Speltips: AIK – Degerfors 18/9

Det är inte bara uppe i toppen av tabellen som det är riktigt jämnt i säsongens upplaga av Allsvenskan. Även i botten finns det många lag som är med och tampas om chansen att få spela i högstaligan även nästa säsong, varav AIK och Degerfors är två av dem. Dessa ställs nu mot varandra på Friends Arena under måndagskvällen.

Speltips:Över 2.5 (Antal mål)
Odds:1.57
Spelbolag:Betsson
Avspark:19:10, måndag 18 september 2023

18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Det har inte alls blivit den säsong som AIK hade hoppats på när Allsvenskan drog igång i våras. Man inledde säsongen katastrofalt och har sedan varit en del av bottenstriden under hela året. Efter tränarbytet i början av sommaren hoppades supportrarna på att man äntligen skulle kravla sig upp till säkrare mark, men med bara åtta omgångar kvar är risken för kvalspel eller till och med direkt nedflyttning fortfarande stor.

AIK har samlat in 22 poäng på 22 omgångar. En poäng färre än vad måndagens gäster, Degerfors, har plockat på lika många matcher. Seger är det enda som räknas för stockholmarna, som hoppas kunna utnyttja bortalagets svaga försvarsspel.

Degerfors släppar in för mycket

Det rör sig här om en kamp mellan två lag som blir allt mer desperata. Degerfors har kanske inte samma förväntan på sina axlar som AIK har, men kommer likväl att kämpa med samma motivation för att få spela i Allsvenskan även nästa säsong. Värmlänningarnas stora problem under året har varit att man släpper in alldeles för många mål.

På 22 matcher har 47 bollar behövts hämtas ur eget nät, vilket gör Degerfors försvar till Allsvenskans sämsta. Detta öppnar upp för en målrik batalj på Friends Arena – särskilt om man också lägger in det faktum att AIK:s fem senaste tävlingsmatcher alla har innehållet minst tre mål. Ett spel på över 2.5 mål till ett odds på 1.57 blir därför ett intressant val.