så har inte blivit fallet. Båda de nordiska lagen stod på noll poäng efter två omgångar. När Häcken och Molde sedan möttes i Norge i omgång tre var de svenska lästerna chanslösa och förlorade med 5-1.

Häcken får inte förlora om drömmen ska leva

Ett mål framåt och tio insläppta är långt ifrån godkänt. Häcken ligger sist i gruppen och kommer att få ställa om drömmen till att handla om att nå Conference Leauge-slutspelet genom att komma tre. Det verkar bli Molde och Häcken som gör upp om den biljetten i en duell där norrmännen just nu är i förarsätet. Med tanke på målskillnaden lagen emellan kommer Häckens plats i botten av grupptabellen att cementeras vid förlust under torsdagen.

Häcken kommer från en stark insats hemma mot Malmö FF i ligaspelet. Detta i kombination med att kniven minst sagt är mot strupen väljer att vi vågar tro på att de inte förlorar mot Molde. Segern känns dock långt ifrån garanterad. Valet faller därför på en dubbelchans med hemmaseger och oavgjort som vinstgivande utgångar. Det kommer att bli lättare sagt än gjort, men om det är någon gruppspelsmatch Häcken ska ta poäng i så är det den här.

Letar du efter speltips till de största matcherna? Här finner marknadens bästa oddsbonusar att använda när du spelar!

100% upp till 500 kr

  • Välkomstbonus för alla typer av spelare
  • Upp till 500 kr extra att spela för
  • Stort spelutbud – spela på lägre ligor