Speltips: FC Köpenhamn – Galatasaray 12/12

En rafflande slutomgång i Champions League-gruppspelet står dörren. Den 12 december 2023 tar FC Köpenhamn emot Galatasaray i en match där förutsättningarna är enkla: Vinnaren går vidare till slutspel. Om Manchester United förlorar mot Bayern München kan även ett kryss räcka. Vem som då går vidare avgörs av antalet mål på parken.

Speltips:Båda lagen gör mål
Odds:1.53
Spelbolag:Bet365
Avspark:21:00, tisdag 12 december 2023
Tror du också att båda lagen gör mål? Rygga spelet hos Bet365!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.

Med tre lag som slåss om att få följa med Bayern München till slutspelet i Champions League är det bäst att vi först reder ut förutsättningarna. Den enklaste biten att hitta klarhet är vad som händer om vi får en vinnare mellan FC Köpenhamn och Galatasaray under kvällen. Då går helt enkelt det laget vidare. Skulle matchen i stället sluta avgjort är det ett gäng andra variabler som bestämmer grupptvåan.

Om FCK och Galatasaray kryssar samtidigt som Manchester United vinner mot Bayern München går engelsmännen vidare. Tar inte United tre poäng mot Bayern är det i stället hur många mål det blir i den potentiella kryssmatchen på Parken som avgör. Inbördes möten räknas före målskillnad och eftersom det blev 2-2 nere i Turkiet går danskarna vidare på 0-0 och 1-1.

Slutar matchen 2-2 är det lika i inbördes möten, vilket innebär att man vänder sig till målskillnad i gruppspelet. Även där är det fördel till FCK, som står på -1 mot Galatasarays -2. Vid alla oavgjorda resultat från och med 3-3 ger i det här scenariot går andraplatsen till Galatasaray. Detta då man skulle vinna den inbördes duellen på fler bortamål.

Båda lagen kommer att gå för segern

Det krävs rejäl is i magen för att lita på hur det går i den parallella matchen mellan Manchester United och Bayern München. Förutsatt att United inte ligger under med flera bollar tidigt i den duellen kan vi räkna med att båda FC Köpenhamn och Galatasaray kommer att gå för segern här. Gästerna har inte lämnat en enda omgång utan att ha gjort minst ett mål och FCK är starka på parken.

Dessa faktorer gör att vi väljer att spela på att båda lagen gör mål i den här matchen. Med så mycket på spel lär spelet flöda fram och tillbaka med siktet i varje anfall inställt mot mål. Ju längre 0-0 står sig kan FCK komma att bomma igen om man får höra att United ligger under, men så fort något av dessa båda lag gör mål kommer matchen att öppna upp sig med laget i underläge på jakt efter att komma ikapp.

Vill du spela på matchen med en oddsbonus? Här hittar du marknadens bästa bettingsidor!

1 250 kr i spelkrediter

  • Bet365 Bonuskod: TVG365
  • Mer än 600 000 live streams varje år
  • Bäst på live betting