Speltips: Athletic Bilbao – Barcelona 24/1

Den 24 januari 2024 reser Barcelona till Baskien för att möta Athletic Bilbao i kvartsfinalen av Copa del Rey. San Mames är skådeplatsen men det är gästerna från Katalonien som är favoriter till att gå vidare. Det kommer dock att bli lättare sagt än gjort mot ett hemmalag som sällan förlorar i Bilbao.

Speltips:Barcelona går vidare
Odds:1.75
Spelbolag:bet365
Avspark:21:30, onsdag 24 januari 2024
Tror du också att Barcelona går vidare? Rygga spelet hos bet365!

Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.

Copa del Rey är i full gång med kvartsfinalfasen av turneringen. Här är det enkelmöten som gäller och i onsdagens möte mellan Athletic Bilbao och Barcelona är det de förstnämnda som har tilldelats fördelen av att spela på hemmaplan. Bilbao har varit enormt starka på hemmaplan under hela säsongen och har inte åkt på en enda förlust på San Mames sedan ligapremiären mot Real Madrid.

Barcelona har inte alls haft den säsong man hade hoppats på inför hösten. Laget har halkat efter i guldstriden i La Liga och förlorade nyligen finalen i Spanska Supercupen mot Real Madrid. Det går fortfarande att komma tillbaka i ligan och katalanerna är fortfarande kvar i Champions League, men det är inte att sticka ut hakan att påstå att Copa del Rey är deras största chans vinna en titel.

Letar du efter en ny bettingsida att spela på? Här hittar du marknadens bästa oddsbonusar!

Barca brukar slå Bilbao

Athletic Bilbao ska på inget sätt räknas ut ur den här kampen på förhand. Man är som nämnt urstarkt på San Mames och har fortfarande inte släppt in ett enda mål i cupspelet. Det är långt ifrån omöjligt att de förstör festen för gästerna. Ändå väljer vi att spela på Barcelona går vidare till semifinal.

Valet grundar sig delvis i lagets hunger efter en titel, men vi finner den viktigaste variabeln när vi tittar på hur det brukar se ut när Bilbao och Barcelona möter varandra. Barca har nämligen bara förlorat en gång på de senaste åtta matcherna mellan lagen. Visserligen kom den enda förlusten efter förlängning i just Copa del Rey, men det historiska övertaget ska ändå inte underskattas.

För tränaren Xavi står dessutom mer än ett avancemang på spel här. Efter förlusten i Spanska Supercupen mot Real Madrid har allt fler röster bland supportrarna börjat höjas med åsikten att den forne mittfältsgeneralen borde avgå. Åker Barca ut här lär Xavi hänga riktigt löst.

1 250 kr i spelkrediter

  • Bet365 Bonuskod: TVG365
  • Mer än 600 000 live streams varje år
  • Bäst på live betting